BEKO D1 70 K Çamaşır Kurutma Makinesi İncelemesi

Uzun zamandır yazmıyordum. Bir aydır kardeşimle bekar hayatı yaşadık.Resimden anlaşılacağı gibi makine banyoda değil yatak odasında 🙂 Tam bir bekar hayatı yani. Daha önce bizim validede olan BOSCH WTW86561TR çamaşır kurutma makinesindan sonra o da bekarlığın sıkıntılarını bir nevi azaltmak için 500tl’ye aldığı BEKO D170K çamaşır kurutma makinesini deneyimlerimi paylaşacağım.

Öncelikle makine tasarım olarak çok hoş ve kontrol panelinin kullanımı ergonomik. Makinada kullanılan malzemeler BOSCH WTW86561TR gibi kalite hissi vermese de sorun teşkil etmiyor. Dolum kapağı yeterince geniş. boşaltmak ve doldurmak çok rahat. Kurutma makinesi bulunduğu ortamı ısıtıyor Ayrıca makine sesli çalışıyor.

Enerji sınıfı B olan makine yaklaşık olarak dolap kuruluğu+ fonksiyonunda 7kg çamaşır için 4kwh tüketim değeri var. Yani 7kg tam kurutma 75kr gibi fiyata mal oluyor. Ama bu fiyata değer mi derseniz fazlasıyla değiyor. Her kullanıcı gibi sizde emin olun kurutma makinesi aldıktan sonra daha önce bunu niye almamışım diyeceksiniz. Aşağıdaki tabloda tüketim değeri ve programları gösterilmektedir.

Her kurutma işlemi bittikten sonra tiftik filitresi temizlemek ve su tankını boşaltmak gerekiyor. Tiftik filitresi tek parçadan oluşuyor. BOSCH WTW86561TR iki parça olan tifitk filitresi sanrım Beko’da tek parça olduğundan zamanla filitrenin takılı olduğu yerde tiftikler birikiyor ve elle temizlemek gerekiyor. Tiftik filitresi çamaşır üzerindeki tozları çektiğinden çamaşırlar daha yumuşak ve temiz oluyor.

Su tankının hacmi büyük olduğundan 2-3 kurutma işleminden çıkacak suyu alabilecek kapasitesi var. Yalnız Beko, su tankını makinenin altına koymuş olması hoş olmamış. Çünkü makinenin en altında en köşede ve eğilip almak gerekiyor. Bosch gibi en üste koysaymış daha rahat olurdu.

Son olarak da yoğuşturucusundan bahsedelim. Yoğuşturucusu plakalı pasif çalışan bir parça. Zamanla filitreden kaçan tiftikler yoğuşturucuya yapışıyor ve yoğuşturma peformansını düşürüyor. Bunuda Beko her 30 yıkamada bir temizlenmesini tavsiye ediyor.

Sonuç olarak Beko 500tl’ye güzel bir makine yapmış. Eğer maddi imkanınız kısıtlıysa ve kurutma makinesi almayı düşünüyorsanız Beko D170K sizi üzecek bir makine değil. Makineye sahip olursanız emin olun her gün kullanacaksınız. Ne kadar elektrik harcadığını düşünmeden. Ayrıca, bulundurduğu nem sensörü sayesinde 7kg çamaşır kurutma 2 saat sürüyorsa siz 2 kg’lık çamaşır attığınızda daha az sürecektir. Tabi kurutma performansı sizin çamaşır makinenizin sıkma devri ile de ters orantılı. Yani siz 800 devirde sıkarsanız 2 saat süren bir kurutma 1400 devirde sıkarsanız daha az sürecektir haliyle. Ayrıca erkeler içinde bir tüyo vereyim. Erkek adam çamaşır asar mı egosundan kurtulursunuz. Ne evde görüntü bozan çamaşırlık kurarsınız ne de balkonda açık havanın tozu toprağı çamaşırınıza yapışır 🙂


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“BEKO D1 70 K Çamaşır Kurutma Makinesi İncelemesi” için 57 cevap

  1. Mustafa avatarı
    Mustafa

    Emre bey merhaba. Tam da evde eşimle hangi makineyi almalıyız diye kafa yorduğumuz bu günlerde sizin yazınızı okudum. Beko’nun bu ürünü ile Bosch’un 7kg’lık modeli arasında gidip geliyoruz. Bosch için en iyi bulduğum fiyat 835 TL, Beko malum 499 TL. Arada ciddi bir fark var ama eğer Beko bizi sonradan pişman edecekse Bosch alalım diyorduk. Özellikle gürültü ve enerji sarfiyatı konusunda çok endişeliyiz. Sizce endişe etmeye gerek var mı?

    Ayrıca kuruttuğu çamaşırların kuruluğu ve kırışıklığı (ya da kırışıksızlığı) sizi mutlu ediyor mu?

    Bu konulardaki deneyim ve fikirlerinizi aktarırsanız çok mutlu oluruz.

    Kolay gelsin.

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mustafa Bey Merhaba;

    Mustafa Bey öncelikle çamaşırların kuruluğu konusunda hiç sorun yok. Annemde Bosch’un WTW86561TR modelini kullanıyor. Kurutma konusunda bir fark yok. Enerji tasarufu konusunda tabiki fark. Beko bosch’a göre yaklaşık olarak 2.5kat daha fazla elektrik harcıyor. Yanlız biri 1800tl diğeri 500 tl. Sizin baktığınız bosch beko ile enerji sınıfı aynı yani B sınıfı. sarfiyat olarak aynıdırlar. Tabi baktığınız bosch’un belki mazleme kalitesi daha iyi olabilir. fakat 85 tl karşılığında beko kurutma makinasını 7 yıl garantili yapıyorsunuz. Beko kurutma makinası 1 aylık kullanımda en küçük bir sorun çıkarmadı. bana sorarsanız aradaki 335tl fiyat farkına değmez.nerdeyse bir makine fiyatı daha. kırışıklık konusunda ise pek birşey beklemeyin kurutma makinelerinden. Çünkü kırışmaması için daha az ve dah düzgün içine koymak gerekiyor o da 2 saat kadar mı ne gidiyor. Emin olun beko aldığınıza pişman olmazsınız. 7kg’lık bi kurutma 70-80 kr tutuyor. Ayda 100 kg çamaşır yıkasanız en fazla elektirk faturanıza 15 tl yansır. bunun karşılığında zaman,temizlik,sağlık kazanıyorsunuz.

  3. Mustafa avatarı
    Mustafa

    Emre bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Makine sesi (gürültüsü) konusunda Beko ile Bosch arasında ne kadar fark var, çok rahatsız edici bir boyutta değildir herhalde sesi?

  4. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mustafa Bey makine gürlütlü. hem bosch hem de beko ikiside aynı aşağı yukarı seviyede gürültülü. Ama tabi kurutma makinesinin yanında durmayacağınızdan sorun yok. Örneğin makineye az giysi attınız ve demir düğmeleri falan var. Makine içinde dönerken bunlar makinenin tamburuna vurduğundan çok ses çıkarıyor. Bir de bulundukları ortamı bayağı ısıtıyorlar. Tabi bosch bu konuda beko’dan çok çok daha az ısıtıyor. Sebebi de hem daha iyi yalıtım hem de ısı pompalı oluşu sanırım. Diğer tüm klasik kurutma sistemli makineler diğer deyişle b,c,d sınıfı kurutma makineleri bulunduğu ortamı ısıtıyor.

  5. Mustafa avatarı
    Mustafa

    Emre bey, vakit ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

  6. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

  7. saray avatarı
    saray

    bende beko kurutma makinesi aldım.fakat daha kullanmıyorum çünkü çevremde kullanan yok acaba işe yararmı bu konuda çok kararsızım

  8. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhabalar

    Öncelikle makine işniize çok yarayacağından emin olabilirsiniz. Sorunusuz ve tertemiz bir şekilde kurutuyor. Giysi içindeki nem bırakmadığından hem daha yumuşak hemde tozları giysisden ayırdığından tertemiz oluyor. 1 seneye yakın oluyor . Hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Ayrıca kazandırıdığı zamanda cabası…

  9. Merhaba Emre Bey, avatarı
    Merhaba Emre Bey,

    Bende bir kaç gündür Beko’yu araştırıyorum ve esas merak ettiğim konu şu: gerçekten kullanma kulavuzunda yazdığı gibi giyisiler makineye düzgün konduğu zaman ütülemeden dolaba kaldırılabiliyor mu? Elbette gömlek vb. ütü ister ama mesela tshirt kot, çarşaf nevresimler gerçekten ütülemeden kaldırılabiliyor mu?
    Şimdiden cevabınız için teşekkürler
    Banu

  10. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Banu Hanim Merhabalar

    Banu Hanim, kısaca söyle diyim pamuklu olan her şeyi dolaba koyabilirsiniz. Sweat, t-shirt, pantolonlar vs. Ama kurutma makinesine bunları koyarken çamaşır makinesinden alıp silkeyerek koymanız daha verimli olacaktır. Bir de kurutma makinesinin icinde bekleterseniz giysilerinizi kirismaya başlıyor. Bu yüzden kurutma bittiği zaman giysileri icinden almak gerekiyor.

  11. şehriban özdemir avatarı
    şehriban özdemir

    Emre bey bu gün beko kurutma makinası alacaktım A sınıfı ,B sınıfı arasında kararsız kaldım bilgilerinizi bizimle paylaştığınz için teşekkürler kararım da çok etkisi olacak.

  12. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Şehriban Hanım Merhabalar

    Şehriban hanım yardımcı olabildiğime sevindim. Makinenizi güle güle kullanın

  13. Tuğba avatarı
    Tuğba

    Bizde de beko kurutma makinesi var fakat ben makineyi hiç kullanmadım.annem uyuduğu için kabanimi nasıl kurutabilirim diye düşünürken makineye attım ve düğmelerin çıkardığı ses çok rahatsız ediciydi . . 2dk sonra kapamak zorunda kaldım..çarşafa mi dolayıp atsaydım acaba.p ses çıkmaması için bir çözüm var mı dır ki ?

  14. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Tugba Hanım Merhaba

    Tugba Hanım sesten kurtulus yok. Sert dugmeleri olan hersey otuyor. Bu annemdekı A sınıfı bosch kurutma makineside dahil. Varsa bildiginiz bir yontem benlende paylaşırsanız sevinirim 🙂

  15. Ahmet avatarı
    Ahmet

    Emre bey ve diğer değerli okurlar merhaba
    11/03/2011 tarihinde 4 yıl ek garanti ve kdv dahil toplam 535,00 tl ye beko d1 70 k kurutma makinası aldım ve halen kullanmaktayım,sizlere yardımcı olmak için kısaca bende bahsetmeden geçemedim.
    Evim giriş kat ve balkonu olmadığı için çamaşır kurutma büyük bir sorundu taaaki bu ürünle tanışana kadar bence günümüzün en iyi icatlarından çamaşır makinamız 600 devir olduğundan çamaşırlar epey nemli çıkmakta çamaşır makinam 5 kg kapasite olduğu için kuruttuğum çamaşırlarda hep 5 kg den gi olmuştur,ortalama 1-1,5 saat gibi sürede giyilecek seviyede (sıcacık) kurutma yapmakta su tankı çamaşırın yapısına göre hemen hemen her kurutmada dolu gibi olmakta yoğuşma filitresi ni yaklaşık 30 kullanımda banyoda su ile iyice temizlemekteyim,yine tiftik filitresinide her yada 2 kurutmada duruma göre temizlemekteyim.
    Kurutma ve sağlamlık konusunda hiç şüpheniz olmasın.
    Kırışıklık alma konusu ise çamaşır yıkama makinasından çıkan çamaşırları olduğu gibi öbek halinde iç içe değil de dağıtarak teker teker gibi konulduğunda makine hem daha rahat ve çabuk kurutup hem de çamaşırları daha da az kırıştırmakta ancak kurutma işlemi bittik den sonra çamaşırları ne kadar kısa sürede çıkartırsanız o kadar az kırışık olmakta.
    GELELİM DEZAVANTAJLARINA
    Enerji tüketimi B sınıfı olması 🙁
    Ses seviyesinin oldukça yüksek olması (tabi zamanla alışılıyor ben alıştım)
    En fazla sesi Emre beyinde bahsettiği gibi metal parçaların tambura çarpmasından oluşmakta fermuar düğme gibi.
    Kullanmaya başladığınızda B sınıfı olup yüksek enerji tükettiği için kokmayıp sürekli kullanacaksınız ben ortalama 1,50 tl / 2,00 tl gibi bir rakama şuan için kurutmaktayım.
    evinizi fazla havalandıramıyor yada dolabınızda uzun süre giymediğiniz çamaşırlarınızıda kötü kokulardan arındırma için havalandırma refresh programını kullanabilirsiniz.
    Sonuç olarak fiyat performans sağlamlık verimlilik kullanım kolaylığı ve tiftik alma ve havalandırma B sınıfı enerji tüketimine sahip olmasına istinaden tavsiye ederim.

  16. hilmi samyeli avatarı
    hilmi samyeli

    merhaba metal düğmeli giyecekler çamaşır filesine konursa gürültü ve kırılmalar önlenir.yastık kılıfı olabilir.

  17. hüseyin avatarı
    hüseyin

    Merhaba..bizde bekonun kurutma makinesinden cok memnunuz kalabalık bir aile oldugumuzdan ihtiyacimiz vardi yalniz elektrik fatirasina cok fazla miktarda yansidi.okuduklarimda ise sizin cok az yansidigini soyluyor yardimci olursaniz sevinirim

  18. onur atan avatarı
    onur atan

    su tankı hatası veriyor sizce neden

  19. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Onur Bey Merhaba

    Onur Bey acıkcası öyle bir hata ile hiç karşılaşmadım. Ya su tankının tıpasını tam kapatamıyorsunuz ya da su tankını yerine oturtamıyorsunuz ya da su tankının dolulugunu ölçen probda bir sıkıntı var

  20. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Hüseyin Bey Merhaba

    Hüseyin Bey açıkcası makine bir 7kg kurutmada 4.5 kwh kadar elektirik tüketiyor. bu da (yanlış bilmiyorsam 1kwh elektrik 20kuruş) olsa 90 kuruş eder. Bir aile ayda 20 kez kurutsa 18 tl falan eder. Yaptığı işe göre 18 tl bence değer.

  21. onur atan avatarı
    onur atan

    Su tankını çözdükde sımdı de ısı vermıyor soğul üflüyor ?

  22. Elmas avatarı
    Elmas

    Makina çalıştıktın sonra su tankı dolu gösteriyo boşaltıyoruz gene aynı arıza.. Servis geldi onların yamında yapmadı artık bıltık kullanmıyorum ne yapabilirim

  23. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Elmas hanım Merhaba

    Elmas hanım açıkcası bir bilgim yok. Tek aklıma gelen su tankını dolu gösteren muşur bozuk olabilir. Belkı o muşuru degiştiriseniz düzelir.

  24. merve avatarı
    merve

    Benim kurutma makinamda aynisi bende cok memnunum ama 1sene sonunda galiba bozuldu banyonun icerisine sicak hava ufluyrdu fakat simdi camasirlar nemli kaliyor ve isi vermiyor disariya galiba rezistansi bozuldu diye dusunuyorum. (Icine fazla camasir koymuyorum )

  25. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merve hanım merhaba

    Merve hanım resistansınızda sorun oldugunu sanmıyor. Öncelikle makinanızın için iyi bir temizleyin derim. Dolop kurlugu ekstrada bile yine nemli kalıyorsa nem ölçme sensöründe bir sorun olabilir ya da makinanın tamburu bir yerden hava alıyor ve makinanızın verimşini düşürüyor diye düşünüyorum

  26. SATI avatarı
    SATI

    EMRE BEY MERHABALAR BEN DE BU ÜRÜNÜ ALICAM YALNIZ BİR KAÇ SORUM OLACAK. NE GİBİ ÇAMAŞIRLARI İÇİNE ATABİLİRİZ ÇEKME OLAYI OLUYORMUŞ BU DURUM HER YIKAMADA MI OLUYOR. BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

  27. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhabalar

    Çok geç cevap veriyorum ama yukarıda da bahsedildi. Evet çekme oluyor. Dolap kuruluğu ayarında kullanırsanız daha az ekstra kuruda daha fazla çekme oluyor

  28. ajda avatarı
    ajda

    MERHABA,BENİM BEKO KURUTMA MAKİNEM SON ZAMANLAR 15 SANİYE ÇALIŞIP DURUYOR ,HEP ÖYLE DEVAM EDİYOR.1 SAAT SONRA DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR,NEDENİ NE OLABİLİR. BİR DE SOL ALT TARAFTAKI HAVA FİLTRESİ AÇILIP TEMİZLENEBİLİR Mİ? CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM

  29. Erdinc Gultekin avatarı
    Erdinc Gultekin

    Beko kurutma makinesini aldigim gunder beri sorun yasiyorum.garantisi bitmeden once kartini ve isiticisini degistirdi servis.simdi tekrar arizayi verdinve servis 225 tl istiyor.her yil ayni parayi odeyecegime yenisini alicam.
    Ayrica calisirkende hic ummadiginiz zaman kurutmuyor, tekrar calistirinca kurutuyor.
    Size tavsiyem ucuz diye aldanmayin.daha kaliteli bir makine alin. Yoksa sizde garantisi bitince atarsiniznmakineyi
    Saygilar

  30. Yagmur avatarı
    Yagmur

    Merhaba emre bey,
    Benim kurutma makinam Arcelik. Gayet memnundum fakat şimdi su haznesi boş, filtreleri temizken bile ısı vermiyor ve çamaşırları kurutmuyor servis çağırmadan önce yapılabilecek bir şey var mı bilgi almak isterim.

    Teşekkürler,

  31. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Yağmur Bey Merhaba

    Buna benzer bir sorunla daha önce karşılaşmamıştım. Servis çağırmanız daha uygun olur.

  32. Zeynep avatarı

    Emre bey extra +ya atnca kurutuyor ama kırışık çkıyor dolap kuruluğndada nemli bilgi verirmisiniz

  33. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Zeynep Hanım Merhaba

    Benim kullanım deneyimlerimi şöyle sıralarsam.

    +Her zaman kırışık alıyorsunuz.
    +Renkliler için dolap kuruluğunda kurutunca kuru çıkıyor.
    +Beyazları kurutacağım zaman dolap kuruluğu+ kullanınca kuru çıkıyor.
    +Ekstra kuruyu sadece nevresimlerde kullanıyorum.

  34. dilek avatarı
    dilek

    bende arcelik kurutma makinesi aldim b sinifi kimi cok yajar diyo karasiz kaldim

  35. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Dilek Hanım Merhaba

    Evet b sınıfı çok elektrik yapar ama size kazandıracağı zaman ve rahatlık bu fiyata değer.

  36. Ayşe avatarı

    Emre bey merhabalar, kurutma makinam arızalandı, kurutmuyor. Çalışırken sürekli duruyor , yeniden çalışıyor . Makinanın kapağını açtım hiç ısınmamıştı, içi buz gibiydi.yarın servis çağıracağım.Sizce sıkıntısı nedir? Bu arada garantisi devam ediyor.Teşekkürler.

  37. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ayşe Hanım Merhaba

    Geç cevap verdim kusura bakmayın. Başımıza şöyle bir sorun gelmişti. Bir ara su tankının doluluk müşürü yerinden oynamıştı. Tank su ile doluyordu fakat makine kapanmıyordu. Bir zaman sonra sizdekine benzer sorunla karşılaştık. Bizde makineyi söktük. Gördüm ki makinenin mekanik ve elektrik aksanına su ve toz kaçmış. Bundan dolayı düzgün çalışmıyordu. Sonra içini temizledik. Müşürü ayarladık ve geçti. Sizdeki sorunda böyledir diye düşünüyorum

  38. Hale avatarı
    Hale

    Merhaba mont atarsak sorun olurmu .Bende beko aldim 1 hafta oldu mont şişme kaz tuyu tesekkurler..

  39. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Hale hanım merhaba

    Hale hanım montları kurutmanıız tavsiye etmem. Zamanında bir yastığı kurutmaya atmıştım. Pamuklu kurutmaya attım dışında bazı yerler yanmıştı. Dışı sentetik şeyleri sentetikler bölümünde yıkılabilirsiniz. Ama ben montlarımı hiçbir zaman makina ile kurutmadım.

  40. Züleyha Kaya avatarı
    Züleyha Kaya

    Merhabalar Emre Bey. Ben 2 seneden beri beko D 70 KT kurutma makinesi kullaniyorum. Son zamanlarda pamuklu dolap kuruluğu programını başlattıktan 5 dakika sonra makine kendiliğinden duruyor. Ama son yada herhangi bir arıza lambası yanmıyor. Tekrar başlatmak zorunda kaliyorum, sonradan aynısı tekrar oluyor. Diğer programlarda bir sorun yok.Sizce neden olabilir? Teşekkürler.

  41. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Züleyha Hanım Merhaba

    Aynı sorun benimde başıma gelmişti. Sebebi ise makinanın içinin nemlenmesinden dolayı kısa devre yapmasıydı. Biz arka tarafını açıp elimizle temizlemiştik. Böylece sözmüştük sorunu.

  42. Sahil avatarı
    Sahil

    Ben bu makineyi iki yıldır kullanıyorum herşeyi iyi ama son zamanlarda sürekli şu tankı dolu sinyali veriyor açıyorum tekrar yerleştiriyorum bir süre sonra tekrar duruyor. Servisi cagirsam

  43. nuran avatarı
    nuran

    Iyi günler beko kurutma makinasinin icin deki lamba yanip sönüyor camasirlari kurutmuyor
    Tesekkurler

  44. Ufuk bilge avatarı
    Ufuk bilge

    Emre bey merhaba beko D70KT kurutma makinam var yalnız bugün makinayı çakıştırduğımda sadece vınn diye bir ses var makina kurtmaya geçmiyor bütün filtreleri temizledim ama yine aynı ses ve çalışmıyor ne yapabiliriz teşekkürler

  45. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ufuk Bey Merhaba

    Birçok sebebi olabilir. Benim tahminim kısa devre yapmış veya rezistansı kopmuş olabilir.

  46. Beyhan kaya avatarı
    Beyhan kaya

    Meraba benim kurutma makinesi isitiyor buhari süzmuyor ne sorunu var yardimci olurmusunuz teşekurler

  47. Beyhan kaya avatarı
    Beyhan kaya

    Ben cok memnundum ama şuanki sorun nedir bulamadik filitresi temiz suyuda boşltim isitiyor ama icindeki buhari boşaltmiyor sebebi nedir acaba

  48. Bülent avatarı
    Bülent

    Merhaba beko d 70 hp a sınıfı mı alsam yoksa bosch a sınıfı mı. Beko 7 kg 1500tl bosch 8 kg 1900tl. Çamaşır makinem ise 6 kg.lık

  49. Şengül avatarı
    Şengül

    Merhaba ben beko kurutma makinasını nasıl kullancam bilmiyorum bikere attım ıslak çıktı

  50. Ali avatarı
    Ali

    Merhabalar Emre Bey,
    Yoğuşmalı mı önerirsiniz yoksa ısı pompalı modelini mi önerirsiniz? Bir de kondenseri kendimiz temizleyeceğimiz hangi marka ve modeli önerirsiniz?
    Enerji sınıfı da önemli bu arada Emre Bey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.