WESTERN DIGITAL MyBook World Edition 1TB (WDH1NC10000E)

wd1

160gb’lık 2.5” western digital markalı sabit diskimin kapasitesi bana az gelince artık büyük kapasiteli ve evdeki tüm bilgisayarlardan rahatça erişebileceğim taşınabilir diskler aradım. Aradığım başlıca özellik router’ıma bağlayabileceğim ethernet çıkışlı bir harici diskti. Hazır ö.t.v. indiriminden de yararlanabiliyorken yine western digital markalı Western Digital My Book World Edition 1TB hard diski aldım ve görüşlerimi paylaşayım dedim.


ÜRÜNÜN KUTU İÇERİĞİ VE ÖZELLİKLERİ

Ürünün kutusu oldukça şık ambalajlandığını diyebilirim. Kutunun içeriğine gelirsek
-WD 1TB Taşınabilir disk
-Güç Adaptörü
-Yazılım CD’si
-Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu
-Birkaç dilde Hızlı Kurulum Kılavuzu (Türkçe dahil)
-Adaptör Piriz Bağlantı Ucu
-Sarı bir A4 uyarı kağıdı


10062009001

Kutu ve içeriği

10062009004

Adaptör Piriz Bağlantı Ucu


İlk bakışta ürünle gelen Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu cihazın değil, genel olarak tüm wd ailesine göre yazılmış olması insana kullanışsız, özensiz ve yetersiz kullanma kılavuzu vermişler dedirtiyor. Ama ürünle gelen cd’yi taktığınız zaman 150 sayfalık muazzam bir kullanma kılavuzuyla karşılaşıyorsunuz.

Cihaz 1TB kapasiteli 32MB Cache bellekli bir (WDC WD10EAVS-32D) sabit diske sahip. Ayrıca bağlantısını 10/100/1000Mbps Ethernet ara yüzü ile sağlamakta. Cihazın arkasındaki usb çıkışı başka bir taşınabilir sabit disk bağlayıp kapasitesini artırmaya yarıyor. Cihaz Windows Vista, Mac OS X Tiger veya Leopard işletim sistemlerini destekliyor.Ayrıca UPnP ve DLNA desteği de bulunmakta. Western Digital My Book World Edition II 2TB olan modeli aynı diskten 2 taneye sahip ve bu diskler arasında dilenirse raid 0 ve raid 1 yapılabiliyor.

Ürünün arka yüzünde açma kapama tuşu, ethernet ve usb kablosu girişi, adaptör girişi, reset tuşu bulunuyor.

10062009003

Cihazın arkasındaki açma kapama tuşuna 2sn basılı tutuyoruz. Cihaz açılınca önündeki led ışıklar yanmaya başlıyor. Bu ışıklar 3 kademe ve 3’de yanınca cihazın online oluyor. Online olması cihazın yaklaşık 1-1.5 dakika sürüyor. Kapamaya gelince bu sefer açma kapama tuşuna 4 sn basılı tutuyor.


Ürünü alıp router’a bağladığımız zaman sorunsuzca bilgisayarlar tarafından algılandı. Ürünle birlikte gelen yazılım cd’si içerisinde WD discovery Tool, Wd Anywhere Backup yazılımları bulunuyor. Wd discovery tool amatör kullanıcılar çin çok yararlı bir program. Program flash ara yüzü kullanıyor ve tek tuşla cihazınızı ağda bulup bilgisayarınıza ağ klasörü şeklinde tanıtıyor.

x

Eğer ben bu tür yazılımlar kullanmam diyorsanız bilgisayarınız biraz geçte olsa ağda cihazı bulup(en azından bende) cd’si içinden gereken sürücüleri yükleyip bilgisayarınızda kullanabilirsiniz.

CİHAZIN WEB ARA YÜZÜ

Cihaza web ara yüzüne Wd Discovery Tool aracılığıyla da erişebilirsiniz. İlk kez bu ara yüze açıp kullanıcı adı ve parolanızı girdiğinizde size cihazın rutin ayarlarını ayarlattırıyor(saat,tarih cihaz ismi gibi). Bu ayarları daha sonrada değiştirebilirsiniz.

wd3

Cihazın web ara yüzünü açınca karşımıza çıkan menü (Türkçe dil desteği yok) Network Storage Manager, Downloader ve Copy Manager programlarından hangisine erişmek istediğinizi seçiyorsunuz. Öncelikle kullanma kılavuzu içinde kaybolmamanız için normalde cihazın menülerine erişebilmeniz için gereken parola ve kullanıcı ismi

-Network StorageManager ve Copy Manager için
Kullanıcı ismi: admin
Parola: admin
-Downloader için
Kullanıcı ismi: downloader
Parola: downloader

wd_2

wd

Network Storage Manager

Cihazın Network Storage Manager paneline girince temel modda açılıyor. Aşağıdaki resimdeki gibi bir ara yüzle karşılaşıyorsunuz.

wd4

wd5

Advanced’i tıkladığımız zaman çok detaylı bir ara yüzle karşılaşıyoruz. Yukarıdaki resimden görüldüğü gibi system, network, storage,media, users ve status sekmeleri çıkıyor. Sekmeleri şöyle kısaca gözden geziçirisek;

-System Sekmesinde

–General bölümünde sistemin genel ayarları(saat,tarih,cihaz ismi vs.) yapılıyor.
–Alerts settings; hataları pop up window şeklinde ya da eposta şeklinde size yollayabiliyor.
–admin password; yönetici parolası
–update; hem manuel olarak hem de kendi otomatik olarak yapabiliyor. Otomatik güncelleştirme çok kullanışlı
–Restore configuration; fabrika ayarlarına dönüş
–Advanced; SSH erişimi ve X.509.PEM formatında SSL sertifikası kodu ve Özel RSA anahtarı için gerekli kodu PEM formatında yazabileceğimiz benim sanmıyorum ki kullanacağım bir bölüm
–Shutdown Reboot; cihazı Kapatmak ve yeniden başlatmak için

-Network Sekmesinde

wd6


–Lan; Yerel Ağ ayarlarının yapıldığı bölüm
–Services; Cihaza webden erişim, ftp ve nfs desteğinin ayarlandığı yer
–Workgroup; cihazın çalıştığı çalışma grubunu veya hangi domain server’a ait olduğunu ayarladığınız yer
–Remote Acces; Mionet üzerinden erişme

Storage Sekmesi

wd7

–Disk manager; bağlı olan diskin kapasite ürün kodu gibi özelliklerini görebildiğiniz yer
–Volume Status; Diskinizin ne kadarı kullanılmış görüldüğü bölüm
–Folder Shares; Çok kullanışlı bir bölüm. Burada disk içinde yarattığınız klasörleri(klasörlerde buradan yaratılıyor) hangi metodlarla erişilebilir (CIFS,FTP,NFS,AFP) gibi ayarlamaların yapıldığı bölüm.
–USB Disks; Cihaza bağladığınız usb disk hakkında bilgi almanızı sağlıyor
–Quata; Kişilerin veya grupların kullandığı disk limitlerini veya ne kadar zaman kullanabilir gibi ayarlarını yapıldığı yer
–Downloads; Dowloader programının dosyaları nereye indireceği ve downloader programına erişmek için kullanılan şifrenin değiştirildiği yer

-Media sekmesi

wd8

— Media server olarak xbox360,ps3 ya da herhangi bir dlna 1.5 desteli aygıtlarla iletişimin yapıldığı yer. Ayrıca wmp11 ile’de ortam iletimi sağlıyor.
–itunes; itunes media server olarak kullanmak için bir nevi media server’ın itunes için dizayn edilmiş hazır modeli

-Users Sekmesi

wd9

Burada genel olarak hangi kullanıcının neye, ne kadar,hangi protokollerle erişebilme hakkının verildiği ve kullanıcı ve grupların yaratıldığı bölüm

-Status Sekmesi

wd10

Burada cihazın durumu ve yapılan işlemlerin tutulduğu kayıt defterini görüyoruz.

Copy Manager

copy

Burada usb’den cihaza bağladığımız disk ile cihaz arasında kopyalama işlemlerini yapabiliyoruz.

Downloader

downloader

Cihazın en kullanışlı özelliklerinden biri. Cihaz bilgisayar kapalı olsa bile sadece internet bağlantısıyla internet üzerinden dosya indirebiliyor. Şöyle çalışıyor, önce indireceğiniz linki downloader programında gerekli yere yazıyorsunuz eğer kullanıcı adı şifre istiyorsa bunları da gerekli yere yazıyorsunuz. Ne zaman çekmesini istiyorsanız çekiyor dosyayı. Rapidshare üzerinde yaptığım denemede olumlu sonuç oldu. Şu an tek kusur linkleri tek tek girmek. İleride belki basit bir firmware ile toplu linkler girilip daha da kullanışlı hale gelebilir.

Cihazın Performans Testleri

Cihazı elimde temiz kurulu bir bilgisayar olmadığından ve gerekli yazılımları yükleyemediğimden kendi imkanlarımla birkaç test yaptım. Test sistemi
İntel q9300@3.0ghz (stok fan)
4 GB 1066 Mhz Ram
Asus P5Q-PRO (atheros ar8121/ar9113 pci-e Ethernet controller 1000Mbps)
Vista x64 (Windows update’den tüm güncelleştirmler yapılmış hali)
Seagate 500gb 32mb cache (ST3500320AS) Son firmware yapılmış

Test sistemi temiz bir sistem değildir. Ethernet kartının ayarlarıyla hiç oynanmamış fakat gelen ayarlarda flow control vs açık olup olmadığına bakılmamıştır. Pc ile cihaz birbirine direk bağlanmıştır arada router yoktur. Test sisteminde eset smart security yüklü olup firewall test esnasında kapatılmıştır.

7.5 gb’lık 1 dosya Pc’den Hd’ye
Imagewd13

7.5gb’lık 1 dosya Hd’den Pc’ye

wd15

1.7gb’lık 7600 dosya Pc’den Hd’ye

wdx

1.7gb’lık 7600 dosya Hd’den Pc’ye

wd16

Hd’ye kopyalama performansı olarak açıkçası beni pek memnun etmedi. Ama tabi bunda benim sistemimin katkı payı da var. Artılarına ve eksilerine gelirsek.

Artıları
-Kolay kurulum, kullanım
-Çok güzel hazırlanmış bol içerikli Türkçe kullanım kılavuzu
-Kolay ve basit kullanımlı yazılım
-Şık tasarım
-Çok rahat kullanımlı ve detaylı hem amatör ve hem profosyonel kullanıcılar için geliştirilmiş web arayüzü
-Downloader ile pc’den bağımsız dosya indirme
-DLNA Desteği

Eksileri
-Performans olarak daha iyi olabilir.(benden de kaynaklanabilir)
-Usb,esata,firewire gibi girişleri olabilir.

Sonuç olarak Wd beni fazlasıyla memnun eden bir cihaz. Fiyat olarak bana 380 liraya mal oldu. Herkese tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“WESTERN DIGITAL MyBook World Edition 1TB (WDH1NC10000E)” için 67 cevap

  1. mert avatarı
    mert

    Sana iki çift lafım var,, öncelikle merhaba; bende aldım iki gün önce 1 tb wd my book ama oluşturduğum klasörlere şifre koymak istiyorum yani klasör içindeki bilgilere yalnızca şifreyi bilen kişi ulaşabilsin ve o klasördeki bilgileri değiştirebilsin ve her ulaşmaya çalıştığında şifre sorsun nasıl yapabilirim bunu acaba..ayrıca siteniz çok hoş olmuş

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    merhaba;

    yorumlarınız için teşekkür ederim. Şifre koyma olayını kullanıyorum. öncelikle şunu deyim. Klasör içindeki klasörü şifreleyemiyorsunuz. örneğin ana dizindeki klasörünü şifreleyebilirsiniz. Ama ana dizin altında olmayan klasörleri şifreliyemiyorsun. örneğin x:\emre şifrelenebilir ama x:\emre\resimler şifrelenemez.

    not: resimler büyük koydum. düzeltmeye vaktim pek yok. resimleri internet tarayıcından yeni sayfada açarak görebilirsin.

    1) Öncelikle network storage bölümüne girin. advanced mode’u tıklayın. users bölümüne girin. (network storage manager>Advanced mode>Users) bu arada tüm adımlar advanced mode üzerinden anlatacağım.

    null

    2) Kullanıcı yaratacaksınız. Resimde gördüğünüz üzere Serdar ve Emre adında iki kullanıcı yaratılmış. Diğerleri alet tarafından yaratılmış kullanıcılar.

    3) Şimdi Add tuşuna basın ve kullanıcı yaratın. Gördüğünüz üzere çıkan menüde kullanıcı yaratıp şifresi ve kullanıcı alete ne tür protokollerle erişebileceğini ayarlayabiliyoruz.

    4) Şimdi bu kullanıcının hangi klasörlere erişebileceğini ayarlayacağız. Users/Folders Share Permison bölümüne giriyorsunuz. Resimde gördüğünüz üzere wdbookworld de yarattığım klasörler var. Mesela Emre klasörünün özelliklerine bakalım. Resimde görüldüğü üzere kimin hangi hakla erişip erişemeyeceğin, seçiyoruz. Resmin sağındaki unassigned user’lardan birini tıklayıp buna ne tür haklar vermek istiyorsanız resmin solundaki liste kutularının sağındaki oka basıp atıyorsunuz.(ne cümle kurdum ha) Hepsi bu kadar. Umarım açıklayabildim.

  3. mert avatarı
    mert

    teşekkür ederim ilgine yazdıklarını uygulayacağım. bi sorum daha olacaktı share information kısmındaki “CIFS – FTP – NFS – AFP” nedir. kolay gele

  4. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba;

    CIFS:(Internet Ortak Dosya Sistemi) windowsplatformunda dosya paylaşımı protokolu. Bunun sayesinde windowsta ağ bağlantılarım’da dosya paylaşımı yaparsınız.

    FTP:(dosya transfer protockolü) büyük ihtimalle duymuşsunuzdur. Bunun sayesnden platformdan bağımsız dosya transferi yaparsınız.

    nfs:( ağ dosya sistemi): ip tabanlı dosya transfer protoklü. daha çok unix sistemler için kullanılır

    afp: afp’yi hiç kullanmadım. anladığım kadarıyla mac os platformu için dosya transfer protokolü.

    benim size tavsiyem güvelik için eğer sadece windows kullanıyorsanız cıfs protokolünü kullanın. ftp’yi eğer kullanmıyacaksanız kapatın derim güvenlik için.

  5. Osman avatarı
    Osman

    Merhaba, bende de bu cihazdan var. Size bir sorum olacak. Bu cihaza ftp adresi yazarak dışardan nasıl ulaşabiliriz. mionet anlatmışlar ama oda win 7 de çalışmıyor. Dışardaki bir bilgisayardan bu cihaza nasıl ulşabilirim ve klasörlere erişebilirim. Bir bilginiz varmı?

  6. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba;

    Öncelikle network stroage manager’a girin. avanced mode’u çalıştırın. network>services bölümüne girin ve ftp desteğini etkinleştirin.

    Daha sonra hangi klasörleri ftp desteğiyle erişebileceğinizi ayarlamak için storage>folders and share bölümüne girin. Resimdeki gibi yarattığınız klasörün sol tarafında bulunan modify tuşuna basın. ve çıkan meüde ftp’ye bir tik atın.unutmadan söyleyeyim cihazın kendi yarattığı klasörler ftp desteği açılınca otomatik olarak aktive ediliyor.

    flezilaa’yı kurup açtıktan sonra sunucu yazan yere ip adresinizi, kullanıcı isminizi ve şifrenizi ayzın. hepsi bu kadar

    evet şimdi chazımız ftp istemciler tarafından erişilebilmek çiin ayarlandı. şimdi bir tane ftp istemci programı alızm. bunun için bedava ve popüler olan filezilla’yı tavsiye ederim.

    bundan sonrası artık sizin router’ı ayarlamanıdan geçecek. router’ın virtual server bölümünden 21 nolu porttan gelen( varsayılan ftp portu) bağlantıları direk oalrk aletin ip’sine yönlendirmeniz lazım. hepsi bu kadar

    not: resimleri yeni bir sayfa da görüntülerseniz tamamı görülecektir. Resimleri küçültmeyi üşeniyorum.

  7. Osman avatarı
    Osman

    Emre bey bu anlattıklarınızı aynen yapmıştım zaten, port yönlendirmede dahil. Ama ne gariptirki ftp ile ne ev içi ağından nede dışardaki herhangi bir bilgisayardan bağlanabiliyorum. Ftp programı olarakta filezillayı kullanıyorum. Yalnız ben herhangi bir klasör falan oluşturmadım. Cihazın oluşturduğu downloader ve public klasörlerine erişmeye çalışıyorum bunlarada bağlanabilmem lazım zaten. ftp programına hem cihazın ip si ile hemde modemin aldığı internet ip si ile deniyorum olmuyor. Zaten sanırım dışardaki bir bilgisayardan erişmek için internet ip si gerekiyor değilmi. Ftp programına sunucu bölümüne cihazın ip sini, kullanıcı adına hem girişteki admin adını yazarak denedim hemde klasör adlarını yazarak denedim, şifre bölümünede cihazın arayüzüne girdiğimiz şifreyi yazıyorum olmuyor. Birşeymi atlıyorum acaba.

  8. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    osman bey akılma gelenleri paylaşıyım. Büyük ihtimalle diyeceklerimde yapmışsınızdır. Öncelikle evden bağlantılar için deneyeylim. Ev içi ağdan yaparsak en azından port yönlendirmesi tarzı şeylerle uğraşmayız. Önce sorunu bir anlayalım. Mümükünse en başta tüm port yönlendirmelerini ve güvenlik duvarlarını kaldırın. En azından sorun olabilecek şeyleri en aza indirgeyelim.

    1)cihazın son firmware sürümü 1.01.16 (11/24/09) tarihinde çıkmış. onu bir yükelyin eğer yapmamışsanız. belki yazılım sorunudur. Hatta belkide router’ınızinkide

    2)bilgisayarınızda ya da router’ınızda güvenlik duvarı engelliyor olabilir. Filezilla ya da başka bir programda yazılım sorunu olabilir. Ya da yaptığınız alet

    3) Mesala benim bağlanmam şöyle filezilla’dan. Benim MyBookWorld’üme router tarafından atanmış adres 192.168.10.98 (network storage manager’a girdikten sonra network tuşuna basıp çıkan sayfadaki ip adresi) kullanıcı ismine Emre yazıyorum (büyük küçük harf hassasiyeti var). şifremi yazıyorum ve hiçbir port yönlendrimesi yok router’ımda ve Mybook’ta. Hem filezillada hem de aletimde ftp port standar ftp port değeri 21’i giriyorum. Mesela kullanıcı olarak admin ile girdiğim zaman alet bağlanıyor ama hiçbir klasörü göremiyor. Ama sonuçta bağlanıyor.Sanırım varsayılan gelen ayarlarda böyle.

    Ben büyük ihtimalle yazılımsal diye düşünüyorum. daha dün akşam ubuntu 9.1’i hem ftp hem de nfs üzerinden bağladım. Sorunsuz bağlandı. Sizde çok büyük ihtimalle yazılımsal birşey var. belki de dalgınlıkla yanlış ip adresi girmiş ya da port yönlendirmesi yapmış olabilirsiniz.

  9. Osman avatarı
    Osman

    Öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için teşekür ederim. Şimdi bilgisayarımda güvenlik duvarı programı kullanmıyorum. Avira antivir kurulu birde windowsun kendi güvenlik programı. İşletim sistemi olarak win 7 kullanıyorum bu bir sorun teşkil edermi bilmiyorum.
    Cihazın yazılımı sizin belirttiğiniz versiyon. Yani eski değil. Router da engelleme olmadığını düşünüyorum çünkü ftp ile başka sitelere falan bağlanabiliyorum. (Bu engelleme olmadığını gösterirmi emin değilim).

    Normalde cihazdaki klasörlere bilgisayardaki ağ bağlantılarından falan erişebiliyorum. Ev içi bağlantı aslında problem değil. Ama sizin anlattığınız yöntemle filezilla programından bağlanmıyor. Daha doğrusu bağlanıyor ama bağlantı zaman aşımına uğradı klasör listesi alınamadı diyor ve bağlantı kopuyor. Hadi bağlanmasada olur ev içi ağ için ama ftp ile bağlanmayınca sanırım dışardan da bağlanmayacaktır sonuçta.
    Bilgisayarı formatlayıp yeniden kurdum. Modemi resetleyip yeniden kurdum ve cihazı resetledim ama malesef bağlanamadım.
    Valla yardımınızı bekliyorum, artık ben yapacak bişey bulamıyorum.

  10. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    osman bey

    Öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Yapılacak herşeyi yapmışsınız. hem bilgisayarı hem router’ı sıfırdan kurmuşsunuz. Açıkcası niye sorun çıkardığını anlayamadım. Bir iki daha öneride bulunacağım umarım çözeiliriz. merak ettim sorununu.

    1) Hiç sanmıyorum ama avira İnternet Security yada avrira anti virüs programı sorun olabilir . mesela bende eset internet security vardı. bu devredeyken iphone’un yazılımını güncellememe izin vermiyordur.

    2)ikinci olarak ftp programı belki windows 7 ile uyumsuz olabilir. Birde başka bir ftp programı ile bağlanmayı deneyin. Cuteftp mesela

    3)Üniversite ağından bağlandığımda benimde sizin gibi sorunlarım olurdu. Mesala uzaktan bir sftp unucuya bağlanamazdım. Ama bunu sebebi üniversitenin güvenlik duvarı idi. Filezilladaki ayarlar menüsünde ftp sekmesinde aktif ve pasif mod ayarı var. belki oradan deneyerek düzeltebilrsiniz.

    4)birde eğer mümkünse windows xp yada windows vista 32 bitten deneyebilir misniz.? Eğer bunlardan biriyle bağlanırsanız en azından işletim sistemi ile uyumsuzluk olduğunu anlarız. bu arada tabi ki en son sürücüleri yüklü halde deneyin.

    Umarım bu sefer bir ilerlem kaydederiz.

  11. Osman avatarı
    Osman

    Emre bey cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Ev içi ağdan bağlandığım için esas önemli olan dışardan ftp ile bağlanmak.

    Dışardan siz ftp ile nasıl bağlanıyorsunuz veya bağlanıyordunuz. Yani adres satırına veya ftp programına ne giriyordunuz. Benim için esas önemli olan bu. Sizin bağlantı şeklinize göre birde onu deneyelim olursa olur olmazsa olmaz artık uğraşmayacağım.

    Yazdığınız cevaplara gelince: Virüs programı kurulu olmayan xp li bir sistemde denedim dışardan bağlantıyı olmuyor.

  12. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    osman bey merhaba

    yazınıza biraz geç cevap veriyorum. kusura bakmayın. Size cevap verebilmek için pratiğini yaptım öncelikle. ben sizin evden de bağlanamadığınız sanmıştım. ama yanlış anlamışım. şimdi gelelim benim bağlantım şeklime.

    ben üniversite ağından bağlandığımdan güvenlik olarak dışarıdan bize bağlantı yok. o yüzden üniversite içinde bağlanrak denedim. Çünkü ben kullanmıyorum dışarıdan bağlanmayı. benim internete bağlantım şu şekilde

    bilgisayar>Smartnet router>Zoom x4 adsl>üniversite>İnternet

    Sizin modem ve router’ınız nasıl olduğunu bilemiyorum ama en azından bir fikir verir. Aletleri ve ip adreslerini yazıyorum.

    Üniversiteden aldığım ip(adsl modem): 192.168.161.214
    Modemin Router’a verdiği ip(router):7.0.0.15
    Router’ın Wd MyBookWorld’e verdiği ip (Nas):(192.168.10.98)

    Şimdi öncelikle yönlendirme yapcağız. İlk yönlendirmem adsl modem’den router’a

    1234 nolu port’tan gelen bağlantıyı 7.0.0.15’in(router) 1234’nolu portuna yönlendiriyorum.

    daha sonra 2. yönlendirmem şu şekilde. router’a 1234 nolu porttan gelen bağlantıyı wd mybookworld’ün 21 nolu portuna yönlendiriyorum. listedeki 4. wd isimli benim mybookworld

    Bu şekilde bağlanıyorum. sizde filezilla’da ip adresine adsl modemin aldığı ip’yi (benim ki 192.168.161.214) yazın. kullanıcı ismi parolayı yazın. Ben port yönelendirmesi yaptığımdan port numarasına 1234 yazıyorum. siz yönlendirmediyseniz 21 yazın. Şekil olarak şöyle sırasıyla

    İstemci (filezilla 1234 nolu port)1234 nolu port>benim router 7.0.0.15>21 nolu port> wd mybookworld

    Zaten bunları yapmışsınız. Evden bağlantısına sorunlar olmadığına göre sorun yönlendirmenizde o zaman. Umarım düzelir bu sefer

  13. Osman avatarı
    Osman

    Merhaba Emre Bey,
    Cevabınızı bende yeni gördüm. Öncelikle teşkkür ederim. Sizin router modem falan biraz değişikmiş. Aslında anlatılanları dediğiniz gibi yaptım. Modemin internet ip sini kullanıcı adını ve şifremi yazıyorum yok malesef bağlanmıyor. Modemden 21 nolu portu cihazın ip sine yönlendirdim orda da bir sıkıntı yok gibi. Neyse sağlık olsun.

    İndex bilgisayarla görüştüm teknik servisteki bilgisayara ftp server kurmam gerektiğini söyledi. Bende cihaz zaten ftp yi destekliyor neden bilgisayarımı 24 saat açık tutayım ki ben bu yolla istemiyorum dedim. Ozaman sorunu anlatan bir mail gönderde bakayım dedi. Dur baklım ne sonuç çıkacak.

  14. Hasan Ural Subaşı avatarı
    Hasan Ural Subaşı

    Selam. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim merak ettiğim konu bu cihazı dreambox uydu alıcıya modem üzerinden bağlayıp kayıt yapabilir miyim? Samba gibi sistemleri destekler mi? Dreambox’larla “http://www.hizlial.com/bilgisayar/aksesuarlar/ducki-3-5-usb-2-0-ndas2-landrive-sata-harddisk-kutusu-siyah_30.045.1331.0008.htm#tabs” linkteki cihaz kullanılabiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  15. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba Hasan Bey;

    Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Kendim dreambox 500s ile wd mybook world edition’ı bağladım. CIFS protokolü destekeleyen cihazlarda bu mümkün. Verdiğiniz lnkteki alette CIFS prtokolünü detekliyor. Sorunsuzca kullanableceğinizi düşünüyorum.

    Samba server hakkında bilgim yok denecek kadar az. Ama ubutnu 9.1’de samba server’ı kullanarak çok kolay ve sorunsuzca bağlamıştım.

    Saygılarımla

  16. Nihat avatarı
    Nihat

    Merhaba Emre Bey,

    Öncelikle böyle bir site hazırladığınız ve bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Bizde aynı cihazdan aldık “Western Digital My Book World Edition II 2 Tb.” olan modelden aldık. Cihaz çok güzel performansı bizleri idare edebilecek bir düzeyde. Bütün protokollerde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ağımızda Win 7, xp, vista vs. işletim sistemleri var. Hepsindede mükemmel sonuçlar alıyoruz. Tek sıkıntımız cihaz kendi kendini kilitliyor. Client bilgisayarlardan cihazın ip adresine ping attığımızda 1 ms. den daha az diye cevap alabiliyoruz. Fakat cihaz kendini ağa açmıyor. Paylaşımlarımıza erişemiyoruz ağdan. Sizde veya arkadaşlarda böyle bir sorun oldumu olduysa çözüm yolu nasıl oldu öğrenebilirmiyiz?
    Teşekkürler, Hayırlı çalışmalar…

  17. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba Nihat Bey;

    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Buna benzer bir duruma geçen ay sıkça rastladım. Sebebi olarak bana göre router’ım. Kendi router’ım vasat bir router olan smartnet markalı bir cihaz. 10 gün önce elimdeki 4 portlu router yetmediğin zxyel marka bir switch aldım ve ne hikmetse düzeldi. Sizin cihazınız benimkinden üst bir cihaz olduğundan başka ayarları olabilir. Ben router’a bağlı olan cihazları dhcp sunucuyla bağlanmıyorum. Tüm adresleri kendim veriyorum. Bu adresleri elle verdikten sonra bu takılmalar başladı. Sebebi bundan da olabilir.

    Switch almadan önce şu cihazın içinde kurulu twonky media server’ı kapatırdım. Bir nevi işe yaradı.Cihazı media server diye göremye çalışan bilgisayarlarımın meşgul edeceğini düşündüm. Belki işinize yarar. Ama dediğim gibi swtich takınca düzeldi.

    1)http://www.putty.org/ adresinden windows için putty’i çekin
    2)Network storage manger’dan sytem–>advanced sekmesine girin.
    3)enable ssh access’i tıklayın ve kaydedin

    (Sizin cihazla benim cihazın menüsünü aynı oalrak düşünüyorum)

    4)putty.exe’yi çalıştırın. Sesion sekmesini seçin. çıkan menüden “connection type” ssh seçin. ip yerine cihazın ip’sini yazın ve open’a basın.

    5)bir cmd(konsol) ekranı ile karşılaşacaksınız. kullanıcı olarak “root” şifre ise “welc0me” girin. Eğer şifreniz başka ise onu yazın. (root ve welc0me wdmybook world 1tb için geçerli belki sizinki farklıdır)

    6)şimdi linux ekranın dısınız. ekrana”ps” yazın. çalışan tüm programları göreceksiniz. her programın pid’i var. Twonky media sever’la ilgili olan tüm pidleri “kill pid_no” girerek kapatın. örneğin kill 1245

    Ayrıca kullanmıyporsanız mionet’ide kapatmanızı tavsiye ederim. umarım yardımcı olabilmişimdir.

  18. gökmen avatarı
    gökmen

    selam aleyküm sizden ricam bana yardımcı olursanız çok sevinirim.western digital 1tb my book aldım internet cafemdeki paylaşımları bu cihaz üzerinden yapmak istiyorum ama yapamıyorum.bu cihaz internet cafedeki ag üzerinde çalışırmı yardımcı olursanız sevinirim.paylaşımlarımı agdan sadece okuya bilinecek ve silinme yapılamayacak yaptıgım denemelerde oluşturdugum kullanııcıyı agdan sildim yardım ederseniz seviniirm

  19. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba Gökmen Bey;

    Gökmen Bey eğer aldığınız alet WdMyBook World Edition ise ağ üzerinden rahatça kullanabilirsiniz internet kafenizde. 3 hafta kadar evde uzak duracağımdan (dolayısıyla cihazada)size grafiksel olarak anlatamayacağım. Aşağı yazacağım şeyler yukarıda hangi meünde nasıl yapıldığını kısaca analatmıştım.

    -Öncelikle aleti switch’e bağlayın.
    -Paylaşacağınız dosyayı oluşturun. Örneğin Oyunlar
    -Windows’tan ağ sürücüsü yaratın. ve ağ bağlantı noktası olark \\ip adresi\Oyunlar klasörü yapın.
    -İnternet kafenizdeki her bilgisayarın ayrı bir adı ve ona ait şifresi vardır diye düşünüyorum. Örneğin Pc_1,Pc_2 gibi (USers tabınd yapılıyor)
    – Bu isimlerde kullanıcları ve şifreleri WdMyBookWorld Editionda yaratın ve bunları bir grup içinde toplayın. Örneğin Int_Cafe_Pc (USers tabında yapılıyor)
    -Daha sonra klasör erişim hakları menüsüne girin. Oyunlar adlı klasöre erişim ayarlarına girin.(Users Tabında yapılıyor)
    -Burada Oyunlar klasörüne oluşturduğumuz Int_Cafe_Pc grubunu only read listesine ekleyin.

    hepsi bu kadar.

    Böylece herhangi bir pc açıldığında otomatik olarak ağ sürcüsüne bağlanacaktır. Ben evde 1 pc 2 notebook 1 smarphone 1 media player 1 uydu alıcısını bu şeklinde bağlıyorum. Böylece kim nereye nasıl erişecek ayarlamış durumdayım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  20. gökmen avatarı
    gökmen

    selam öncelikle tşk ederim emre beyy grafiksel anlatırsanız çok sevinecem çok tşklerverdiniz bilgilerle yapmaya çaalışacagım umarım vaktiniz olur grafiksel anlatırsınız

  21. gökmen avatarı
    gökmen

    yazmayı unutmuşum evet aldıgım cihaz wd mybook world edition 1 tb 10/100/100 eternet girişli grafiksel anlatırsanız çok sevinirim emeginize saglık

  22. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Tabi anlatırım. yalnız başta da dediğim gibi 3 hafta evden uzaktayım. 3 temmuz günü eve dönceğm. o zaman size resimli sırayla ne yapmanız gerektiğini anlatacağım. Elimde cihaz olmadığından ekran görüntüsü alamıyorum. Hangi menüde ne var ezbere bielmiyorum. Şu anlık elimden bu kadar geliyor. Kusura bakmayın. ama 4 temmuz günü size cevap yazacağım.

  23. gökmen avatarı
    gökmen

    tşkler emre bey cevabınıza çok ihtiyacım var şimdiden tşkler bide son olarak şu soru sorabilirmiyim örnegin müzik klasörünü paylaşıma açtıgım zaman diger bilgisayarlardan okunmasını istiyorum içinde degişiklik yapılmasını istemiyorum bu konudada yardımcı olursanız sevinirim görüşmek dilegi ile allaha emanet olun iyi günler

  24. Blueline avatarı
    Blueline

    Merhaba, yazılarınızı baştan sona okudum, ürün zaten iç networkte sorunsuz çalışıyor, lütfen bilen yada deneyen birisi varsa önce virtual server (NAT) a hangi port numaralarını verip cihaza modeme yönlendiriyoruz ve karşı tarafta ftp adresi olarak ne yazıyoruzu açıklayabilir mi?

    ben ZTE marka VDSL modemimde port yönlendirmesini yaptığımda 21 nolu port olarak tüm portlara 21 yazamazsınız gibi bir hata alıyorum. dışarıdan file zilla ile bağlandığımda dış IP’mi kullanıcı adımı şifremi ve 21 olarak port numaramı giriyorum fakat bağlantı kuramadım. Bu kadar zor olmamalı, lütfen daha önce kuran bir arkadaş yardımcı olsun
    Teşekkürler

  25. Blueline avatarı
    Blueline

    size yazdıktan sonra çözdüm, dışardan da bağlanabiliyorum, kimseyi uğraştırmayayım.

    Sevgiler

  26. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Gökmen bey dediğiniz ayarlar user menüsünden yapılıyor. Aşağıda yazdığım gibi users menüsünden istediğiniz klasöre kim nasıl erişecek ayarı yapılıyor. Size resimli olarak anlatacağım sözüm var.

  27. esma avatarı
    esma

    Merhaba Gökmen bey;
    ilk olarak anlatımınız için çok teşekkür ediyorum. Sayenizde programda çok sorun yaşamadım yalnız, bende wd my book World edition 1tb var usb’den hdd yi bilgisayara usb den tanıtamadım ağ sürücüleri tanımlandı bir sorun yok. Bilgisayara hdd yi nasıl tanıtabiliriz yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada tüm video ve metinleri okudum olmadı

  28. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    merhaba gökmen bey;

    biraz geç oldu ama ancak zaman bulabildim. grafiksel olarak anlatmaya çalışacağım.
    -Şimdi öncelikle internet kafenizde 10 tane bilgisayar var sayıyorum.
    -Her bilgisayarayüklü işletim sistemindeki kullanıcı ismi PC1,PC2,PC3… diye gidiyor.
    -her bilgisayarın oturum açma şifresi passpc1,passpc2, passpc3… vs kabul ediyorum.
    -Bunların hepsi aynı haklara sahip olacak.
    -Hiçbir bilgisayarın kendine özel bir klasörü olmayacak.
    -bilgisayarlar ve alet aynı çalışma grubunda olacak.

    1) Öncelikle kullanıclıarı yaratıyoruz. Bunun için network storage manager>advanced>users>users giriyoruz. Kullanıcı yaratmak için artı simgeli tuşa basın. Karşınıza şöyle bir ekran çıkacak.

    grant user name: PC1
    adminstrator rights: hayır.
    full name: cafe pc1(istediğinizi yazın)
    paswword: buraya yazacağınız şifre bilgisayarların şifresiyle aynı olsun. yani PC1 şifresi passpc1.
    confirm password: passpc1
    create user private share: No
    servis olarak cifs ve ftp dışındakiler sizin kendi tercihiniz olacaktır.

    şimdi bunları her bilgisayar için yapın. pc2 içinde pc3 içinde..vs.

    2) şimdi bu yarattığımız tüm kullanıcıları bir grupta topluyoruz. bunun için network storage manager>advanced>users>groups’a girin. Grup yaratmak için artı simgeli tuşa basın karşınıza şöyle bir ekran çıkacak.

    group name: Cafe
    users bölümünde gördüğünüz gibi yarattığınız kullanıcılar sergilenecek. oradan itüm kullanıcıları ok tuşuyla “user joined” adlı listbox’a okla taşıyın. Aşağıdaki resimdeki gibi.

    3)şimdi bu kullanıcılar hangi klasöre nasıl erişeceklerini ayarlayacağız. Bunun için network storage manager>advanced>users>folder share permissions’a tıklayın. Karşınızda alet içinde oluşturulmuş klasörler çıkacaktır. Örneğin public adlı klasörün ayarlarına girelim. Solundaki tuşa basın. Aşağıdaki ekrana benzer bir ekranla karşılacaksınız.

    Public Access: Bunu kapatmanızı önerim. Her ne kadar kapalı ağda olsa internet kafeniz, yinede güvenlik için kapatın
    Nfs Access: Full Access:
    Users Access ve Group Accessleri görüyorsunuz. Daha önce yarattığımız kullanıcıları ve gruplar görülüyor. Siz public klasörüne eğer cafe grubunun sadece görmesini ve okumasını istiyorsanız gruplara ait “read” liste kutusuna eğer tamamen erişmesini istiyorsanız “full Access” liste kutusuna eğer hiç erişmelerini istemiyorsanız “no Access” liste kutusuna ekleyin. İsterseniz bu işlemleri kullanıcılar için tek tek ekleyerek de yapabilirsiniz. Örneğin pc1’de pc 9’a kadar olan bilgisayarlar public’e erişemezken pc10 tüm haklara sahip edebilirsiniz.

    4) Şimdi pc’ler açılınca otomatik olarak bu klasörle bağlaması için gereken ayarları yapacağız. Bunun için windows’tan wdmybookworld’e dosya gezgini ile açıyoruz. Karşımıza çıkan ekranda hangi sürücüyü bağlamak istiyorsak sağ tuşa tıklayıp ağ sürücüsüne bağlan’ı tıklıyoruz.

    Bilgisayarım simgesini tıkladığımızda sürücü gözüküyor. Artık her pc açıldığında bu sürücüye otomatik olarak bağlanıyor.

  29. Kürsad avatarı
    Kürsad

    Merhabalar !
    Resetlemek İçin Şifreyi Ne Yapmalıyım?Resetlediğim Zaman Datalarda Siliniyormu?Uzaktan Resetlemek İstiyorum Şifreyi Mümkünmü?

  30. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Kürşad bey merhabalar

    Kürşad bey cihazın arkasında küçük bir delik var. o deliğe iğne sokup 4sn bekledikten sonra cihaz kendini yeniliyor. Bu durumda cihaz tüm şifreleri siliyor, ağ ayarlarını sıfırlıyor. fakat hiçbir datayı kaybetmiyorsunuz. eğer network stroage mangaer üzerinden “fabrika ayarlarına” dönerseniz o zaman tüm datalarınızı kaybedersiniz. uzaktan alete bağlanabildiğinizden dolayı istediğiniz gibi şifreleri değiştirebilirsiniz.

  31. Sinan Tenekeci avatarı
    Sinan Tenekeci

    Merhabalar Emre Bey,

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Cihazla ilgili birkaç sorunum var:

    1. Ağdaki bilgisayarların cihazdaki bir klasöre şifresiz bir şekilde erişebilmesini istiyorum. Windows XP makinalar bunu yapabilirken, Windows 7 makinalar erişim sırasında şifre soruyor. admin kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptığımda kabul ediyor ve pc kapanana kadar şifre istemeden giriş yapılabiliyor. Bunu kaldırmak için ne yapmalıyım?

    2. Oluşturduğum kullanıcılar ve bunlara ait private share ‘lara girerken, kullancı adı ve şifre yazıp, X kullanıcısının kullandığı klasöre giriş yaptıktan sonra, Y kullanıcısına ait başka bir klasöre giriş yapmak istediğimde bunu kabul etmiyor (ta ki bilgisayarı yeniden başlatana kadar) Yani bir kullanıcının klasörü için login olduğumda, o klasörden oturum kapanmadan diğer kullanıcının klasörüne giriş yapamıyorum.

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler, kolay gelsin..

  32. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Sinan Bey Merhaba;

    kusura bakmayın askerde acemi eğitimim yeni bitti. 2 gün sonrada ustalık bölüğüme döneceğim. sorularınıza gelince dolu kafa ilen sağlıklı cevaplamaya çalışacağım

    1) windows 7 deneyim pek yok. Eğer kullanıcı ismi ve parolayı boş geçtiğinizde de sorun çıkarıyorsa bence en kolay yolu bir ağ konumu ekleyerek sorunu düzeltebilirsiniz.

    2) Ne yazık ki aynı anda pc’nin bir kullanıcısından cihaza birden fazla kullanıcı açamazsınız. Bunun için açtığınız kullanıcıyı kapatmanız gerekiyor.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir

  33. Caner İnci avatarı
    Caner İnci

    Merhaba Emre Bey,
    Ben de Dreambox 500 cihazım ile MyBookWorld’ü eşleştirerek içindeki filmleri Dreambox yardımıyla TV’den izlemek istiyorum. Ancak bir türlü ayarlayamadım. İnternette arama yapınca buraya yönlendim. Bana da yardımcı olmanız mümkün müdür?
    Şimdiden teşekkürler…

    Windows 7 kullanıyorum. MyBookWorld güncel firmware’e sahip.

  34. Erman avatarı
    Erman

    Sayın sinan tenekeci sizinle aynı problemi bende yaşıyorum ürünü yeni aldım ve bir kullanıcı bağlandığı zaman diğer kullanıcılar bağlanamıyor eğer çözümü bulabildiyseniz lütfen banada bildirin. Teşekkürler

    Emre bey sizede hayırlı tezkereler

  35. okan avatarı
    okan

    merhaba Emre Bey
    ben uzun süredir wd ağ paylaşımlı harddisk kullanıyorum.içindeki filmleri dizileri internet cafemde paylaşım açıp diğer pc lerden izleme imkanı veriyorum.fakat daha önce de bir iki kez tekrar eden sistem ip çakışması algıladı uyarısı alıyorum.ve wd nin içine giremiyorum(sanırım pc nin bağlantısıda gidiyor o sırada)elimde cd si vs hiç bişi yok.aleti satan arkadaş kurmuştu gitmişti daha önceki problemleri gelip çözmüştü şimdi onada ulaşamıyorumbenim ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

  36. Sinan Tenekeci avatarı
    Sinan Tenekeci

    Merhaba Emre Bey,

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorunlar büyük ölçüde halloldu. Bunun yanında, cihaza IP adresiyle ulaşabilirken, cihaz ismiyle ulaşamıyorum. Map etmek dışında, “\\cihazismi\klasör” şeklinde ulaşmak istiyorum, bunun için ayrı bir ayar mı söz konusu acaba?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.. Günlerin sizin için çabuk geçmesi dileğimle 🙂

  37. Abdülkadir Oskan avatarı
    Abdülkadir Oskan

    Merhaba,
    WESTERN DIGITAL MyBook World Edition 1TB ile uzaktan erişim ile internete bağlanmak mümkün mü? Yani demek istediğim şirket bilgisayarından bazı sitelere giremiyorum. WD’ye bağlanıp oradan çıkış yaparak internete bağlanabilir miyim?
    Şimdiden teşekkürler….

  38. ferit köse avatarı
    ferit köse

    Merhabalar emre bey
    birkaç gün önce wd mybook word edition II 2TB ethernetli HDD aldım fakat bir türlü download işlevini ayarlayamadım.
    Birde uzak tan erişim için mionet haricinde başka bir yazılım olabilirmi? IP adresim statik değil.
    Modemimin imternete bağlantığı IP adresimi bulup komşunun internetinden HDD ye ulaşmak istediğimde yani internet explorer e kendi internet Ip mi yazdığımda HDD nin web arayüzü geliyor.
    yani uzaktan bağlanmak ve FTP sunucu olarak kullanmak için ne yapabilirim. (statik IP olmadan)

  39. Mehmet avatarı
    Mehmet

    Merhaba,

    Bende my book world edition beyaz ışıklı olan (1TB disk) var hdd bozuldu yeni hdd taktık tık tok aygıt çalışmıyor birşeyler yükleme gerek sanırım bu aygıt düzeltilir mi yokda atacaz gidecekmi

  40. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Sinan Bey merhaba

    Askerden yeni geldim kusura bakmayın cevabı biraz geç yazıyorum. Dediğiniz olayı bende yaşadım. Sebep olarakda o zaman kullandığım eset samrt security güvenlik programının firewall’u idi. Sanırım sizde de bu tür bir güvenlik programı var. Yapmanız gereken ya o programa wd mybookworld’ün ip adresini girip bu adrese olan bağlantıların güvenli olduğunu anlatmak. umarım yardımcı olabilmişimdir.

    saygılarımla

  41. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Abdülkadir Bey selamlar;

    Kusura bakmayın askerden geldiğimden biraz geç cevap yazıyorum. Dediğiniz şeyi wd imybookworld’ü kırmalısınız (hack) . Sizin aradığınız aslında proxy server bunun için evdeki bilgisayarınız yeterli olacaktır. Ama yapması zahmetli bir iş.

    saygılarımla

  42. eXXe avatarı
    eXXe

    emre bey ben bu cihazı internet cafemde kullanmak istiyorum ama sormak istediğim en önemli şey paylaştığım müzik film ve benzeri dosyaları sadece okusun ama kopyalama yapamasınlar istiyorum acaba böyle bir özellik sunuyormu bu cihaz?

  43. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mehmet Bey,

    Merhaba kusura bakmayın biraz geç cevap olacak ama hd’nin düzelme şansı var. Yalnız kolay bir yol değil. Eğer bozulmadan önce hd’nin imajını bilgisayarınza takıp alsaydınız sorun olmazdı. Lakin öyle bir şey olmadığınına göre ve böyle birşey denemdiğimden size şu siteyi önereceğim. Dediğiniz şeyin burada yapımı anlatılır.

    Bağlantı -I-

  44. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    exxe merhaba,

    evet cihaz dediğiniz gibi bir özellik sunuyor. En basitidinde public klasörünü sadece okunabilir olarak herkese açarsın bu iş olur. Ya da her pc’ye nasıl erişmesini istersen öyle ayarlarsınız. Kolay Gelsin.

  45. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    caner bey merhaba;

    kusura bakmayın. cevap geçe oldu. 6 ayda 10000 civarında spam var hepsini elemek zor oluyor. can bey eğer yazıda anlatılanları yaptıysanız sorun olmamsı lazım. belki bir firewall ya da başka bir güvenlik önlemi devrey giriyordur. tam olark nerde sorun avr derseniz daha rahat çözeriz.

  46. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    ferit bey merhaba

    kusura bakmayın cevap biraz geç oldu. hocam ftp sunucusuna bağlanmak isitorsanız filezilla tarzı bir ftp istemciyle deneyin. o zaman bağlanacaktır. ben öyle bağlandım. hatta admin ismiyle bağlandım. diğer taraftan static ip olmadan nasıl bağlanabileceğinizi bilemiyorum.

    saygılarımla

  47. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    okan bey merhaba

    cevap biraz geç oldu kusura bakmayın. Hocam aynı sorunla bende uğraştım zamanında. bu sorundan kurtulmanın en güzel yolu statik bir ip adresi vermeniz ve en son firmware’i yüklemeniz. umarım yardımcı olabilmişimdir.

  48. mesut avatarı

    emre bey merhablar.nu işi çözseniz çözseniz siz çözersiniz.bende wd sharespace WD40000A4NC model numaralı harıcı harddıskım var.ben buna uaktan baglanmak ıstıyorum.fakat bır turlu ayarları olmuyor.ben bu cihaza uzaktan baglanmam için sabit ip alıp modemden port yönlendirmesi mi yapmalıyım.yoksa herhangi bi ayar gerektirmeden web üzerinden erişebilirmiyim.mionet web i denedim oda çalıştırmadı.yardımlarınız bekliyorum.çok tesekkur ederim.

  49. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    mesut bey merhaba

    mesut bey dediğniz gibi sabit ip ve port yönlendirmesiyle en temiz şekilde yapılır. Mionet hatırladığım kadarıyla 30 ya da 60 günlük bedava sonrası paralı. Sabit ip almanız sizin uzaktan erişiminizi daha kolaylaştıracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.