Kia Rio Hız Sabitleme (Cruise Control) Sistemi Montajı

IMG_1979

İnsan bir işi kendi yapıp ve başarıya vardığında çok büyük bir haz alıyor. Kısa zaman önce aracım 2012 model aracıma Kia Rio 1.4 dizel Fancy modeline hız sabitleme sistemini (cruise control) kullanılabilir hale getirdim. Bu yazımda bu işi yaparken yaşadığım deneyimleri aktaracağım.

2012 yılında Kia Rio aracımı aldığım zaman Türkiye’deki hiçbir modelde hız sabitleme ünitesi yoktu. O zamanlar hız sabitleme ünitesinin takılabilir mi olduğunu ararken yurtdışında 600$ gibi bir fiyata takılabileceğini gördüm. Türkiye’deki servisine sorduğumda böyle bir şeyin olmadığını varsa da siz getirin biz deneyip takalım demişti Aracım konusunda kiaclubtr.com adresinden bilgiler alıyordum. Forumda da benim gibi hız sabitleme eksikliğinden bahsediyordu. Çok sonra internette yurt dışında bir kişinin kia rio’ya hız sabitleme ünitesi taktığını gördüm Tabi cesaret edemedim alıp deneyip uyar mı diye göremeye. Sonuçta orada modeller fancy,natty,sporty diye satılmıyor. Ayrıca farklı bir üretim bandından geçiyor olabilir.

Aslında sorulması gereken asıl soru neden bir fabrika aracına hız sabitleme sistemi koyup da kontrol tuşlarını koymamış olabilir ki. Demek nasıl bir üretim tekniği varsa kia’nın maddi olarak bir zarar getirmiyor.  

Geçen kiaclubtr.com sitesinde gezerken okemik rumuzlu bir kullanıcı cesaret edip bu parçaları alıp taktığını ve sistemin çalıştığını okudum. Daha sonra birçok kişinin de taktığını gördüm. Bende bunu yaptırmak istedim. İnternette araştırma yaptım. Ebay üzerinden kocarko rumuzlu bir satıcıdan orijinal hız sabitleme anahtarı+ses kontrol tuşları kitini satın aldım. Bana toplamda kargo dahil 240 tl gibi fiyata mal oldu. 8-9 günde gönderdi. Hiçbir sorun çıkmadı. Hatta Kore’de şükran günü mü neymiş bana iki adette yeşil çay yolladı 😛  

Kit 4 parçadan oluşuyor. Birinicisi cruise kontrol direksiyonun soluna, ikincisi ses ünitesi kontrolü direksiyonuna sağına, üçüncüsü ise telefon ve yol bilgisayarı kontrol tuşları direksiyonun altına, dördüncüsü ise bağlantı kablosu bu da direksiyonun içine takılacak.

 kiariocruisekit

Ara bir bilgi vereyim. Ebay’de bazı yerlerde clock spring ünitesi ile birlikte satılan kitler var. Bunu almanıza gerek yok. Clockspring direksiyon kumandalarını araca bağlayan kabloların bulunduğu bir sistem. Benim bildiğim Türkiye’deki yeni kasa Kia Rio’larda clockspring soketi 14 pinli. Bazı ülkelerde direksiyonda daha az kumanda olduğunda yanlış bilmiyorsam 7 pinli sokete sahip clockspringler var. Bu durumda 14 pinli clockspring gerekiyor. Eğer aracnızdan emin değilseniz satıcıya sorduğunuzda size yardım edecektir. 

Evet Şimdi gelelim montaja. Öncelikle montaj aslında çok kolay sadece azim istiyor. Ben acemi biri olarak yaşadıklarımı anlatacağım. Normalde tek kişi bu işlemi 45 dakika gibi sürede yapabilir. Ama benim kadar acemiyseniz 3 saat sürer. Bu yazıyı okusanız 1 saatin altına düşürürsünüz diye umuyorum :P. İşlemlere başlamadan önce gerekenler.

Bir adet 6 anahtar (akünün kutbunu sökmek için)

-Bir adet T40 Torx anahtar (airbag sökmek için)

-Bir adet 22 lokma (direksiyon göbeğini sökmek için)

-Yıldız tornavida (tuş takımını söküp takmak için)

-Kas gücü (direksiyon göbeğini söküp takmak için)

-Azim ve cesaret

-Ekstra bilgi olarak şu videoyu da izlemenizi tavsiye derim. Kafası kıyak bir Rus söküp takma işlemini videoya almış.

Şimdi montaj işlemini aşama aşama anlatacağım.

  1. Öncelikle akünün eksi kutbunu 6 anahtarla söküyoruz. Hava yastığı patlamasın diye 15-20 dakika elektriğin boşalmasını bekliyoruz. Bu daha da kısa olabilir. Ben 25 dakika bekledim :P.IMG_1962
  2. Torx 40 tornavidayı alıp direksiyonun sağında ve solunda bulunan airbagi tutan vidaları söküyoruz.IMG_1960
  3. Airbag’i elimize aldığımız zaman arkasında ona bağlı bir kablo var. Bu kablo bir çıtçıtla airbag’e bağlı. Turuncu çıtçıtı tırnağınızla yukarı doğru çekin. Aribag’den ayrıldığını görecekseniz. Arkasında bir de kablo tutucu kelepçe var. Onuda açın böylece airbag sistemini direksiyondan ayrıldı.
  4. Şimdi sırada en zor iş var Direksiyon göbeğini sökmek. Öncelikle diresiyonun orada kornaya bağlı olan tırnağı ve tuşların bağlı olduğu beyaz soketi çıkartın.IMG_1968
  5. Şimdi 22’lik lokma anahtar yardımıyla sökün. Dikkat edin çok sıkı takılmış. Size tavsiyem havalı bir tabancayla sökmeniz. İmkanınız yoksa kas gücünü baş vuracaksınız.IMG_1970
  6. Somunu ve yaylı rondelayı çıkardıktan sonra direksiyonu göbekten çıkarmanız gerekiyor. Çok sıkı geçtiğinden kas gücünü kullanarak göbekten sökün
  7. Direksiyonu aldıktan sonra arkasında 6 adet vida var. Bu vidaları sökün. Arka kapak eliniz gelecek.
  8. Kapağı söküp alabilmeniz için direksiyon kumandasındaki tuşlara bağlı olan 2 adet soket var. Bunları çıkartın. Arka kapak açılacaktır. Dikkat edin airbag vidaları burada.
  9. Direksiyondaki tüm tuş takımları sökün. Direksiyonun alt parçasında sökün. Tek vida ile tutuyorlar birbirlerini. Daha sonra aldığınız parçaları takın.
  10. Kapaktaki eski kabloyu çıkarın. Yeni 4 soketli kablonuz takın. Dikkat edin kapakta iki adet tırnak var kabloyu oradan geçirin. Yeni kabloda 2 tane daha fazla soket olduğundan hacimce daha büyük. Siyah soketler arkası siyah olan tuş takımına beyaz soketler arkası gri olan tuş takımına bağlanacak. Takarken çok dikkat edin kablo bir yer sıkışmasın. Direksiyonun arka kapağı tam olarak oturuyor.Hiç zorlanma olmuyor. Benim 30 dakikamı aldı bunu ayarlamak. Airbag vidalarını kapağı kapatmadan içeri takın. Ben bunu dikkat etmediğimden bir daha sökmek zorunda kaldım. Şimdi sökerken yaptığımız işlemleri tekrar geri sarıyoruz.IMG_1973
  11. Direksiyonu göbeğe takın. Yeni aldığınız kablonun soketi ile kornanın tırnağını yerlerine bağlayın.IMG_1975
  12. Tekrar kas gücü yardımıyla yaylı ronelayı ve somunu takıp iyice sıkın.
  13. Airbagin arka soketini takın kablousnu kelepçesinden geçirin. Direksiyon göbeğine oturtun.
  14. Yan taraflardan airbag cıvatalarını sıkın
  15. Aküyü bağlayın. Arabayı çalıştırın. ON/off tuşuna absın. Göstergede işareti gördüyseniz cruise control sisteminiz kullanıma hazır.

Hız kontrol sisteminin her şeyini denemedim. Okuduğum kadarıyla 40km saat hızdan sonra devreye giriyor. Fakat her viteste oluyor mu bilemiyorum. Devreye almak için on/off tuşuna basıyoruz. Daha sonra istediğimiz hıza gelip anahtarı set konumuna çekiyoruz. O hızda tutuyor. Hız artırımını +- ile ayarlayabiliyoruz. Frene bastığımızda devreden çıkıyor. Fakat bir kötülüğü var o da eskiden direksiyondan telefon rehberini aşağı yukarı kaydırabiliyordum. Şimdi artık çalışmıyor. Telefon çalışıyor. Direksiyondan telefona açıp kapatabiliyorum ama telefon defterini gezemiyorum. Ya da şimdilik bulamadım. Umarım bu yazı yardımcı olmuştur.

 

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

“Kia Rio Hız Sabitleme (Cruise Control) Sistemi Montajı” için 49 cevap

  1. Necati Alp avatarı
    Necati Alp

    Merhaba Emre bey ,elinize sağlık siz bu olayı çözmüşsünüz, anladığım kadarıyla yatkınlığınız var. Bizde böyle bir yetenek yok bendede kia Cerato var Ankara’da Nasıl yaptırabilirim. Selamlar

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Necati Bey Merhaba;

    Yorumunuz için teşekkür ederim. Kia cerato’da böyle bir imkan var mı bilemiyorum. Bu konuda en iyi bilgiyi kiaclubtr den alabilirsiniz. Eğer kia cerato’ada böyle bir şey yapılabiliyorsa kia mebbaşayarda’ki bir usta takabileceğini söylemişti.Belki sizede yardım ederler. Tabi ben Ankara’daki iki kia servisini beğenmediğimden kendim taktım.

  3. Ercan aktan avatarı
    Ercan aktan

    Emre bey merhaba kocaeli den rahatsız ediyorum sizi vallahi Tebrikler. Ben bugün Kia rio fancsy Sedan aldım otomatik 2014 bunada taa bilirmiyiz takararsak nerden sipariş vere bilirim saygilarimla.

  4. Ercan aktan avatarı
    Ercan aktan

    Emre bey merhaba kocaeli den rahatsız ediyorum sizi vallahi Tebrikler. Ben bugün Kia rio fancsy Sedan aldım otomatik 2014 bunada taka bilirmiyiz takararsak nerden sipariş vere bilirim saygilarimla.

  5. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ercan Bey Merhaba;

    Ercan Bey sizin arabanıza olmaz diye biliyorum ama emin değilim.Kiaclubtr’de araştırırsanız daha ayrıntılı cevap alabilrisiniz.Ayrıca buraya tıklayarak satıcı kişiye sorduğunuz zaman sizden şase numarası isteyecek ve uygun olup olmadığını size söyler. Saygılarımla

  6. Murat avatarı
    Murat

    SEDAN RİOLARA OLUYOR DİYE BİLİYORUM AMA.
    Ben sipariş verdim dün elime ulaştı yakında taktıracağım.

  7. özkan avatarı
    özkan

    Acaba kia rio natty modelinede uygulanabiliyormu bu sistem.

  8. Gökhan Serdar yağız avatarı
    Gökhan Serdar yağız

    Merhaba 2013 hb natty modeline uyar mı bu sistem

  9. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba

    Bu konuda yazıda da bahsettiğim gibi kocarko rumuzlu arkadaşa ulaşın o size cevap verecektir. Ama bence büyük ihtimalle uyar.

  10. Okan avatarı
    Okan

    Merhaba
    2013 rio fancy modeli araç aldım. cruze control ile seyehat etmek istedim ama çalıştıramadım. nasıl yapıldığı ile ilgili ne bir bilgide bulamadım. bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

  11. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Okan Bey Merhaba,

    Okan Bey aracınız kullanma kılavuzunda daha ayrıntılı bilgi bulabilrisiniz. Ama kısaca bahsedersem, öncelikle araç çalışırken hız sabitleme tuşuna basın. İstediğiniz hıza geldiğiniz “set +” tuşuna bir kere yukarı itin. ve böylece devereye gelecektir. Belirli bir hızın altında çalışmaz. Eğer set+ bastıktan sonra fren veya debriyaja basarsanız anında devreden çıkar. SAbit hızla devame derken sadece set + ve set – tuşlarıyla hızınızı ayarlayabilirsiniz.

  12. ali avatarı
    ali

    2006 model Kia Rio dizel hız sabitleyici takılabilir mi

  13. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ali Bey Merhaba

    Kusura bakmayın siteyi başka bir sunucuya taşıdım. Bazı sorunlar var. Yapılan yorumlar bana gelmiyor. O yüzden biraz geç yazıyorum. Ali Bey bildiğim kadarıyla takılmıyor.

  14. Muhammed bayraktar avatarı
    Muhammed bayraktar

    2015 model rio hatchback comfort paket takılabilir mı acaba ben de takmayı düşünüyorum

  15. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Muhammed Bey Merhaba

    Bu konuda yazıda da bahsettiğim gibi ebay’den kocarko rumuzlu arkadaşa ulaşın o size cevap verecektir. Ama bence büyük ihtimalle uyar.

  16. Okemik avatarı
    Okemik

    Merhaba Emre bey,
    Kiaclubtr’yi ve beni referans göstererek verilmiş emekleri görmezden gelmediğiniz içşn teşekkür ederim. Böyle faydalı bir işe vesile olarak yüzlerce kişiye faydalı olduğum için mutluyum. Neden cruise control tuşlarının fabrika çıkışında konılmadığına gelirsek bunun tek sorumlusu Çelik Motor. Araçları ülkeye sokarken daha az gümrük vergisi ödemek adına böyle şeyler yapıyorlar. Mesela Cee’d gibi bir araçta xenon far getirilmemeside bundandır.

  17. cem avatarı
    cem

    2017 rio confort a hiz sabitleyici takilrmi. Hazirligi varmi sadece tus takimini degistirince oluyormu bilgi verirseniz sevinirim.

  18. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Cem Bey Merhaba;

    Cem Bey kusura bakmayın mail haber verme sistemim göçmüş. Şimdi yazınızı gördüm. Benim tahminim takılır. Ama garanti veremiyorum tabiki.

    İyi günler

  19. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Okemik Merhaba;

    Ben teşekkür ederim yorumlarınız için. Kusura bakmayın şimdi cevap verebiliyorum. Sitemin e-posta ile haber verme sisteminde bir sıkıntı var. Şimdi gördüm yazdıklarınızı.

    İyi günler

  20. Emin hakan avatarı
    Emin hakan

    Mrb emre bey, aynı şekilde bende toyota aracima kendim takmıştım olmaz demişler idi, şimdi aynı sizin gibi 2012 1.4crdi fancy araç edindim ve takmak istiyorum, iki sorum var size, sanırım Ankara’dasiniz, malum e-bay paypal ödemesine kapandığı için bu seti başka nereden temin edebilirim ve bana montaj konusunda destek verme şansınız varmıdır? Tşk ederim iyi günler dilerim..

  21. Aziz Yılmaz avatarı
    Aziz Yılmaz

    Emre Bey Merhabalar Bende Kia Rio 2014 1.4 crdi fancy almak istiyorum ve ilk aldığım araba olacak sorduğum kişilerde hep piyasası yok veya parcası pahalı sizce aracın genel durumu nasıl ve ilk araba alacağım için tavsiye edermisiniz ? teşekkürler

  22. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Emin Bey Merhaba

    Emin Bey ebay dışından nereden temin edebilirsiniz bilemiyorum. PAypal sıkıntısını geçmenin yolları var ama bu da size ekstraya paraya mal olacaktır. Montaj konusunda yardım edebilecek zaman bulabileceğimi sanmıyorum.

  23. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Aziz Bey Merhaba

    Aziz Bey Kısaca söyleyebileceğim şu. İkinci el piyasasını düşünürseniz alacağınız araba markası sayısı az. Kia rio’nun ikinci el piyasası hakkında bilgim yok ama kullanırken sizi üzeceğini sanmıyorum. Açıkçası bu pahalılıkta kia araçların daha çok satacağını düşünüyorum.

    Yedek parça olarak diğer araçlardan farkı yok. Filtre setini 50tl’den 500tl’ye kadar değişik fiyatlarda alabilirsiniz örneğin. Çok pahalı olduğunu düşünmüyorum Hyundai marka araçla aynı yedek parçaları kullandığından ucuza bulmak rahat oluyor. Örneğin servisin zamanında bana 250 tl çektiği balat setini ben piyasada araştırmam ile 100 tl’ye takmıştım. İlk araba olarak sizi üzmeyecektir. Tavsiye ederim.

  24. emin hakan avatarı
    emin hakan

    emre bey tekrar rahatsız ediyorum k.bakmayın. ürünü amazon.comda bulabildim. dikkat etmem gerek birşey varmı acaba uyumluluk konusunda? malum siz pin 14 soket falan bişeylerden bahsediyor idiniz. ürün linkini aşağıya atacağım. bakıp bilgi verirseniz sevinirim. ayrıca keşke telefon ile görüşme şansımız olsa:)
    https://www.amazon.com/Automotiveapple-Genuine-Control-Steering-Extension/dp/B00Q48H9O2/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1509912674&sr=8-1-fkmr0&keywords=kia+rio+cruise+control+kit

  25. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Emin Bey Merhaba

    Evet verdiğiniz bağlantıdaki parçalar doğrudur. en güzel şaşe numarasını satıcıya vererek kontrol ettirmeniz. Büyük ihtimalle size olacaktır ama yine de tedbiri elden bırakmayın

  26. Hasan avatarı
    Hasan

    Emre bey selam
    Sipariş için bize yardım edebilir mısınız?

  27. Hasan Basri avatarı
    Hasan Basri

    Okemik ve Emre Beyler selamlar;
    Bende Kia rio fancy kullanıcısıyım. Yeni katıldım bu aileye. Bende Hız sabitleyici takmak istiyorum aracıma.Ancak ebay sitesi sadece paypall dan ödeme alıyor ve bu yüzden parçaları tedarik edemiyorum. Bana bu konuda yani temin etme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

  28. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Hasan Bey Merhaba;

    Hasan Bey sipariş için yapabilceğim birşey yok. Türkiye ile paypal arasındaki anlaşmasızlıktan dolayı böyle bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı aşmak için satıcı ile konuşabilirsiniz. Ya da yurt dışında hesap açıp yapabilirsiniz(entropay gibi). Bu konuda http://www.teknoseyir.com‘daki kullanıclardan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.Belki amazon.de’de bu parça satılabilir.

  29. Hasan avatarı
    Hasan

    Selamlar,
    Uzun süren araştırmalarım neticesinde cruise control ünitesinin montajını yaptım. 2013 model funcy kia rio aracım için amerikadan temin ettiğim parçalar geldi. Montajını da yaklaşık 20dk da hallettim. Aküden falan bisey sökmeye gerek kalmadan bu işi hallettim. Boşuna aküden kutup başını sökerek birde yazılım için esnaf dolaşmaya gerek yok. Eliniz azıcık tamir işlerine yatkınsa bu işi sizde halledebilirsiniz.

  30. Serdar Taşpinar avatarı
    Serdar Taşpinar

    Benim kime rio 2014 hacback arabam var… aldım taktım süper çalışıyor… tek bir hatası var… telefon düğmeleri çalişmıyor… telefondan açıp kapatıyorum…. diğer takan arkadaşlarda da aynı sorun var mı??? Saygı larımla
    SERDAR

  31. Hasan Basri avatarı
    Hasan Basri

    Serdar Taşpinar
    Bende de kısayol tuşları çalışmamaya başladı. Kornaya basınca düzeliyor. Konu hakkında yaptığım araştırmalar sonucu airbag zembereginde sorun olduğudur. Değiştirmek gerekiyor. Şase numarasından uygun clock springi bulup almak gerek.

  32. Tufan biber avatarı

    Emre bey merhaba
    Bütün bu uygulamaları yaptıktan sonra herhangi bir kodlamaya gerek varmı ?

  33. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Tufan Bey Merhaba

    Bir ayar, kodlama vs. yapmaya gerek yok

  34. Erdal avatarı

    Emre bey size ulaşıp Bilgi almak istiyorum nasıl ulaşabilirim size

  35. Gündüz güney avatarı
    Gündüz güney

    Emre bey merhaba benim hız sabitleme de kablo çıkmadı Türkiye de hazır kablo varmı acaba nasıl yapacağız onu

  36. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Muhammed Bey Merhaba

    Kusura bakmayın geç yazıyorum. Tahminen siz çözmüşsünüzdür ama benim bildiğim kadarı ile o kablo yetkili satıcılardan alınır.

    İyi günler

  37. ibrahm iltr avatarı
    ibrahm iltr

    Emre Bey merhaba, gördüğüm kadarıyla hala burayı kontrol ediyorsunuz 🙂
    Benim sorum ömürle ilgili. Siz bu takımları alıp kullanmaya başladıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Üzerindeki yazılar, boyalar silindi mi? Alt kısımdaki gri, plastik parçanın rengi attı mı? Yani kısacası kozmetik ve fonksiyonel olarak zaman içerisinde problem yaşadınız mı acaba?
    Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

  38. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    İbrahim Bey merhaba

    Hiçbir şey yok. yazı silinmesi, tutukluk vs. hiçbir sorunu yok. Hala her gün kullanıyorum

  39. Emre avatarı
    Emre

    Sipariş vermek istiyorum yardımcı olabilecek var mi lütfen

  40. Gökhan avatarı
    Gökhan

    2022 kia rio sporty pakete uygun mudur

  41. Ahmet yazkan avatarı
    Ahmet yazkan

    Teşekkürler. Bugün araca montajını yaptım. Güzel oldu. Tüm özellikleri çalışıyor. 30 km hızdan sonra devreye giriyor.

  42. Ahmet yazkan avatarı

    Almanya üzerinden sipariş verdim. Dün montajini bizzat yaptım. Her özelliği çalışıyor. 30 km hızdan sonra devreye giriyor. Guzel

  43. Yiğit Ş avatarı
    Yiğit Ş

    Sipariş ettim. kia rio 2014 natty için. Bakalım sonuç ne olacak ürün gelince ve montaj yapılınca tekrar yazacağım. Aynı zamanda fancy nin orjinal çıkma radyosunu buldum ve kendim değiştirdim. Bluetooth özelliği çalışıyor. Direksiyon kontrol üzerinde telefon tuşlarıda mevcut taktığım fancy radyodada arama yanıtlama özelliği var yanıtlıyorum ama araçta mikrofon olmadığı için beni karşı taraf duymuyor bunu nasıl çözerim yapan oldu mu bu şekilde 😀 ne uğraşmış yahu diyenler elbet olacaktır. 😀

  44. Yigit avatarı
    Yigit

    E bay üzerinden sipariş etmiş olduğum Cruise controlu bugün itibariyle sorunsuz bağladım. Araç Kia Rio 2014 Natty hatchback.

  45. Mahmut avatarı
    Mahmut

    Ebayden nasil alisveris yaptiniz

  46. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba

    eskiden ebayden alışveriş yapılabiliyordu. paypal ülkemizden çıktıktan sonra artık alışveriş yapmak için aracı kurumlar bulmak gerkiyor. Şu an nasıl alışveriş yapılır bilgim yok.

  47. Fatih sağlam avatarı
    Fatih sağlam

    Merhabalar
    2007 kia rio araca ;
    1.yeni başka bir rio nun dreksiyonu takılır mı (fonksiyonel dreksiyon,tuşlu)takılırsa uyumlu model hangisi.
    2.Aynı araca Hız sabitleme takmak istiyorum mümkünatı yok dediler servisten.
    3.Dreksiyon seat cordoba ya göre biraz ağır dönüyor bu sorun normal mi ,değilse ne yapmak gerekir.
    Teşekkürlerimi sunarım

  48. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Fatih Bey Merhaba

    Aracanız hakkında bilgim yok. O yüzden cevap veremeyeceğim.

    Saygılarımla

  49. Emre ÖZDOĞAN avatarı
    Emre ÖZDOĞAN

    Üstad merhaba, 2013 Sedan Fancy model araca almak istiyorum. Alabileceğim güvenilir site konusunda yardımcı olabilir misin?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.