Mp3’lerden Iphone’a Zil Sesi Yapmak

itunes-logo

Iphone 3gs sahibi olduktan sonra mecburen hiç sevmesem de itunes 9.0’ı kurdum.  Şu ana kadar kullandığım telefonlarda zil sesi olarak klasik ahizeli telefon sesi olan ring ring’i kullansam da iphone’a nedense farklı bir şey arıyordum. Geçen Rammstein’ın son single’ını dinledim. Sakın klibin izlemeyin müziği bu kadar güzel olan bir şarkının sözleri ve klipi felaket; o yüzden adını vermiyorum 🙂 ) Düşündüm ki bu müziğin nakarat kısmını telefonuma zil sesi yapmalıyım. Elimdeki programlarla yapabilirmiyim derken, yaptım. İphone zil sesi olarak m4r uzantılı dosyaları kullanıyorum. Bedava m4r çevirici aramadan itunes üzerinden bu işlerin nasıl yapıldığını anlatacağım.

Öncelikle nelerin gerektiğini söyleyeyim. Iphone’a zil sesi yapma işlemi süreceinde dosya formatı olarak mp3,AAC veya AIFF  olmalı. itunes’tan satın aldığınız veya herhangi bir DRM destekli şarkı olmayacak.

1) itunes 9.0’ı açarak işleme başlayalım.

itunes_1

2) itunes kütüphanesinden zil sesi yapmak istediğiniz şarkıyı seçin.

3) Seçtiğiniz şarkıyı sağ tuşla tıklayın ve açılan menüde “get info”yu seçin.

itunes_2

4) Çıkan sekmede option tabını seçin ve  şarkının hangi bölümünün çalmasını istiyorsanız “start time” ve “end time” seçeneğini ayarlayın.(burayı daha öncede önerdiğim audacity programı ile daha hassas yapabilirsiniz). Zil sesi dosyasının süresi 30 saniyenin altında olması gerekiyor.

itunes_3

5) Şimdi ayarladığınız şarkının seçili olduğundan emin olun ve” advanced”  bölümünden “create AAC version” u tıklayın.

itunes_5

6) Gördüğünüz gibi sizin zil sesi yaptığının mp3 dosyasının altında aynı isimde fakat farklı süreli bir ses dosyası oluştu. Bu dosyayı tutun ve masaüstüne kopyalayın.

itunes_6

7) Zil sesi yaptığınız şarkının “start time” ve “end time” ayarlarını eski haline getirmeyi unutmayın.

8- Masaüstünde zil sesi yaptığımız m4a uzantılı dosyanın uzantısını m4r yapın.

itunes_7

9) m4r uzantılı dosyayı tutup itunes’tan iphone’un üzerine getirip bırakın.

itunes_8

Hepsi bu kadar…:)


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“Mp3’lerden Iphone’a Zil Sesi Yapmak” için 52 cevap

  1. aydın demiray avatarı
    aydın demiray

    emre bey işlemleri 3gs de aynen yaptım ama zil sesi listesinde çıkmıyor.iphone bilgisayarıma baglıyken iphone içinde ringston bölümünde parca(20 saniyelik)görünmesine karsın telefonumda çıkmıyor.yardımcı olabılırmısınız?

  2. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    aydın bey merhaba;

    iphone’da ringtone bölümüne girdiğiniz zaman yaptığınız mp3 alttaki bağlantıda verdiğim üzere custom sekmesinde görünecektir.

    http://www.emrekiyakoglu.com/Dosyalar/iphone.PNG

    İşlemler sırasında bazı olabilecek sorunları sıralıyım.

    1)Parça DRM (digital rights management; türkçesi telif ve kullanım haklarının dijital kontrölü) destekli ise o tür parçalar olmuyor.

    2)Siz iphone’unuzu başka bir pc ile senkronizasyon ettiniz. Fakat zil sesi yapmayı başka bir bilgisayarda yaptınız. O zaman siz o zil sesini yaptınız fakat iphone’a atamamış olabilirsiniz.Diğer bir deyişle yaptığınız şarkı itunes kütüphanenizde var ama telefonunuza yüklenemedi.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. birde ne kadar faydası olur bilemiyorum ama itunes’da sağdaki listeden iphone’u seçtiğnizde “manually manage music and videos” seçilmiş olması belki size kontrolü verebilir.

  3. aydın demiray avatarı
    aydın demiray

    emre bey dediklerinizin hepsini yaptım .hatta bilinmeyen yerel bir şarkıyı yaptım .iphone da o şarkıda görüldü ama zil seslerine almadı.sonra ne oldu bilmiyorum bi kere daha denedim oldu .oldu ama bu sefer üç şarkıdan sadece je T’aime parçasını zil seslerinde gördüm.tekrar denedim diğer şarkılarıda alırmı diye ama almadı.olsun ben zaten o parçayı istiyordum.herşey için teşekkürler.

  4. aydın demiray avatarı
    aydın demiray

    emre bey 10 dolar verdim ama bir program var bir türlü çözemedim.siz aldınızmı bilmiyorum ama quickoffice den bahsediyorum.aldıysanız yardımcı olurmusunuz.

  5. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Aydın bey quicloffice programına sahibim. iphone’u aldığımda ilk satın aldığım programdı. Programı çok fazla kurcalamasamda kendi işlerimi yapabiliyorum. Elimden geldiği kadar size yardımcı olurum.

  6. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Sorununuzu çözdüğünüze sevindim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

  7. tuğçe avatarı
    tuğçe

    emre bey dediklerinizin tamamını yaptım zil sesi olarak iphone umda görünüyor fakat çalmaya başladığında kesik kesik çıktığı için ses kullanamıyorum bunun nedeni nedir? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  8. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    tuğçe hanım merhaba

    tuğçe hanım aklıma birkaç şey geliyor anlattıklarınıza göre. Aslında en güzeli

    1) öncelikle merak ettiğim bilgisayarınızda yarattığınız .m4r uzantılı dosya düzgün çalışıyor mu? belki dosya bozuk olabilir. Öncelikle yarattığınız dosyanın sağlamlığını teyit edelim.

    2) Yarattığınız zil sesinin başlangıç ve bitiş zamanı (start time, end time) değerleri 30 sn üstünde ise size sorun çıkarır. Eğer zil sesi yaratırken yukarıda 4. maddede anlatılanları yaparken belki gözünüzden kaçmış birşey olabilit. Dikkat ederseniz start time resimde tıklanmamış. belki siz atıyorum bir şarkının (1.10-1.28) arasındaki 18 saniyelik melodiyi kaydedecekken start time’ı tıklamayıp 1 dakika 28 saniyelik bir melodi kaydetmiş olabiliisiniz. Ben denememedim ama belki iphone 30saniyeolmayan zil seslerini bile hafızasına kaydedebiliyordur. fakat 30 saniyeden fazla çalamayacağından sorun çıkarabilir.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  9. ebru avatarı
    ebru

    gerçekten çok tşk. bende sağ tıklayınca create AAC kısmı çıkmadığından bir türlü yapamamıştım zil sesini. sizden başka hiçbir yerdede bunun advanced’da da olduğunu yazanı görmedim. sayenizde hallattim çok tşk.

  10. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Yorumlarınız için teşekkürler Ebru hanım. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

  11. erdo avatarı
    erdo

    emre kardesim dediklerini yaptim hersery guzel gidiyordu ama yaptigim muzigi birturlu ringtones bulumune atamiyorum herseyi denedim ne tavsiye edersin iphone 3gs 3.1.3 16 gb simdiden tsler

  12. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba Erdoğan Bey;

    Erdoğan Bey eğer dediklerimi yaptıysanız sorun çıkmaması lazım. Nerede hata yaptığınızı bilemiyorum. Ama bir daha kontrol ederseniz belki gözünüzden birşey kaçmış olabilir. 8. adıma kadar herşeyi doğru yaptıysanız. Dosyanın özelliklerine bir daha bakın.

    1)Yarattığınız dosyanın ismi .m4r uzantılı mı?
    2)yarattığınız dosya 30sn altında mı?
    3)DRM destekli bir dosya mı?

    eğer bunlardan eminseniz itunes’u açtığınız zaman iphoen sağdaki meünde seçip çıkan ekranda options bölümünden “manually manage musics and videos” tıklayın. Belki kütüphaneninizde sorun olabilir.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  13. erdo avatarı
    erdo

    emre bey
    dediklerinizi aynen uyguladim ama yine olmuyor ringtones bulumune gecmiyor sorunu bulamiyorum birturlu simdiden tesekurler

  14. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Erdoğan Bey;

    eğer burada yazanları yaptıysanız sanırım sorun sizin bilgisayarınızdan kaynaklı.Yazılım çakışması olabilir,güvenlik programları olabilir vs. Size yapabileceğim tek şey yarattığınız zil sesini kiyakemre@yahoo.com adresine yollayın. Eğer yarattığınız zil sesinde sorun var mı yok mu teyit edebilirim. Ama herşeyide doğru yaptığınıza göre pek zil sesinde sorun olacağını sanmıyorum.

  15. selin 26 avatarı
    selin 26

    emre bey.kafama takılan bişey var.2 dk 35 sn lik bir mr4 uzatılı sesi iphone neden çalmıyor.illede 30 saniyemi olacak?

  16. selin 26 avatarı
    selin 26

    bir programla mp3 ün tamamını mr4 e çevirebiliyorum ama ıphonuma atamıyorum.varmıdır bununla ilgili bir bilginiz. sinir oldumda birazcık 🙂

  17. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    selin hanım merhaba;

    selin hanım ne yazık ki zil sesi 30sn’den uzun olmayacak. bunun sebebini bilemiyorum ama tahminim yasal bazı zorunluluklardan dolayı oladuğunu tahmin ediyorum. aslında düşnünce 30sn içinde telefon çağrısına cevap vermezseniz karşı taraftaki büyük ihtimalle telefonu kapatır 🙂 tüm müziği dinleme şansınız olmaz.

    diğer sorunuza gelirsek eğer herşeyi doğru yaptıysanız sorun belki yazılım çakışması olabilir. ya da güvenlik programlarından kaynakalanbilir. Belki yaptığınız zil sesine ait müzik parçası itunes kütüphanesinde olmadığı için sorun çıkarıyor olabilir. Ben bu gibi durumlarda sorun çıkarmaması nedeniyle “manually manage music and videos” seçiyorum. Belki bundan kaynaklanabilir olduğunu tahmin ediyorum. Resmi küçültmeye üşendim :). resmi sağ tuşla tıklayıp yeni sayfada açarsanız “manually manage music and videos” ayarının nerde olduğunu görürsünüz.

  18. sadettin avatarı
    sadettin

    slm.. ıphonu yenı aldım. orjinal calan igrenc zil seslerinden kurtulmak istiyorum. itunus kurdum googe.da cok arastırdım, uyguladım bır turlu yapamadım:(( bana yardımcı olabılırmısınız? sımdıden tesekkurler… emre bey……..

  19. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhaba Sadettin Bey;

    Sadettin Bey burada yazılanları sırayla yaptıysanız sorun çıkmaması lazım. Nerede ne tür hata verdiğini söylerseniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

  20. gökçen avatarı
    gökçen

    Emre bey benim bir sorum olucak dediklerinizin hepsini uyguladım son olarak dosyayı M4a dan M4r ye çeviremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler…

  21. gökçen avatarı
    gökçen

    Emre bey ayarladım fakat bir sorunum daha var 30 sn.yapmama rağmen 10 sn.gibi bir kısmı çalıyor.

  22. Arjen avatarı
    Arjen

    Emre bey benim bir sorum olacak dediklerinizin hepsini uyguladım son olarak dosyayı M4a dan M4r ye çeviremiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler…

  23. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Arjen merhaba,

    Arjen tahmin ediyorum siz de dosya uzantıları görüntülenmiyor. o yüzden bu souyu sordun. Eğer düşündüğüm gibiyse control panel>folder options>view panel’ine gir. hide extensions for unknown files tıkla. Daha sonra oluşturudğunuz dosyanın uzantısı çıakcak. oradan değiştirebilrisiniz. eğer sorununuz başka bir şey ise daha çok bilgi verirseniz yardım etmeye çalışırım.

  24. 10uR avatarı
    10uR

    mrb emre abicim dediğin işlemleri yaptım ama en son itunes üzerinden iphone ye bırakırken bir engel işareti gelio bırakmıyor , bunun sebebi ne olabilr acaba ?

  25. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Onur Merhaba

    onur i tunes’a iphone’u bağladıktan sonra aşağıda devices’tan iphone’ununu seç. yandaki ekranda manually manage music and videos var. onu tıkla. böylece olacaktır.

  26. Unal avatarı
    Unal

    Merhaba Emre bey yazdığınız bütün işlemleri sırayla yaptım fakat i tunes de advance tıklayinca Create AAC version bölümü etkin deil orda takıldım yardımcı olursanız sevinirim…

  27. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Ünal Bey MErhaba

    Ünal Bey eğer ilk 5 adımda yazdıklarımı yapamadıysanız 2 sebebi olabilir. birincisi belki dalgınlıktan şarkıyı seçemediniz. ikincisi ise şarkı mp3,aac veya aıff değil. ya da satın aldığınız yasal korumalı bir müzük dosyası. az önce itunse’un son veriyonu ile deneme yaptım sorun yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir

  28. arif kaan özer avatarı
    arif kaan özer

    elımdekı ıtunes un create AAC version” u pasıf gelıyor neden aktıf degıl ıtunes 10 u kullanıyorum

  29. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Arif Bey Merhaba

    Arif bey elinizdeki müzik dosyası drm destekli ise müziği çeviremezisiniz. Örneğin ttnet müzikten indirdiğiniz müzik dosyaları drm desteklidir. Eğer 5. adıma kadar gerekli olan şeyleri yaptıysanız ve özel bir dosya türü değilse müzik dosyanız sorun büyük ihtimal bu sebeptendir

  30. Tugay avatarı
    Tugay

    Custom altinda sadece 1 sarki gorebiliyorum. Daha fazla sarki olusturup synch yapiyorum ama yine de telefonda 1 sarki gorunuyor. Ama itunes uzerinde telefonun ringtones bolumunde 2 sarki da var.

  31. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Tugay Bey Merhaba;

    Tugay Bey custom demekle ne demek istediğinizi anlayamadım. Eğer demek istediğiniz seçtiğim müzikleri telefona yükleyemiyor ise aklıma gelen sebepler
    -kopyalanması yasaktır
    -müzikler itunes kütüphanesinde görülüyor fakat kendisi pc’de yoktur
    -dosya tipi uygun değildir
    -hesabınız ya da telefonunuz 5 pc ile birlikte çalışma sınırını aşmış olabilir

    umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama sorunuzu anlayamadım. Biraz daha detaylı anlatırsanız daha yardımcı olabilirim.

  32. esmeray avatarı
    esmeray

    merhaba,anladığım kadarı ile benimle aynı sorunu yaşayan çok kişi var.ben apple store dan birçok zil sesi inidrdim.hatta esmeray’ da ringing başlığı da açıldı.fakat zilseslerine düşmüyor kaldı ki standart haricinde custom diye birşey de yok.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  33. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Esmeray hanım merhaba

    Acaba itunes’dan manually mange music and videos’u tıklayıp deneyebilir misiniz? Birde iphone’unuz ile bilgisayarınız eşleşmiş olduğuna ayrıca zil ses dosyalarının m4r olduğuna ve drm destekli olmadığını kontrol eder misiniz?

  34. merve avatarı
    merve

    emre bey benim itunesumda get infodan sonraki adımda optionstaki kısım yapılamıyor. ayrıca sag tıkladıgımda convert secenegi de çıkmıyor ne yapmalıyım

  35. Merve avatarı
    Merve

    Her sey tamam fakat son adimda iphoneun ustune ekleyemiyorum. Ne yapabilirim yardim ederseniz sevinirim tesekkurler

  36. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merve hanım merhaba;

    merve hanım eğer dosya uzantısını m4r yaptıysanız aklıma gelen tek şey siz “manually manage music an videos” seçmemişsiniz. Onuda buradan görebilirsiniz.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir. Burada anlattığım itunes versiyon 9.0 şu an 10.5’ten gidiyor. Bir şeyler değişip değişmediğine bakacağım. Değişiklik olduysa tekrar buradan yazarım.

  37. Mustafa Çınar avatarı
    Mustafa Çınar

    emre bey merhaba.. tüm dediklerinizi yaptım fakat zilsesi olarak göremiyorum iphone da.. itunesa bağladıgımdada sizde oldugu gibi iphonumun içinde Müzikler-Videolar gibi ayrı bir Ringtones başlığıda çıkmıyor.. size ayarladıgım parçayı yahoo mail hesabınıza gönderdim..rica etsem bi kontrol edermisiniz..

  38. Mustafa Çınar avatarı
    Mustafa Çınar

    bu arada bende itunes 10.5 kullanıyorum ve iphonumda son sürüm emre bey.. iyi günler.

  39. merve1 avatarı
    merve1

    Merhaba Emre bey..
    dediğiniz her şeyi doğru bir şekilde yaptım ama bende de ringtones başlığı görünmüyor 🙁
    Ne yapmalıyım??

  40. merve1 avatarı
    merve1

    tamam ben hallettim,yine de teşekkürler (:

  41. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mustafa bey merhaba

    Kusura bakmayın biraz geç yazıyorum. Dosyanıza baktım.Hatanız siz dosyanın uzantısını değiştirememişsiniz. beats.m4r olacağına sizin dosya beats.mr4.m4a olmuş. Dosyanın son halini size atıyorum.

  42. samet özbek avatarı
    samet özbek

    Emre bey mrb,
    Resimde gosterdıklerınızı sırasıyla yaptım fakat en son aşama olarak gosterdıgınız m4a uzantısını bı turlu m4r formatına cevıremedım ve bırkac convert programı ındırdım hepsı lısans kodu ıstıyor bunu nasıl yağıcam hala bılmıyorum yardımcı olabılırsenız bu konuda sevınırım sımdıden tşkr ederım

  43. Baransel onur avatarı
    Baransel onur

    Selam Emre Bey;

    Şu anda kafayı yemek üzereyim. söyleninin tamamını uyguladım. Şarkıyı kısaltıp uzantısını da değiştirdim. İtunes’a attım. Ancak zil seslerinin içersine girdiğimde ya da müzik çalarda göremiyorum ? Yardımcı olur musunuz ?

  44. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Baran bey merhaba

    Baran bey yaptığınız zil sesini bana yolluyabilirseniz bakabilirim. Adresim kiyakemre@yahoo.com

  45. akare avatarı
    akare

    ben dediğiniz gibi herşeyi yaptım uzantıyı oluşturdum ancak itunes a gelip uzantıyı açarken engel işareti çıkıyor onur beye dediğinizi yapmaya çalıştım ama olmadı birde onu türkçe olarak yazarsanız devices falan kafam karıştııı

  46. Hüseyin avatarı
    Hüseyin

    ben zil sesi yaptım fakat birden fazla yapamıyorum.. yani bi zil sesi yapıyorum üstüne bi tane daha yaptığımda eskisini siliyor.. neden böyle yardımcı olabilir misiniz ?

  47. mehmet avatarı
    mehmet

    Merhaba Emre bey,

    dosya tipine dikkat ettim mpeg layer 3 olarak iphone içine aktarabiliyorum fakat aac sürümünü yarat seçeneği pasif. Command dan dosya türünü değiştirdim aac ve m4r olarak atmaya çalıştığımda bu dosya çalınamayacağı/oynatılamacağı için iphonea kopyalanamadı uyarısı alıyorum çözümünüz var mı? mp3 verilerini kutucuklardan seçmeme rağmen aac sürümünü yarat bölümünü aktifleşmiyor. Teşekkürler.

  48. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Mehmet Bey Merhablar;

    Merhmet Bey sorununuzun kaynagını bılemıyorum. Belki dosyayı atarsanız yardımcı olabilirm. Adresim kiyakemre@yahoo.com

  49. apple5 avatarı
    apple5

    Merhaba!! m4a’yı m4r’ye çeviremiyorum lütfen basit bir şekilde anlatabilir misiniz?

  50. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Merhabalar m4a’yı m4r’ye cevirmeniz için oncelikle dosya uzantılarını gormeniniz gerek. Bunu denetim masasından fodler optıns bolumunden acıyorsunuz. Daha sonra dosyanızın uzantısını degiştiriyorsunuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.