Honda Jazz 1.4 i-shift fun+ İncelemesi

 

Geçen yakın bir dostum eşine b sınıfı otomatik  vites bir araç alacak. Sayesinde birçok b sınıfı aracı inceleme fırsatım oldu. Neyse en sonunda eşine Honda jazz i sihft 1.4 ‘ü aldı. Bende  aracı test etme imkanı buldum. Bu yazımda Honda i-shift deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Öncelikle honda jazz’ı incelerken b sınıfı otomatik vitesli incelediğim araçlar hyundai accent blue, fiat punto evo, ford fiesta, opel corsa idi. B sınıfının karakteristik özelliği sert plastik ve mini bir araç için iç hacim küçüklüğü olmazsa olmazı. O yüzden bu konularda kıyas yapmak gereksiz diye gördük. B sınıfına göre yinede esp, 8 hava yastığı, geniş iç hacim sunan ve 6 yıl garanti vermesiyle hnda jazz’ı tercih etti. E bende az da olsa etkili oldum.

Aracın kokpiti sert plastikten imal edilmiş.Yer yer ucuz malzeme kullanmışlar, kapı cepleri ve soğutmalı torpido gözünde kullanılan plastik gibi. Fakat kapılarda kumaş kaplama kullanmaları hoşuma gitti açıkcası. Koltuklar rahat ayrıca sürücü koltuğu bel desteğine sahip. Aracın kullanışlılığı hakkında güzel bir video.


 

38000 tl’y mal olan honda jazz içine oturunca panaromik cam tavan ve ergonomik kokpitle size sürüşü keyifli hale getiriyor. Ayrıca a sutunun konumlandırlması ve büyük ön kelebek camlar şehir içinde dar yerde manevra yaparken çok muazzam bir görüş açısı sağlıyor. Direksiyonun tepkisi ise çok güzel. Göstergelerin okunuşunda ve direksyon üzerindeki kumandalarda hiçbir sorun yok. Araç rolatideyken motorun çalışıp çalışmadığını anlamak için motor sesine konsantre olmanız gerekiyor. Klima ve radyo kontrol konumlandırılması güzel. Kısaca ergonomik olarak çok güzel bir kokpite sahip honda jazz. Arka koltukların kullanışlılığıda bir başka güzel.

 

Araç boyutlarına rağmen geniş ve kullanışlı bir bagaja sahip. 16″ jant’lara araca yalkışıyor. Sürüş özelliklerine gelirsek aracın direksiyonu size çok güven veriyor. Aracın yumuşak karnı diyebileceğimiz i-shift şanzıman (namı değer i-shit)  vites geçişlerini size hissetirmekte. ilk 2 viteste düşük hızlarda bu geçiş daha çok hissedilmkte  fakat şehir içi kullanımda bu durumun rahatsılık edeceği yok. Vitesler artıkkça şanzıman daha temiz geçişler sağlıyor hissi verdi bana. 6 ileri yarı otomatik şanzıman uzun yolda rahatsızlık çıkaracağını sanmıyorum. Yanlız aracın hızlanması biraz kötü. Araç sollanacağı zaman belirli bir hıza çıklmalı yada vites maneule alınmalı diye düşünüyorum. Araçtaki yokuş destek sistemi sayesinde yar otomatik araçların yokuş kalkışındaki sorunlar yok olmuş. Tabi bu sınıfta okuduğum ve araştırdığım kadarıyla vw gurubunu dsg şanzımanın kondorunu evren başka marka yok. Fakat dsg şanzımanında getirebileceği problemleri göz önüne alırsak yarı otomatik şanzımanların tercih edilmesi daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

 

Araç e-ncap’ta 5 yıldıza alarak güvenlik konusunda  kendini kantılamış. Ayrıca ncap esc testinde yol tuutşunun iyi olduğu gözüküyor.

Araç yok yok diyebileceğimiz bir donanıma sahip. Eksi olarak gördüğüm bluetooth desteği ve park sensörleri fakat bunları hepsi navigasyon dahil bir şekilde  takılabiliyor. Ayrıca hondanın Türkiye’ye bir türlü dizel motor getirmeyişi de bence büyük bir eksik. Yakıt tüketimi oalrak genellikle şehir içine kullanılan otomobilde ortalama olarak  7.5lt/100km benzin tükettiğini gördüm.

 

Sonuç olarak eğer benzinli bir araç ve b sınıfı  düşnüyorsanız bence honda jazz sınıfında fiyat/performans olarak çok iyi. Otomatik vites,8 hava yastığı, vsm(araç denge kontolü esp ve tcs), panaromik cam tavan ve 6 sene 150000km garanti ve sınıfına göre çok  geniş iç  hacmi ile tercih edeilebilen ve önerdiğim bir araç


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Honda Jazz 1.4 i-shift fun+ İncelemesi” için 5 cevap

  1. ismail babul avatarı
    ismail babul

    Jazz’ımızdan çok memnunuz emrecim. Anlattıklarına katılıyorum. Yalnız aküsü araçı kapatıp yarım saat dörtlüleri yakmaya müsade etmiyor ve boşalıyor.

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    İsmail merhaba:)

    İsmail dörtlüleri yakınca akü boşalıyor mu yoksa boşalmaması için ekonomi mod tarzı bir moda mı giriyor? bir de bazı akülerde akünü sağlıklı şarj olabilmesi için aracı 2500 devirde sürün tarzı yazılar var. Acaba düşük devirde mi kullanıyorsun? Valla bizdeki c5’de dörtlü konusunda bilemiyecem ama radyoyu en fazla 2 dakika açıyor. Daha sonra ekonomi moduna geçiyor öyle kalıyor. Kitabında yazıyordu en fazla atıyorum 5 dakika bluetooth 10, dakika radyo vs. kullanılabilir diye. Belki dörtlüler içinde öyledir:S Bir de hayırdır yarım saat dörtlüleri yakma sebebin neydi? Kötü birşey yok umarım

  3. ismail babul avatarı
    ismail babul

    Hanım açık unutup gidiyor ve döndüğünde akü boşalmış halde. Servis de diyorki Honda olarak kuru sistem aküler kullanıldığından 15 dk’yı geçmeyecek şekilde elektrik kullanın. Economy mode falan yok. Öyle follow me falan da hiç kaldırmaz bu akü. İşin ilginç yanı CRV jipler bile böyle diyor servis. Zaten yumruk kadar akü var aracımda şaşırmadım.
    Ağır makineli taarruz silahı incelemesi de görmek isteriz sitende.M249 Para mesela 🙂 Saygılar.

  4. atilla avatarı
    atilla

    mrb. yokuş inerken 3,500 -4000 devirde 1.vitesten 2.vitese geçiyor. buda çok sinr bozucu sizce normalmidir.

  5. INAN avatarı
    INAN

    Bende eşime honda jazz i shift otomotik bir araç almayı düşünüyorum aba birincisi ishift cvt ye göre çok sorun çıkarıyormuş sanırım ki tutulmamış ve cvt ge geri dönülmüş
    .2. Si yakıt olarak çok tüketiyor diyorlar 8 kusur falan günümüz şartlarında benzin in 7 tl olduğunu biliyorsak sizce düşünülür mu acaba cvt olanlar da çok pahalı 2012 ve sonrası ne tavsiye edersiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.