D Sınıfı Araçlar 2009 Föy II: Skoda Superb

Skoda

Ötv indirimi olduktan sonra galerilerden çıkmaz oldum. Aşağı yukarı tüm d sınıfı araçları inceledim. İncelediğim tüm araçlar hakkında gördüklerimi yazacağım. Bunlardan dikkatimi çeken biri de Skoda Superb. Aracın dıştan görünüşü çok şık olması ve sahip olduğu özelliklerin bu fiyata başka hiçbir araçta olmayışı. Skoda firması Volkswagen’e satıldıktan sonra görülür derecede kalitesini yükseltti. Yalnız Skoda zaten Volkswagen’in daha ucuz rakiplerini baltalamak için kullandığı bir model. Kağıt üstünde en iyi fiyat/değer oranını vermesine rağmen Çek malı olması insanın kafasındaki şüpheleri artırmaktadır. Her ne kadar aracın parçaları SKODA-VW-SEAT ile aynı olsa da işçilik ve hiç ısınamadığım yeşil ördek sembolü bana biraz garip gelmiştir. Arabanın en dikkat çekici özelliklerine gelirsek…

skoda_int

skoda_b

Araba d sınıfı bir araç olmasına rağmen içine çok rahat 4 tane ayının(orman veya kutup ayısı farketmez) sığabileceğine garanti verebilirim. Sanmıyorum ki d sınıfı bir araçta bu kadar geniş iç hacim olsun. Araç kesinlikle bir e sınıfı aracın iç hacmini müşterilerine sunuyor. Hatta hiç abartmadan iç hacim konusunda bmw 7.40 mercedes e serisi veya audi a6 rakip olarak gösterilebilir. Bu kadar geniş iç hacim sunmasına rağmen bagaj hacmi olarak da 565lt kullanıcılarına sunmaktadır. İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi genelde çok iyi olmasına rağmen bazı yerlede bu kaliteyi göremedim. Koltuk kumaşlarının kalitesi o sınıf bir arabaya yakışmamıştır. Arabayı almayı düşünenlere deri döşemeyi tavsiye ediyorum. Deri döşeme her zaman aracı daha kaliteli ve lüks gösterir. Ayrıca direksiyon üzerindeki düğmelerin monte edilişi ve direksiyonun tipi bana sanki Çin çakması bir parça hissi veriyor.

skoda_bagajskoda_bsskoda_bl

Arabanın en dikkat çekici özelliği bagajı. İlk kez Skoda’da gördüğüm, twindoor,bu özellik kullanıcılar için çok kullanışlı.Aracın bagajı hem normal bir sedan otomobil gibi hem de daha kullanışlı bir liftback gibi kullanılabiliyor olması.Resimlerden daha da iyi görülüyor bu olay. Türk insanı sedan arabaları daha çok tercih etmektedir. Liftback tipi araçların bagajına erişim daha rahat olmasına rağmen görünüşleri itibariyle genel anlamda Türk insanını pek cezp ettirememiştir. Hatta Renault’un deyişine göre Laguna’nın az satma sebebi buymuş 😕

skoda-superb

Yeni Superb’in tasarımda  spor görünüm için çift egzoz, ön farlar içinde Superb yazısı, köpekbalığı anten dikkat çekiyor. 60.000 TL’ye arabanın tam donanımlı 1.4tsi 125 bg’li modelini alabilirsiniz. Bu modelde güneş pili içeren sunroof’tan arka koltuk sıtmasına, otomatik park etme özelliğinden (satıcının yalancısıyım) tv özellikli navigasyonuna kadar her şeyi sunuyor. Ne yazık ki arabanın test sürüşlerini yapamıyorum. Motorunu incelediğim zaman karter korumasının olması çok hoşuma gitti. Fakat hoşuma gitmeyen bir özellik ise yalıtım için kullanılan malzemelerin şaseye puntolama yerine yapıştırılmış olması acaba motor ıslanırsa bu yapıştırıcılar dayanabilecek mi sorusu geldi.

Sonuç olarak Superb çok güzel araba olmasına rağmen 60.000tl. Bir iki kusuruna rağmen güzel araba. İkinci eli iyi olmamasına rağmen devamlı araba değiştiren kullanıcılar için tercih edilebilir.Tabi 60.000Tl’ye diğer markalarında kaliteli arabaları alınırken acaba Çek malı Skoda bizi uzun yıllar tatmin eder mi sorusu kalıyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“D Sınıfı Araçlar 2009 Föy II: Skoda Superb” için bir cevap

  1. burhan avatarı

    kız değill erkek 🙂

    öncelikle emeğinz için teşekkur
    ben de supeb takipçisiyim
    kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz
    almaya karar verdim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.