Maksat Muhabbet

muhabbet

Vay be siteyi kuralı 1 sene olmuş ve ben hala bir resim bulamadığımdan hakkımda sayfasını daha doldurmadım. Bu aralar şu yüksek lisans tezine uzun zaman ayırdığımdan mala bağladım. Umarım bu dönem yüksek mühendis olup bitireceğiz.  Yazacak çok şeyin olması fakat bir türlü oturup adam gibi yazamadığımdan canım bu sefer geyik yapayım dedim (blog havasına uygun olsun). Aslında şu son 15 gün bayağı yeni şeyler öğrendim. En azından şu yüksek lisans tezimden bir kısmını buraya geçmek isterim. Şu son 3-4 hafta şöyle yaşadıklarımı trabzonlu edasıyla anlatayım dedim sana ey siber alem duy sesimi

En sonunda yüksek lisans tezimin deneylerini yaptık. İşin garip tarafı ben deney yaptıkça yapmam gereken daha çok deney varmış onu gördük. Açıkçası pek de verimli geçmedi deneyler. Hem çay mevsiminin sona ermesi hem de bazı burada yazamayacağım nedenlerden dolayı deneylerin benim beklentilerimden başka bir getirisi olmadı. Bu arada deney esansında 100 oC’de sıcak su borunsun boğazıma değdirerek birde iş kazası atlattık. Anında deride su toplaması ve beklide 10 yılda geçmeyecek bir iz kaldı. Artık yüksek lisans yaptın mı sorusuna cevap olarak boynumu göstereceğim.

Bu arada digiturk’ü kapattım ve dreambox 500’ün klonundan bir tane aldım. Yahu bu cicitürk’e acayip kıl oldum. Adamların şu kemeraltı tüccarı mantığı ile bana özel kampanya yapmalarına sinir oldum. Aramızda geçen konuşmanın özü

Ben: iyi günler digtürk’ü kapatmak istiyorum.

Cictürk: emre bey 7 yıldır üyemizsiniz. Mal gibi hiç aksatmadan paranızı ödemişsiniz. Telefonda bizle pazarlık bile yapmadınız.Pazarlık yapanlar sizin 3 te bir fiyatınıza sizin sahip olduğunuz haklara sahip oluyor. 5 yıldan fazla üye olan müşterilerimize indirim var. Size bir 15 tl indirim yapalım

Ben: İyi güzelde neden yapmadınız şimdiye kadar? şimdi arayınca mı yapıyorsunuz?

Cictürk: şey mey

Emre: kapat kızım, kapat

Ya böyle; kısaca  dreambox 500= özgürlük

Yol arkadaşım c5’in yan sanayi kromları çıkmış. Bir ara onları takmayı düşündüm. Fiyatlar toplamda 250-300tl gibi bir paraya patlıyordu. Normalde citroen’den alırsak 2500-3000tl. Hemen aracıyla internetten yazıştık.hem biraz maddi sıkıntıdan hem de benimsediğim “taklitler asillerini yüceltir” sözü geldi. Ne de olsa Alını almadığın zaman hiçbir zaman aynısı gibi olmuyor. Hep bir sorun çıkarıyor. Çok küçükken öğrendim bunu. O parayı bende dreambox’a yatırdım.

Windows 7 çıktıı. Hala yüklemedim. Laptopa yüklesem kullanacak değilim devamlı. Evdeki pc’ye yüklesem onda sadece oyun oynadığımızdan bir daha 250tl masraf yapmak istemiyorum. Diğer tek çekirdekli laptop’uma yüklesem i915gm bela olacak. Bu arada teknolojiden de geri kalmak istemiyorum. Bilmem nasıl halledeceğim. Evdeki home premium 64 bit vistaya soldi works’ü bir türlü stabil kuramadım. Solidworks’ü kurmam lazım yoksa tez çizimlerine gene benim 7300go’lu  laptop’umda kullanacağım. Family Pack bir çıksın bakalım.

Yahu spor yapmak istiyorum olanak var ama üşengeçlik ve tek başına yapmak istemiyorum. Tenisi öyle özeldim ki anlatamam.

Okul olarak elimde yeniden laboratuar dersleri var ve ben zorlan ve zevksiz ders anlatıyorum. Biliyorum ki hoca projeleri de bana yükleyecek. Ama seminerden sonra kaçacağım  birkaç hafta. Kaldıramam proje mroje şimdi.

Trabzon’un ünlü iş adamı Erol Tuna ile tanıştım. Tekrardan makine mühendisliğine kaldığı yerden devam ediyor. Adam saygım arttı. 50 yaşında biri Trabzon’un yarısına sahip bir kişi okumak için dersler geliyor. Saygı duydum. Demek hakikatten okumak başka bir haz veriyor insana.

İşte böyle maksat bir şeyler karalıyım dedim kağıda. Aslında daha yazacak şeylerde var.  Bu 15 gün içinde Tonya savcısından, evrim teorsine ( iki tarafında savunduğu şeyleri derleyip toplayım buraya yazacağım kesin; çok hoş bilgiler var)  Bu kadar yazdım üşenmeden. Çok da anlatmayalım. Başka zaman artık.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.