The Good The Bad And Apple Ipad

Markalaşınca insan şirketine ne kadar çok güveniyor bunu ipad sayesinde öğrendim. 27 ocak’ta çıkan ipad nerdeyse herkesin beklentisini suya düşürdü. Alet çıktıktan sonra öyle hayal kırıklığı yarattı ki nerdeyse herkes şaşırdı. Birçok yabancı ve Türk sitelerinde yazıldı çizildi. Hatta Apple bile ipad çıkmadan ipad 2’nin söylentilerini yaymaya başladı. Eğer tutmaz ise fiyatını da düşüreceğini söylendi. Steve jobs ipad’ı sunarken netbook’lar her şeyin en iyisini yapamıyor dedi. Fakat işin garip tarafı ipad’de bu konuda böyle… Ipad hakkında söylenecek çok şey var.

Ipad’in özelliklerine kısaca değinirsem; 1024×768 çözünürlüklü 9.7”  led kapasitif ekran, 64gb hafıza, 1gb geliştirilmiş Apple A4 işlemciye sahip. Cihazda eksikler çok fazla saymakla bitmez. Hem eksiklerini görmek hem de gülmek için aşağıdaki resimde bakın.

Aletin 3g+wifi özelikli modeli Amerika’da 630$ fiyatla satışa sunuluyor. İşletim sistemi olarak iphone’daki işletim siteminin alt yapısını kullanıyor. Bu da ipad’i bağımsız bir alet yapamıyor. İpad’i kullanmak için itunes programına yani başka bir bilgisayara ihtiyaç duyuyorsunuz. Hitler’in ipad’e tepkisini gösteren bir video

Kısaca burada eksikliklerini yazdım. Peki bunca eksiğe rağmen bu cihaz satacak mı? Bence beklenenden az. Aslında aklıma takılan bu alet hangi kullanıcı tipine hitap ediyor? İnsanoğlunun zekasına olan inancımı yitirmek istemiyorum ama aklıma tek gelen markaya sahip olmak isteyen kullanıcı. Apple bu kadar garip bir şeyi nasıl reklamını nasıl yapacak.  Sci-fi filmlerde yatağına kahramanımız ipad’i atacaktır. romantik komedide sarışın süper vücutlu kızımız sevgilisiyle kesin ipad’de yazışacaktır, resimlerine bakacaktır, ağlayacaktır vs. ipad’i bağlayıp hatta cia’i bile çökertebilir bir gerilim filminde belli olmaz.

Donanım meraklıların gözü şu an Windows 7 destekli hp slate’e odaklandı. Umarım birgün bu eksiklerini düzeltip leopard işletim sistemli bir modelini çıkartır. Unutmadan fujitsu ipad ile apple ipad arasındaki isim telif hakkı apple’a sorun çıkartabilir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.