Windows 7’de Wd Tv Live Üzerinden Film İzleme

Bu yazımda Windows 7’li bir bilgisayarda paylaştığımız bir klasörü Wd Tv Live üzerinden ağ paylaşımları menüsünden nasıl görebiliriz sorusuna cevap olması amacıyla yazıyorum. Ama şimdiden diyeyim ki bu yazı genel bir çözüm değildir. Hatta güvenli ve temiz bir çözüm de değildir. İnternette bir çok çözüm bulunmaktadır ve hiçbiri genel bir çözüm değildir. Açıkçası ben Windows 7 yüklü bilgisayardaki medyaları bilgisayara medya server olarak kurarak sorunsuz oynatmanızdan yanayım. Windows 7 ile Wd Tv Live arasındaki bu ağ paylaşımı sorunu internetten gördüğüm kadarıyla bilinen bir sıkıntı. Western Digital bu sorunu çözmek için şimdilik bir firmware yayınlamadı.

1) Öncelikle Windows 7’ yüklü bilgisayaranızda yapılması gerekenler

-Güvenlik duvarınızı kapatın veya wd tv live için ayarlayın.

– Windows live id oturum açma yardımıcısı programı yüklüyse kaldırın(niye demeyin sorun çıkaran meret bu :P)

2) Bilgisayarınızda paylaşmak için bir klasör oluşturun.(ben c:\Wd diye oluşturdum)

3) Ağ ve Paylaşım Merkezini açın. Ekranda gördüğünüz üzere etkin ağı paylaşım olması için ev ağı olarak ayarlayın.

4)Soldaki menüden “gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin”e tıklayın.

5)Çıkan sayfada “ev veya iş(geçerli profil” açılır listesinde ayarları şu hale getirin seçin.

– Ağ bulmayı aç

– Dosya ve yazıcı paylaşımını aç

-Ortak klasör paylaşımını kapat.

-medya akışı kapalı (eğer kapalı değilse medya akışı seçeneklerin’e girin ve çıkan sayfada tümünü engelleye basın)

-dosya paylaşımı bağlantılarını korumaya yardımcı olmak için 128 bit şifreleme kullan

– parola korumalı paylaşım kapat

– diğer bilgisayarlara bağlanmak için kullanıcı hesaplarını ve parolalarını kullan.

Yeniden Başlat gerekirse yeniden başlatın.

6) Şimdi oluşturduğunuz klasörü (c:\wd idi benim oluşturduğum). atuşla tıklayın. Özelikleri tıklayın. Çıkan menüde güvenliği tıklayın.

7) Alt tarafta gelişmişi tıklayın. Çıkan pencerede “izinler” tabını göreceksiniz. “İzinleri değiştir”e basın

8) Çıkan pencerede “bu nesnenin üst öğesinden devralınabilen izinleri içerir” cümlesinin yanındaki kutucuğa tıklayın ve bir uyarı ile karşılacaksınız. Uyarıda “kaldır” a basın. Pencere alttaki ikinci resimdeki şekilde görülecektir. Hiçbir kullanıcı yok görüldüğü gibi.

9)şimdi “ekle” ye basın. Çıkan pencerede imlecin olduğu yere “everyone” yazın.

“Tamam” a basın. Daha sonra çıkan pencerede “izin ver” sütunundan

Klasörü gez/dosya çalıştır

Klasör oluştur/veri oku

Okuma öznitelikleri

Okuma genişletilmiş öznitelikleri

İzinleri oku

Satırlarını işaretleyin. “Tamam” a basın.

Sonra tekrar ekleye basın bu sefer “administrators” diye ekleyin ve izin ver sütunundan tam denetimi tıklayın. “Tamam” a basın.

Son kez de kullanıcı olarak kendinizi ekleyin. Örneğin benim denediğimi laptopta kullanıcı ismi “serdar”. izin ver sütunundan tam denetimi tıklayın. “Tamam” a basın. Şöyle bir ekran karşınıza çıkacak.

10) “Uygula” ya basın. Dikkat edin hiçbir kutucuk işaretlenmeyecek.

11) “Tamam” basın. Çıkan pencerede “sahip” tabını seçin. Eğer çıkan pencerede geçerli sahibi sizin kullanıcı isminiz ise sorun yok. Şuna benzer bir şey görülecek.

12) Tamam’a basın. “Paylaşım” tabına geçin. Gelişmiş paylaşıma basın.”Bu klasörü paylaş” ın yanına bir işaret koyun. Paylaşım adına istediğiniz yazın. (“İzinler” tuşuna bastığınızda everyone’ın sadece okuma izni olduğunu göreceksiniz.)Tamam’a basın

13) Görüldüğü gibi klasör paylaşıldı. Wd tv live’in bu klasörün içini açabilmesi için içine video, müzik. resim koyun. Aksi takdirde görüntülenecek bir medya yok yazısı alcaksınız.

14)wd tv liv’i açın . ayarlar>ağ ayarı menüsüne girin.

Ağ paylaşımında otomatik oturum aç: Açık

Yapın ve Ağ paylaşımı oturum açma bilgilerini temizleyi tıkayın. Cihazı kapatın. Fişini çekin ve 15 sn bekelyin. Daha sonra tekrar açın. Video>Ağ paylaşımları>Sizn Pcnizi tıklayın. Ekranda bağlanıyor yazısı görüldükten sonra paylaştığınız klasörler sergilenecektir.

Hepsi bu kadar. Bu arada wd tv live firmware sürümü 1.02.21’dir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Windows 7’de Wd Tv Live Üzerinden Film İzleme” için 12 cevap

  1. mehmet tuğrul avatarı
    mehmet tuğrul

    hocam ne kadar teşekkür etsek azdır. sizin sayenizde bu problemi hallettim.
    yalnız altyazılı filmlerden mi yoksa 720 veya 1080p olmasından mı veyahut ağ bağlantısını sağlayan wireless adaptöründen mi(adını tam bilmiyorum, her neyse artık) filmlerde takılma, alt yazılarda da gecikme yaşıyorum. aynı anda diğer ev pc’min download yapmasından mıdır acaba? ne önerirsiniz? pc ile wd live arasında en fazla 7-8 metre var. tekrar teşekkürler.

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mehmet Bey merhaba;

    Mehmet Bey yorumlarınız için teşekkür ederim. Eğer yardımcı olduysam ne mutlu bana. Mehmet alt yazı senkron sorunu eğer normalde bilgisayarınızdan film izlerken de oluyorsa büyük ihtimalle alt yazı filmle uyumsuzdur. Ayrıca biliyorsunuzdur kumandadaki sağ ve sol tuşlarla altyazının zaman ayarını ileri geri alabiliyorsunuz.

    Fakat anladığım sizdeki sorun daha çok bant genişliğinden kaynaklanmakta. Eğer kullandığınız medya dosyaları bilgisayarınızda sorunsuz izleyebiliyorsanız o zaman çok büyük ihtimalle bağlantınız da sorun var. Sorun router’da olabilir lakin 7-8 metre uzaklık soru teşkil etmeyecektir bence. 54mbs router’la ben sorun yaşamıyorsam sorun büyük ihtimalle bilgisayarınızdan kaynaklanıyordur. Bağlantı sorununuzu artık siz bulup çözecekseniz 🙂

  3. Gandalf avatarı
    Gandalf

    Konu 2011 yılına ait olsa da hala güncel.XP İşletim sisteminden Win7 ye geçince aynı sorunu bende yaşıyorum.WDTV Live XP deki gibi HDD yi veya klasörleri değil media centeri görüyor.Paylaşılacak dosyaları sağ tıklayıp Kitaplığa ekle dediğinizde Klasör olarak görebiliyorsunuz ama bu kezde altyazıları okuyamıyor.Sizin önerdiğiniz şeyleri yapacağım umarım faydası olur.AYrıca paylaşım için çok teşekkür ederim.

  4. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Umarım yardımcı olabilmisimdir.

  5. Zeki Can avatarı
    Zeki Can

    Öncelikle anlatımınız için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldu. Ancak wd tv üzerinde paylaştığım filmleri görsemde altyazıları göremiyorum, normalde usb den oynatırken sorun yok isimler aynı olduğu sürece ama bilgisayardan paylaşımda sorunu çözemedim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  6. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Zeki Bey Merhaba;

    Zeki bey wd media player yanımda olmadığından size yardımcı olamayacağım.

  7. nihat avatarı
    nihat

    sevgili kiyakoglu; verdiginiz sekilde yaptim ama ne hikmetse bir turlu olayi basaramadim.
    acaba nerede yanlis yapiyorum, birde bu sekilde yapmakmi yoksa usb disk i kendi bilgisayarima takip film yollamak daha hizli?
    tesekkurler

  8. nihat hattat avatarı
    nihat hattat

    yaw zeki amca, dediklerinin bire bir aynisini yaptim ama nafile goremedim bilgisiyari, ama bilgisayarimdan wd tv ye film resim gonderebiliyorum wd tv ye bagli usb ye, ama bir turlu wd tv den bilgisayarimda paylasima sundugum dosyayi goremiyorum, ag paylasimina tikliyorum sadece COMTREND diye birsey cikiyor kullanici ismi sifre istiyor anlamadim ben bu isten, ne yapmam lazim zeki amca.
    teskkurler

  9. fatih keskin avatarı
    fatih keskin

    Sn. Emre Kıyakoğlu,

    Çok ilginç ve farklı bir paylaşım örneği vermiş ve anlaşılır ifadelerde de yapılması gereken işlemleri de adeta yazınızla basitleştirmişsiniz, teşekkür ederim.

    Bilginiz dahilinde ise; benim WDTV live hd media cihazına bağlı olan 2tb harici bir disk var ben bu disk’i windows 7 üzerinde daha önceden ağ bağlantısı ile görebiliyordum içine yavaş da olsa dosya atıyor veya alıyordum, ancak şimdilerde nedense WDTVLIVE üzerindeki harici diski windows 7 üzerinden göremiyor ve bağlanamıyorum.

    Ayrıca WDTVLIVE cihazına windows 7 güvenlik duvarı üzerinden izin verilebiliyor mu? veriliyorsa nasıl.

    ilginize şimdiden teşekkür ederim, Saygılarımla.

  10. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    FAtih Bey Merhaba;

    Fatih Bey cevabı biraz geç yazıyorum kusrua bakmayın. Ağınızı ve bilgisayaranızın durumunu göremediğimden birşey söyleyemiyorum. Aklıma gelen ilk şey firewall ayarlanıızn değiştiği. Bunu da windows 7 de Control Panel>firewall>advanced settings’ten ayarlayıbilrisiniz.

  11. ferit başçıl avatarı
    ferit başçıl

    mrb 6. satırda özellikleri tıkladıktan sonra güvenlik seceneği cıkmıyor.

  12. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ferit Bey Merhaba

    Biraz geç cevap veriyorum. Cihazı satalı 2-3 yıl oldu. O yüzden şu an size cevap vermiyorum. Belki sizdeki cihazın yazılımı farklıdır.
    İyi günler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.