Starcraft II -Wings Of Liberty-

Bilgisayar oyunlarını bırakalı uzun zaman oldu. Artık belirli bir doygunluğa ulaştıktan sonra hiçbir oyuna bakmıyorum. Sırf apple-storeden 0.99$ aldığım 7-8 oyunu telefonda dursun diye aldım. Bazılarını bırakın oynamayı açmadım bile. Derken 27.07.2010’da (ayrıntıya bak) Starcraft 2 çıktı. Hazır askerliğin arifesinde dedim bari alayım şu oyunu. Zaten 2 günde Kore hariç 1.8 milyon satan oyun kalitesini ortaya koyuyor. Lakin 140tl bir oyuna vereceğimi düşünmezdim. Blizzard yapmışsa nasıl olsa satar diyen Aral İthalat benim gibi kerizlere yine nasıl olsa oyunu alır diyip kazık bir fiyattan sunmuş. Sonuç olarak 140tl gitti ama öyle bir oyun gelmiş ki wc3’ten buyana ki bu 8 yıl oluyor, beni saat gece 2’ye kadar oynattıran bu şahesere 140 tl helal olsun dedirtti.

Oyunun kutusunda starcraft 2 dvd’si ve kitapçığı yanı sıra 2 tane starcraft 2  ve 1 tane de world of warcaft  guest pass key kartı çıkıyor. Oyun zaten kendini daha kurarken gösteriyor. 12gb ‘lık kurulum alanı  ve internet bağlantısı isteyen sc2 eu.battle.net adresine kaydettikten sonra oynayabiliyoruz. Eu.battle.net servisinde kalite her yanından akıyor bunu da ekleyeyim.Oyun sistem gereksinimi oalrk çok esnek. Minimum sistem gereksinimi Geforce 6600gt ve 1.5gb ram isteyen oyunu ben 1680×1050 çözünürlükte her şey ultra ayarda atrihd4850 ile rahatlıkla oynayabiliyorum. Test sitelerinde görülen şu ki oyun ultra ayarlar gelince 1gb ram ekran kartı farkını gösterdi. Benim gibi ayarları ultraya çekip eski 512mb ekran kartıyla oynayanlar (ati 4850) bazen hızın 20fps civarına düşütğü görebilir. Bu arada ati şu anlık sc2’deki aa sorununa bir çözüm bulamadı. Denilenlere göre şu an ati ekran kartları aa( anti-aliasing) açamıyormuş. 1-2 hile ile bu açılabiliyor fakat bu da ciddi derecede performans düşüklüğüne sebep oluyormuş. Tahmin ediyorum ki 10.8 sürücüsüyle bu sorunu aşacaktır.

Oyuna gelince, öncelikle oyunu oynayabilmeniz çin battle.net hesabına sahip olmanız gerek. Grafikler ve şu ana kadar gördüğüm senaryo çok kaliteli. Eskisi gibi her aşama sonrası görev almak yerine  daha interaktif ekranlarda karşılaşmak hoşuma gitti. Ayrıca her görev sonrası kazandığınız parayla kendi silah, bina ve piyadelerinizi güçlendirebiliyorsunuz. Ayrıca görevler sonrası aldığınız zerg ve protos puanları var. Örneğin zerg proteinlerini kullanarak wow’daki talent misali binalarınıza özellikler katılabilmesi çok hoş olmuş. Oyun ayrıca eu.battle.net sayesinde aynı anda battle.net bağlanan herkesle konuşabilmenizi sağlıyor. Örneğin bir arkadaşınız wow oynarken siz sc2’de oynasanız konuşabiliyorsunuz. Aslında çok şeyler söylenir bu oyun için ama en başta söyleneceği bir şaheser olduğu. Birkaç ekran görüntüsüyle kısa yazıma son bulayım


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.