BEKO D1 70 K Çamaşır Kurutma Makinesi İncelemesi

Uzun zamandır yazmıyordum. Bir aydır kardeşimle bekar hayatı yaşadık.Resimden anlaşılacağı gibi makine banyoda değil yatak odasında 🙂 Tam bir bekar hayatı yani. Daha önce bizim validede olan BOSCH WTW86561TR çamaşır kurutma makinesindan sonra o da bekarlığın sıkıntılarını bir nevi azaltmak için 500tl’ye aldığı BEKO D170K çamaşır kurutma makinesini deneyimlerimi paylaşacağım.

Öncelikle makine tasarım olarak çok hoş ve kontrol panelinin kullanımı ergonomik. Makinada kullanılan malzemeler BOSCH WTW86561TR gibi kalite hissi vermese de sorun teşkil etmiyor. Dolum kapağı yeterince geniş. boşaltmak ve doldurmak çok rahat. Kurutma makinesi bulunduğu ortamı ısıtıyor Ayrıca makine sesli çalışıyor.

Enerji sınıfı B olan makine yaklaşık olarak dolap kuruluğu+ fonksiyonunda 7kg çamaşır için 4kwh tüketim değeri var. Yani 7kg tam kurutma 75kr gibi fiyata mal oluyor. Ama bu fiyata değer mi derseniz fazlasıyla değiyor. Her kullanıcı gibi sizde emin olun kurutma makinesi aldıktan sonra daha önce bunu niye almamışım diyeceksiniz. Aşağıdaki tabloda tüketim değeri ve programları gösterilmektedir.

Her kurutma işlemi bittikten sonra tiftik filitresi temizlemek ve su tankını boşaltmak gerekiyor. Tiftik filitresi tek parçadan oluşuyor. BOSCH WTW86561TR iki parça olan tifitk filitresi sanrım Beko’da tek parça olduğundan zamanla filitrenin takılı olduğu yerde tiftikler birikiyor ve elle temizlemek gerekiyor. Tiftik filitresi çamaşır üzerindeki tozları çektiğinden çamaşırlar daha yumuşak ve temiz oluyor.

Su tankının hacmi büyük olduğundan 2-3 kurutma işleminden çıkacak suyu alabilecek kapasitesi var. Yalnız Beko, su tankını makinenin altına koymuş olması hoş olmamış. Çünkü makinenin en altında en köşede ve eğilip almak gerekiyor. Bosch gibi en üste koysaymış daha rahat olurdu.

Son olarak da yoğuşturucusundan bahsedelim. Yoğuşturucusu plakalı pasif çalışan bir parça. Zamanla filitreden kaçan tiftikler yoğuşturucuya yapışıyor ve yoğuşturma peformansını düşürüyor. Bunuda Beko her 30 yıkamada bir temizlenmesini tavsiye ediyor.

Sonuç olarak Beko 500tl’ye güzel bir makine yapmış. Eğer maddi imkanınız kısıtlıysa ve kurutma makinesi almayı düşünüyorsanız Beko D170K sizi üzecek bir makine değil. Makineye sahip olursanız emin olun her gün kullanacaksınız. Ne kadar elektrik harcadığını düşünmeden. Ayrıca, bulundurduğu nem sensörü sayesinde 7kg çamaşır kurutma 2 saat sürüyorsa siz 2 kg’lık çamaşır attığınızda daha az sürecektir. Tabi kurutma performansı sizin çamaşır makinenizin sıkma devri ile de ters orantılı. Yani siz 800 devirde sıkarsanız 2 saat süren bir kurutma 1400 devirde sıkarsanız daha az sürecektir haliyle. Ayrıca erkeler içinde bir tüyo vereyim. Erkek adam çamaşır asar mı egosundan kurtulursunuz. Ne evde görüntü bozan çamaşırlık kurarsınız ne de balkonda açık havanın tozu toprağı çamaşırınıza yapışır 🙂


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“BEKO D1 70 K Çamaşır Kurutma Makinesi İncelemesi” için 57 cevap

  1. Eylül avatarı
    Eylül

    Çok gürültülü çalışıyor bizimki neden bişmiyorum ama inanılmaz rahatsız edici seai sizdekilerde ölemi ben almadım ev sahibimindi bana bıraktı kullanıyorum ama dolap kuruluğuna atıyorum 3 saat falan sürüyor ve devamlı dangur dungur kafa bırakmıyor

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Eylül Hanım Merhaba;

    Evet makine çok gürültü çıkarıyor.

  3. Emine Tanır avatarı
    Emine Tanır

    Selam çamaşır kurutmaya kazak koyulur mu koymazsa

  4. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba

    Kazak koyulur fakat özel programda kurutmalısınız. Ben kaşkol koymuştum ve kaşkol çekti kullanılmaz bir hal aldı

  5. Dilek Türkan özyurt avatarı
    Dilek Türkan özyurt

    Benim kurtarma makinesi tam kurutmuyor neden acaba böyle oldu

  6. Korhan avatarı
    Korhan

    Selamlar,
    Bana ön kapağın oradaki filitre ve su tankı lazım nasıl bulabilirim. Yardımcı olabilir mısınız
    5300361900

  7. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Korhan Bey merhaba

    google’da yazınca direkt olarak çıkıyor.n11 veya gittigidiyor üzerinden de bulabilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.