Vestel Pixellence Led Tv İncelemesi (42PF8020)

ledtv600x400_2

Birkaç aydır kafaya koydum bir büyük ekran televizyon alacağım diye. Forumlarda ve test sitelerinde gördüm ki lcd tv alacak tüketicilerin kafası çok karışıyor. . Kimisinin yere göğe sığdıramadığı markayı kimisi diplere gömüyor. Kimisinin pek önemsemediği bir özelliği kimisi çok abartıyor.  Teknosa, bimeks gibi mağazalara gidip her lcd,plazma,led tv ye bakmaktan artık benle takılan arkadaşlarım sıkılıyordu :). Uzunca bir zaman araştırıp lcd, led ve plazmalar hakkında genel bilgi topladıktan sonra  bütçeme isteklerime uygun olarak VESTEL pixellence led 42pf8020 modelini satın aldım.

IMG_0118[1]

VESTEL’i almamdaki en etkin sebepleri sayarsam, en başta led tv’yi tanıtımında kullanılan demoda lcd’lere  göre renkler arası yumuşak bir geçiş sağlaması daha yeni bir teknoloji olarak led aydınlatmalı olması ve 3 ay içinde koşulsuz iade garantisi var. Aldığım fiyat 12 taksitle 2850 tl ve bu fiyata göre ya Türkiye distribütör garantili markalı bir lcd alacaktım ya da garantili Türk malı bir led alacaktım. Bende tercihi mi görüntü kalitesi iyileştirilmiş, enerji tasarrufu yüksek ve daha yeni bir teknoloji olan VESTEL pixellence led tv’yi aldım. Bu arada unutmadan VESTEL Türkiye müşteri hizmetlerine attığım e-postalara beni telefondan arayarak cevap vermeleri ve ilgili olmaları da alma nedenlerimden biridir.

Öncelikle televizyonun kabaca özelliklerini sayarsak, 1920×1200 çözünürlüklü5ms tepkime süreli led aydınlatmalı 106 cm (42”) ekran, 5000000:1 dinamik kontrast değeri, local dimming (bölgesel aydınlatma kontrolü diye çevireyim), 200hz desteği (bilindiği gibi 200hz yazılımsal destekle verilen bir özellik)   4 tane hdmi v1.3 (VESTEL’in müşteri hizmetlerinden bu bilgiyi teyit ettim) çıkışına sahip. Diğer bağlantı girişlerini aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Şansıma hiç ölü piksel çıkmadı.

konnektör

Televizyonun ses sistemi srs TruSurround xt (stereo hoparlörden  5.1 veya 6.1 kanallı sesi sanallaştırarak 3d olarak dinleme imkanı) özelliklidir.  iki tane6 watt hoparlörlere sahip. Genel olarak iyi ses veriyor. Ama kesinlikle ev sineması ses sistemi beklemeyin fakat beni fazlasıyla tatmin edecek kadar ses kalitesi iyi. Sesler berrak ve temiz veriliyor. Açıkçası Vestel’den bu tv’ye entegre bir subwoofer koymasını isterdim. Ayrıca stereo hoparlör,subwoofer ve spdif çıkışıda sunmakta

Vestel pixellence led tv‘yi analog yayın, dreambox 500s ile sd kalitesinde yayın ve bilgisayarımdan 1920×1200 ve 1920×1080 çözünürlükte görüntü almak için kullanıyorum.

vestel_rc

Tv’nin ayar menüsünde bazı terimler hakkında bilgi vereyim.

Mod: Dinamik, sinema, doğal olmak üzere 3 çeşit var.

Renk Sıcaklığı: Normal,ılık ve soğuk. Ilıkta renkler görüntüye kırmızı yüklenirken, soğukta görüntüye hafif mavi ton yükleniyor.

Pixled: Ecoplus,Açık,kapalı. ecoplus’ta arak ışık tamamen kapaılıyor. açık olduğu zaman local dimig özelliği ile hem enerji tasarufu hemde görüntü kalitesi optimum seviyeye yükseltiliyor.

Movie Sense Plus: Düşük,orta,yüksek, kapalı.Pixellence özelliklerin etkisinin ayarlandığı yer.

Gürültü Düzeltme: Kapalı, düşük, orta,yüksek. Yayın kalitesi kötü ise görüntüyü düzeltmeye yarıyor.

Resim kalitesi analog tv’de kanaldan kanala fark göstermektedir. Televizyona bağlanan analog yayının kablosu 3 tane t fişi ile kullnılmış ortalama 50metre uzunluğunda bir kablo ile bağlanmaktadır. O yüzden görüntü kalitesi düşmüş olabilir. Çoğu kanalda renk doygunluğu, parlaklık ve kontrastın en düşük olduğu modu kullanıyorum. Fakat bu bile bana analog yayında yeterince hatta biraz fazla geldiğini diyebilirim.

Mod: Dinamik

Renk Sıcaklığı: Normal

Pixled: Ecoplus

Sinema Modu: Kapalı

Oyun Modu: Kapalı

Movie Sense Plus: Yüksek

Gürültü Düzeltme: Kapalı

Sd yayın kalitesi olarak beni oldukça fazla tatmin ediyor. Dreambox 500s  uydu alıcımla altın uçlu scart kullanıyorum. Aynı şekilde uydu alıcımın kablosu 1 adet ara bağlantı elemanı ile iki adet kablo birbirine bağlamış. Buna rağmen dreambox çekim gücü %85 ile %98 arası değişiyor.

Renk Sıcaklığı: Normal

Pixled: Film izlerken pixled, diğer kanallarda ecoplus

Sinema Modu: Açık

Oyun Modu: Kapalı

Movie Sense Plus: Yüksek

Gürültü Düzeltme: Kapalı

Birçok lcd televizyon gibi vestel led tv’de pc’den alınan görüntüsü konusunda çok başarılı. Analogdan pc’yi bağladığımız zaman görüntü ekrana oturması biraz zaman alıyor. Görüntü yavaş yavaş aşağı kayıyor. Bu kayma 10-15sn sürüyor ve sonradan stabil bir şekilde çalışıyor. Kullandığım laptopun ekran kartı nvidia 7300 go ve normal bir analog monitör kablosu ile tv’ye bağlıyorum. Pc modunda movie sense plus devreden çıkıyor. Eco-plus modunda renk doygunluğunu düşük gördüğümden

Mod: Dinamik

Renk Sıcaklığı: Normal

Pixled: Pixled

Sinema Modu: Açık

Oyun Modu: Kapalı

Gürültü Düzeltme: Kapalı

Ayrıca media player ve nvidia konrol panelinden renkler üzerinden yine çok fazla ayar yapabilirsiniz. Pc’ye bağladıktan sonra o kadar hassas ayarlar yapabilrsiniz ki emin olun isteğiniz görüntü kalitesini yakalarsınız. Ayrıca pc üzerinde kullandığınız ortam yürütücünüzün özelliklerine bağlı olarak(power dvd,mphc,kmplayer,gomplayer vs.) görüntüyü her türlü filitreleme işleminde geçirebilirsiniz.

Vestel led tv pip,pap ve pat desteğini sunuyor. Pip ve pap özelliğini tek tuner kullanığı için diğer girşlerdeki cihazlarla olabiliyor. yani aynı anda analog yayından 2 kanalın görüntüsünü alamazsınız. Görüntünün biri analog yayından diğerinde hdmi,scart gibi girişlerdeki cihazdan alınacak görüntü olması lazım.

vestel_pip

Gelelim media player’ına. Açıkcası eğer beklentiniz tv’de kaliteli bir media player ise vestel bu konuda  vasattan öteye gidemiyor. Led Tv’ye mesafem 3 metre ve açtığım 480p filmler bu uzaklıktan çok güzel bir şekilde izleniyor. Vestel media player modunda size görüntü ayar menülerine girmenize izin vermiyor. Türkçe dil desteği olarak hiç bir sorun yok.   Desteklediği resim,müzik ve video formatları aşağıdaki resimde gözüküyor.

vestel_mp

Scart ve analog tv ile yapılmış PIP için örnek

pip

Scart ve analog tv ile yapılmış PAP için örnek

pap

Scart ve analog tv ile yapılmış PAT için örnek

pat

Sonuç olarak vestel pixellence led tv’nin artılarını ve eksilerini sıralarsam

Artıları

+Kaliteli sd yayın görüntüsü

+Kaliteli Full Hd Görüntü

+Lcd fiyatına led aydınlatmalı lcd alabilme

+Şık tasarım

+PIP ,PAP ve PAT desteği

+200hz, locak dimming, 5000000:1 dinamik kontrast,hdmi 1.3  gibi güncel teknolojilere sahip olma

+Lcd’ye göre daha doygun renkler

+Renkler  arasında yumuşak geçişler

+3 ay geri iade ve 3 yıl cihaz garantisi

+Şık ve diğer vestel cihazlarla kullanılabilen evrensel kumanda

Eksileri

-Vasat veya vasatın altında medya oynatıcısı

-Dahili Subwoofer olmayışı

-Dvb-t tuner olmayışı

– Bazı kimseler için televizyonun kalınlığı sorun olabilir


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Vestel Pixellence Led Tv İncelemesi (42PF8020)” için 82 cevap

  1. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Halil bey merhaba

    Halil Bey hayırlı olsun televizyonunuz. 8915 yeni modellerden, iyi bir değişim olmuş. televizyon hakkında bilgim yok ama sonuçta daha iyi bir televizyon ile değişim yaptınız. Güle güle kullanın

  2. SELİM DOĞAN avatarı
    SELİM DOĞAN

    selam hocam, vestel led tv youtube açmıyor servisi arıyorum youtube den kaynaklı diyorlar diğer televizyonlarda böyle bi sorun oluyor mu yoksa sadece benimkinde mi var bu konu da ne yapmalıyım… teşekkür ederim.

  3. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Selim bey merhaba

    Selim bey bendeki Vestel Tv’nin bu tur özellikleri olmadıgından bilemeyeceğim.

  4. halil ortanca avatarı
    halil ortanca

    emre bey merhabalar vestel 42pf 8915 led tv aldım ama bi pişmanlık var nedense tv nin sesini açtıgım zaman bi çızırtı geliyor bunu neden yapa bilir acaba iyi bayramlar iyi çalışmalar…

  5. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Halil Bey tekrar Merhaba;

    Halil Bey ses konusunda pek birşey beklemeyin bence. Bizdeki 8020’de sesi en fazla 30. kademeye kadar açıyorum. Cızırtı şu ana kadar hiç olmadı. ama 50. kademeye çıksam eminim ki cızırdar. Biraz ekolayzırlarla oynayın belki sorununuz düzelir. Tabi birde sesi temiz kaynaktan dinledikten sonra deneyin. örneğin usb bellekten den müzik dinleyin bakın cızırdama geliyor mu?Eğer cızırtı yoksa sorun yayından veya bağladığınız cihazdan olabilir.

  6. gürkan avatarı
    gürkan

    emre bey merhabalar.bugün vestel 42PF8915 aldım.almadan önce mağazada gördüğüm görüntü ile arada çok fark var.o görüntü kalitesine ulaşmam için ne yapmam gerekli.ewde merkesi uydu sistemi kullanıyorum.scart girişi ile çalıştırıyorum tv yi.sizce receiver biraz eski.ve altın uçlu hdmı kablosu kullanmam görüntü ne oranda etkiler.bilgi verirseniz çok memnun olurum.teşekkürler

  7. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Gürkan bey merhaba

    Öncelikle televizyonunuz hayırlı olsun. Gürkan Bey o görünülerin kalitesine ulaşabilmeniz ne yazık ki tv yayınlarında şu an mümkün değil. Uzunca anlatırsak

    Size vitrinlerde gösterilen görüntüler yüksek kalitede full hd görüntüler yani 1080p (1920×1080). diğer bir deyişle ekranda 2.000.000 nokta 50 kare/saniye hızla. Toplamda saniyede 100.000.000.000 nokta gösteriliyor. Normal uydu yayınları 480p civarında (720×480) 345000 nokta 50 kare/saniye.(16:9 görüntü formatı için) Aradaki fark belli. Ama digiturk’ünüz varsa hd kanalları 1080i yani 1920×1080 çözünürlükte 25 kare/saniye hızla izleyebilirsiniz. Ama 25kare/saniye tabi ki interlaced görüntü. interlaced görüntü hızlı sahne geçişlerinde çok düşük ihtimallede olsa görüntüde atlamalara sebep olur. Büyük ihtimalle vestel bayi bluray oynatıcı ile görüntüyü gösterdi. O cıvıl cıvıl görüntüleri ancak bluray filmleri oynattığınızda alırsınız. Scart kablosundan mümkünse kurutulun hdmi’a geçin derim.

  8. gürkan avatarı
    gürkan

    emre bey tekrar merhabalar!
    bilgiler için teşekkürler.söylediğiniz gibi hdmi a geçiş şart oldu.iyi günler.

  9. MURAT KARTAL avatarı
    MURAT KARTAL

    gürkan bey merhaba,
    YENİ TV ALDIM. VESTEL 32PF8915. Ancak istediğim renkleri bir türlü alamadım. Rica etsem kullandığınız renk ayar seviyelerini bana zarmısınız. bir de öyle deneyeyim. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

  10. MURAT KARTAL avatarı
    MURAT KARTAL

    yardımcı olamıyorsunuz sanırım..

  11. Doğan avatarı
    Doğan

    Öncelikle merhaba Emre Bey; Vestel’in ihraç fazlası 82 ekran full hd , 200 hz, design serisinden almayı düşünüyorum. Özelliklerine göre fiyatı oldukça cazip geldi. Bu konudaki fikrinizi alabilir miyim? Saygılar…

  12. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Doğan Bey Merhaba

    Dogan Bey dediginiz Vestel Tv modeli hakkında bilgim yok.2-3 hafta önce babamlara lg 32lm660s modelini aldırdım. Tavsiye ederim. Bize 12 taksitler 1170 tl’ye mal oldu. kliksa’dan aldım. Smart, 3d, dahili uydu alıcısı ve 400hz.

  13. sedat avatarı
    sedat

    merhaba emre bey ben bir sorunum var ben vestel 37 led tv aldım ama film izlerken hiç zevk almıyorum filmler dizi gibi görünüyor ve yakın görünüyor bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirm. teşekkürler

  14. sedat avatarı
    sedat

    aldığım vestel 37 led full hd 100hz film izlerken hiç zevk vermiyor filmler dizi gibi görünüyor yani nasıl söyliyim sahneler hiç gerçekçi olmuyor bunun bir ayarı var mutlaka ama ben bulamadım lütfen bu konuda bana yardımcı olun…..

  15. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Sedat Bey Merhabalar

    Sedat Bey televizyonunuzun ayarları hakkında bir bilgim yok. Filmlerin gerçekçiliğini movie sense tarzı bir özelliğiniz varsa kapatarak deneyebilrisiniz. Eğer sinema modu tarzı bir ayarınız varsa onu da açın, görüntüyü daha şeffa hale geitrecektir. Arka ışığı da maksimum seviyeye getirin, Belki aradığınız kaliteyi bulabilrisiniz. Dijital gürültüyü kapatın. Tabi iyi film derken ben hd kalitesindeki filmlerden bahsettiğinizi tahmin ediyorum. normal analog yayındaki filmelre yapabileceğimiz birşey yok.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir

  16. sedat avatarı
    sedat

    emre bu dediğiniz ayarlarların hepsi var tv de evet benim sorunum hd kalitede ki filmlerde değil normal analog tv lerde ama dvd filmler takıyorum aynı sorun yani film çok basit görüntü veriyoor hepsi için geçerli bu sorun yardımınız için teşekkürler bu ayarları gözden geçireceğim bakalım ne olacak…

  17. Süleyman avatarı
    Süleyman

    mrb emre bey
    bende de Vestel 42PF8020 42″ LED TV var .Panel arızası yüzünden garanti kapsamında yeni ürün talebimiz kabul edildi. Genel merkez bana ürünün fabrikalarda muadili oladığını ve 2750 tl lik hediye çeki göndereceklerini , benimde bir vestel bayiinden bu çeki kullanabileceğimi söylediler. Ben de (tabiiki VESTEL olması şartıyla) bir 3D düşünüyorum ne önerirsiniz.

  18. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Suleyman Bey Merhabalar

    Öncelikle Vestel’in yeni panellerinin kimin urettıgını bılemıyorum. Dışarıdan bakınca 47 pf8231 hem pfr 3d hem HD uydu alıcısı hem de 600 Hz olması farklı olduğunu gosterıyor. Tahmınım lg ıle aynı panelı kullanıyorlar. Benim önerim 47 pf8231 olur.

  19. UMİT avatarı
    UMİT

    arkadaşlar bende 82 ekran led aldım servis kurdu gitti sabahına arıza yaptı bugün sabah tv yi actıgımda tüm güncel bilgileri silmiş fabrika ayarına dönmüş kendiliginden acıkcası ben memnun degilim

  20. ahmet avatarı

    mrhaba emre bey bizde vestel 39pf5025 led tv almak ıstıyoruz önerirmisiniz.birkac özelliğinden çok bizim için kalite önemli. lütfen yardımcı olurmusunz

  21. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ahmet bey merhabalar

    Ahmet bey biz televizyonu alalı 3 seneyi gecti. Televizyonu yogun şeklide kullanıyoruz. Hıcbir sıkıntısı Allah’a şükür. Ama bazı arkadaşları kı bozulmuş burada yazdıklarına göre. Hocam 1000 Tl’ye alabılecegınız güzel bır televızyon. 200hz, led, HD uydu alıcı entegre. Led tv muadıllerı bu fiyattan daha pahalı. Bu boyutta bu fiyata alınabılecek en ıyı tvlerden bana göre. Kesinlikle tavsiye ederim.

  22. ömer avatarı
    ömer

    emre kardeşim benim vestel pf8020 led tv gümledi iki kere aynı arıza ekranda damar gibi belirsiz izler çıktı ekran garantiden değişti sonra 1 yıl geçti yine aynı arıza ama bu seferde garantisi geçmiş carrefour dan alındığı için 2 yılmış, çok ağlanınca ben yerine 46 pf7030 smart tv verdiler 850 tl de fark verdim. ama bu tv eddge led yandan aydınlatma benimki ise local dimmig di ve eski tv min görüntüsünü arıyorum. ama malesef çabuk arıza yapan bi modelmiş gerçi sen böyle bi problem yaşadınmı bilmiyorum, ama efsane tv idi ama fiyasko oldu 🙁

  23. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ömer bey gecmis olsun. İyi tarafından bakmak lazım olaya Sonuçta televizyonu değiştirebildiniz. Bizim televizyonla ilgili Allah’a şükür bir sorunla karşılaşmadık. Yeni televizyonunuz hayırlı olsun.

  24. Evren avatarı
    Evren

    akıllı kumanda için kodların nasıl seçildiğini gösterebilr misiniz? ve bu kodları nerden bulabiliriz? cevabı mail adresimede atabilirsiniz, şimdiden teşekkürler

  25. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Evren Bey Merhaba;

    Bu kodları bilemiyorum.Bu konuda en iyi bilgiyi http://www.turkeyforum.com adresinden bulabileceğinizi düşününüyorum.

  26. serdar avatarı
    serdar

    Benim size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.Bilgisayardan film izlerken tv de tam ekran olarak izleyemiyoruz.Bilgisayar ekranı aynen tv ekranında oluyor. Bütün kenarlardan 5 ‘er cm siyah boşluk kalıyor.Bilgisayarda tam ekran yapıyoruz ama tv de tam ekran olmuyor.Çözüm yolu önerirseniz seviniriz.İyi günler Emre Bey

  27. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Serdar Bey Merhaba

    Serdar Bey sebebi birçok şey olabilir. Aklıma ilk gelen çözünürlük ve tazeleme hızı uyusmazsızlıgı var. Eğer analogdan baglıyorsanız bilgisayarınız belki yüksek çözünürlüğe çıkamayor olabilir. HDMI ara biriminden baglıyarak deneyin. Çok genel bir çözüm dedim ama görmeden sağlıklı bir yardımda bulunamıyacağım.

  28. faruk avatarı

    bende pixellence var alali 7 sene oldu.cok kotu goruntu veriyo.net drgil yazilari golgeli veriyo tüplü tv bile bundan iyidir .birdaha vestel hayatta almam.cok boktan almayın..

  29. faruk avatarı

    vestel pixellence var.alalı 7 sene oldu.goruntu kotu bide yazilar golgeli.tüplü tv bile bundan iyidir..

  30. Selda avatarı
    Selda

    Merhabalar Vestel pixellence LED TV de internet özelliği yokmuş acaba?Yoksa ben mi yapamıyorum?

  31. Ebru avatarı
    Ebru

    Merhabalar Bluetooth özelliği nasıl açılır bu tvde yardımcı olur musunuz acil

  32. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba

    Bu model televizyon çok eski olduğundan bluettoth özelliği bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.