Yahoo Small Business ve MySQL 5.0 Desteği

 

Uzun zamandır yazmıyorum. Şu aralar hizmet aldığım bazı kuruluşlardan sorunlarım var. Bugün (en azından bugün fark ettim) fileserve tarafından hesabım kapatıldıktan sonra ne oluyor dedim. Hoş fileserve ile ne yapılacağı belli. Ama kasım ayının başından bu zamana hızlı bir şekilde binlerce kişinin hesabı kapatıldı. Anlaşıldı ki fileserve’in de suyu kaynamaya başladı. Eğer “612 landing error” hatasını alıyorsanız benim gibi bir bardak su içebilirsiniz. Allah’tan 30 günlük fiyatına 45 gün aldıkta paranın birazını kurtardık. Fakat en azından fileserve bir e-posta atıp sebebini açıklayabilirdi. Bu nezaketi göstermesini beklerdim. Hatta attığım postaya cevapta verebilirdi. Sanırım multigulper tarzı bir yere abone olacağım bundan sonra. Bir diğer sorunum da Yahoo.

Kendi web sitemi Yahoo Small Business üzerinden çalıştırıyorum. Bildiğim kadarıyla Yahoo AT&T üzerinden bu desteği vermektedir. Önce Türkiye’den birkaç firma düşündüm. Türk ticaret fiyaskosundan sonra başta en cazip gelen sadecehosting’di. Fakat hem daha uygun fiyatı, hem güçlü email sunucuları, verdiği bant genişliği, daha fazla disk alanı, markası vb. gibi sebeplerden dolayı Yahoo’yu seçtim. Fakat Yahoo gibi bir şirket bir dev 7 yıldan beri piyasada olan mysql 5 desteğini hala vermiyor. Ya kimin aklına gelir bu. Bugün en amatör kullanıcı bile mysql 5’i kurar. Her ne kadar Yahoo bu yıl sonuna kadar geçeceğiz, testler yapıyoruz uzun sürüyor vs. dese de ben daha bir ışık göremedim. Nasıl bir bilişim sektöründeki bir dev 7 senedir mysql 5’e geçmez. İşin komik tarafı kendisi tek tuşla wordpress’i kuruyorum diyor. Ama hangisini tabi ki eskisini. Yahoo’yu mysql 5’e zorlayan şey bir açık yazılım. Evet wordpress 3.2.1 versiyonuyla beraber mysql 5’i şart koştu. Eğer wordpress zorlamasa yahoo’nun geçeceği yok. Ama fileserve gibi en azından atılan postalar cevap vermemezlik etmiyorlar. Hizmet aldığımız yerde daha ne gibi aksaklıklar var bilemiyoruz. Php 5’e bile geçeli 2 sene olmadı (php 5’de en az 5 sene yahoo’ya geç geldi). Ama yahoo ile evliliğimiz 1 sene kadar daha devam edecek. Sonraki durum ne gösterir bilmem. Mysql 5 sorunu her yerde yahoo’nun suratına vuruluyor. Umarım hızlı çözerler.

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Yahoo Small Business ve MySQL 5.0 Desteği” için 3 cevap

  1. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Bugün fileserve, fileserve’e attığım e-postaya cevap verdiler. Ve hatalı olduklarını kabul edip hesabımı geri verdiler. Biraz geç cevap vermelerine rağmen sonuçta e-postaları okuyup cevap verdiğinden sorunu çözdüklerinden igili bir şirket oldukarını gösterdiler.

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    ve mysql 5.0 güncellenmesi yahoo tarafından tamamlandı. Şaşırdım açıkcası. Bunun için öncelikle php versiyonunu 5.3.6 yapmalısınız unutmadan. “web hosting control panel”den tüm ayarları güncelleştirebilirsiniz.

  3. safiye mehpare olgun avatarı
    safiye mehpare olgun

    slm emre

    uzun zaman oldu görüşmeyeli nerelerdesin? bi ses ver yaaaa :))))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.