Wd Tv Live İncelemesi

Sahip olduğum vestel led tv’nin daha önce burada da söylediğim gibi vasat medya oynatıcısı işimi görmüyordu. Ayda 4-5 bölüm dizi 1-2’de sinema izliyorum. Sırf bunun için masaüstü bilgisayarımı tv’ye bağladım. Fakat kullanımı pratik olmadığından bizim aile bireylerinin hoşuna gitmiyordu. Bu seferde laptop’ımı tv’ye bağladım. Fakat onunda hızı ucu ucuna yetiyor ve tv standa kablolardan dolayı hoş bir görüntü oluşturmuyordu. Hep aklımda olan western digital’in wd tv live oynatıcısını almak vardı ve sonunda aldım. Alet hakkında fazla şeyler yazmayacağım. Zaten aletin ününü herkes biliyor.Birçok sitede incelemesini görürsünüz. Ben aletin bazı ayarlarını ve wd mybookworld edition ile uyumundan bahsedeceğim. Ha unutmadan 5tl’lik hdmi kablosunu kutunun içine koymayan western digital firmasına “içindeki Hans’a bir dur de” diyesim geldi :P.

Öncelikle aletin görüntü çıkışları için çok aradığım ve sonunda sağdan soldan bilgilerle derleyip toplayıp öğrendiğim bir konudan bahsedeceğim. Cihazı 1080p yani progressive olarak 1920×1080 çözünürlükte bağlayabilmeniz tek yolu hdmi. Peki tamam güzel de hdmi  çıkışından en iyi görüntü kalitesini almak için ayarlarını nasıl alırız?

Wd tv live’den ayarlar>ses video’ya girelim.

Ekranda çıkan menünden HDMI Deep Color Modu seçeneğini eğer televizyonunuz hdmi 1.3 girişlerine sahipse 12 parça değilse 8 parçayı seçin.

Video çıkışını ise isterseniz otomatik olarak ayarlayabilirsiniz ama elle yapılmasını istiyorsanız.

Video çıkışı>hdmi

Görüntü Çözünürlüğü>1080p 60hz

Burada kendi televizyonunuzun kullanma kılavuzuna bakın hangi tazeleme oranını desteklediğini görün. Ona göre bir seçim yapın. Eğer tüm tazeleme değerlerini destekliyorsa kendiniz sırayla deneyerek hangi tazeleme oranında pürüzsüz sahne geçişlerinin olduğuna bakın ona göre seçin.

Color Space> YCbCr

Televizyonunuz büyük ihtimalle bu renk paleti destekliyordur. Bu ayarı otomatikte yapsanız büyük ihtimalle YcbCr’ı seçecektir. Peki RGB neden değil. Açıkçası hem RGB’nin hem de YCbCr farklı iyi tarafları var. RGB daha çok dvi girişi bulunan monitörler için bir tercih. Çünkü birçok  dvi girişli eski lcd paneller YCbCr renk paletini desteklemiyor. Wd tv live ise bu uyumu kaldırmak için bu ayar kullanmakta. Zaten YcbCr’yi RGB’ye basit bir fonksiyon ile değiştiriliyor. Daha fazla bilgi için wikipedia’nın YCbCr sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Kısaca hdmi 1.3 için Wd Tv live ayarları

-Video çıkışı>hdmi

-Görüntü Çözünürlüğü> 1080p 60hz

-Color Space> YCbCr

-HDMI Deep Color Modu: 12 parça

Evet gelelim bu aleti tercih etmemdeki diğer büyük sebebe, ağ üzerinden diğer cihazlarla iletişim kurabilmesi. Evinizde media server veya ağda paylaştığınız bir cihaz varsa bağlanabiliyorsunuz. Wd MyBookWorld Edition kendinden kurulmuş media server’ı olduğundan direk olarak görüyor. Ayrıca ağınızda bağlı olan tüm aygıtları görebiliyor.

Wd MyBookWorld’e gerekli kullanıcı ismi ve twonky media serverdan gerekli klasör ayarlarını yaptıktan sonra alet sorunsuzca kullanılıyor. Hem ağ bağlantısından hem de media serverdan erişilebilmesine rağmen wd tv live media server seçildikten sonra  dışarıdaki altyazılar okuyamıyor. Bunda belki twonky media server’ın alt yazıları dizinlememesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu dertten kurtulmak için ben ağ bağlantıları üzerinden wd mybookworld aletime bağlıyorum. Fakat .mkv uzantılı  dosyaların içindeki alt yazılar hem media server’dan hem ağ bağlantılarımdan sorunsuz çalışıyor.

An itibariyle 1.02.21 versiyonlu firmware’i sayesinde artık harici alt yazıların konumunu yukarı aşağı tuşları yardımıyla ayarlanabiliyor. Bu da hoşuma giden bir özellik.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Wd Tv Live İncelemesi” için 9 cevap

  1. Hüseyin UÇGUN avatarı
    Hüseyin UÇGUN

    ürünü kullanıyorum ancak, windows 7 üzerinden dosya paylaşımı yapamadım. yuotube, live 365 gibi sitelere kablosuz olarak giriş yapabiliyorum. Laptop üzerinden Wd tv de takılı bulunan flash bellek içindeki dosyalarıda görebiliyorum. Ancak Wd tv den laptop daki dosyaları görmek istediğimde kullancı adı ve parolası soruyor.

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba

    Hüseyin Bey dediğnizi araştırdım. Elimde 32bit windows 7 professional işletim sistemi var. Vistada sorunsuz şekilde bağlanırken windows 7’de bağlanamıyorum. Windows 7’li bilgisayarı medya server olarak görüyor ve sorunsuz çalıştırıyor. Fakat windows 7’li laptop’ımda ağ bağlantısı olarak dediğiniz gibi “yanlış kullanıcı adı şifre” hatasını veriyor. Nette araştırdım ve bir sürü bu sorunla kaşılaşanı gördüm. Herkes değişik bir şekilde çözmüş. Bazıları çok karışık. Biraz daha inceleyip kendim denemeden buraya cevap yazmak istemedim açıkcası. 2-3 gün içinde bu soruna daha iyi el atıp size cevap vereceğim.

  3. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Hüseyin bey. windows 7 32 bit professional sorunu çözdüm. Şimdi bunla ilgili bir yazı hazırlayacağım. Bu sorunu yaşayan çok kişiler var. Umarım yardımcı olur.

  4. MT avatarı
    MT

    wd live tv de plugins yükleme olayınıda anlatabilirmisiniz ıp tv kanalları nasıl izlenebilir UMSP Media Server üzerinde nasıl farklı uygulamalar oluşturabiliriz http://forum.wdlxtv.com/viewtopic.php?f=49&t=431 bu sitede var ama türkçe olmadıgı için anlayamadım .tşk

  5. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    merhaba;

    Biraz geç ve yetersiz bir cevap olacak kusura bakmayın. iptv konusunda pek bilgim yok. açıkcası wdlive hack işlerine pek bakmıyorum. bildiğiniz gibi wd tv iptv izlenebilen modelini piyasaya sürdü ve sadece şu an amerika için geçerli. iptv’lerin kendi şifrelem metodları var. bunları wd tv live nasıl çözer bilemiyorum. belki şifresiz 1-2 tv kanalı gösterir(o da varsa) ama nasıl olur bilemiyorum. sanırsam verdiğiniz bağlantı da yada baktığım başka bir bağlantıda wdtvlive’i kırarak ingiltere’deki iptv yayaın yapan kuruluşları izleyebiliyorlar. Yurt dışından bir ülkeye bu destek veridiği konusundabilgi göremedim. Ayrıca herşeyi doğru yapsanız bile verdiğiniz bağlantıdaki tartışmalar gibi sorun oluyor.

    Kısacası 3 gün sonra askere gideceğimden size yardım edemiyorum kusura bakmayın 🙂

    Saygılarımla;

  6. Ugur avatarı
    Ugur

    Bilgiler icin tesekkurler.Faydalı oldunuz.

  7. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Slm Uğur Bey,

    Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. kusura bakmayın askerden yeni geldim. biraz geç cevap veriyorum.

    Saygılarımla

  8. Suha Gürgen avatarı
    Suha Gürgen

    İyi akşamlar Emre Bey,
    WD’in medya oynatıcılarından almak istiyorum. Daha önce Dark marka kullandım pek memnun olmadım. Yaklaşık 12 TB lık tamamı 1080p MKV lerden oluşan film arşivim var. Tüm film arşivim genel de 3,5″ lik 3TB HDD lerde saklıyorum. WD in sitesinde yaptığım araştırma neticesinde gördüğüm kadarı ile WD TV live birde WD TV var. Bu ikisi arasında karar veremedim. Ben genelde Film seyretme ve müzik dinleme açısından size bir iki sorum olacak.
    1- Bu iki oynatıcıdan hangisi 3TB hdd leri destekliyor
    2- Acaba bu iki cihazdan hangisi MKV filmin içine gömülü olan altyazıları gösterebilir.
    Sizin tavsiyenize göre bu cihazlardan birini almak istiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla…

  9. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Suha Bey Merhaba;

    Sorularınzıa sırayla cevap veryim.

    1)3. nesil wdtvlive SMP ve ötesi 4tb destekliyor. Kısaca ikiside destekliyor.

    2)İkiside mkv içine gömülü alt yazıları gösteriyor.

    Tavsiye konusuna gelirsem. Araştırdığım kadarıyla wdc netflix ile anlaşma sağlayamadığından WDTV diye yeni modeli çıkarmış. Bu modelde miracast desteği olduğu gibi yazılımcılar cihaza artık programlar yazabilecek. Bu şekilde daha çok özellik koyulabilir. belki ilerde digiturk play d-smart blu için bir program yazılabilir(sanmam ama alt yapı hazır en azından). Wdtv live de ise netflix lisansı var. Türkiyeden de netflix kullanılmadığından ve yeni bir cihaz olduğundan WDTV’yi almanız daha mantıklı bir seçim olur bana göre.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir

    Saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.