Terminator: Sarah Connor Chronicles

Televizyonda onlarca belki de binlerce dizi var nedense hiçbiri ilgimi çekmiyor. Klasik zengin erkek fakir kız veya tam tersi, mafya dizileri vb. diziler nedense ilgimi çekmiyor. Yabancı dizlerde de en son takip ettiğim xena dışında izlediğim bir dizi yoktu. Yani gururla mı söyleyeyim utanarak mı söyleyeyim bilemiyorum Lost’un bir bölümünü bile izlemedim. Amerikan dizilerinde de gözlemlediğim kadarıyla (hatta sinemasının da) konuyu iyi veya kötü sonla bitirme değil direk merak uyandırmak, seyirciye saç baş yoldurmak olduğunu gördüm. Eskiden dizlerde her bölümde bir sonu olurdu. Şimdi ise sezonlar bile direk bitmiyor. İkinci sezon bekleyin görün misali çat diye kesiyorlar diziyi. Bir arkadaşımın gözlemlediği bu olayın x-files’tan sonra daha çok olduğu. Açıkçası bende katılıyorum. Hayalperest bir insan olduğumdan orta dünya konulu olmayan birşeye bakmam çok zor. Fakat gezdiğim web sitelerinde Terminator: Sarah Connor Chronicles çok konuşuldu ve ayrıca fragmanı beni etkiledi. Tabi ki de ünlü müziğini de unutmak mümkün değil. Açıkçası bilerek bu dizinin bölümlerini hızlı elde etmeyeceğim. Maksat bende televizyonda bir şey izleyeyim. Eskiden Star’da pazar akşamları bekler parlement sinema gecesinden bir film izlemek zevk verirdi. Pazartesi hemen arkadaşlarla filmin kritiğini yapardık. Şimdi kanallarda ana haber bülteni diye ana magazin bültenleri var. Mübalağasız 16 saat dedikodu, izdivaç vs. gibi programlardan cnn, ntv vs. kanallarda imkb’i izler oldum. Nerdeyse borsaya girecek kadar bilgim oldu. Tematik kanallarda bir yere kadar. Anam her gün de aslan,kaplan,filin hayatı izlenmiyor :D.

Gelelim dizimize…

Dizimiz şu an cnbc-e’de her pazar saat 21:00’da gösterimde. Dizinin konusu terminator 2:Judgement day ile Terminator 3: Rise of the Machines arasında geçiyormuş. (yersen) Şu an ilk 3 bölümünü izlemiş bir olarak dizi izlenir ama terminator 2-3 arasında dizi geçmiyor. İlk gördüğüm ve garipsediğim olayları yazacağım. Ama kardeşim hadi türk dizisi olsa anlardık. Siz kardeşsiniz falan diye kesip atılabilirdi de amerikan sineması da bunu yaparsa ne olacak bu tv’lerin halleri.

-Birincisi dizinin ilk 3 bölümüne göre Sarah Connor 2005 yılında kanserden ölüyor.Fakat t3’de lösemiden 1999 yılında ölüyor. Çelişik :S

-Skynet 2004’te dünyayı ele geçirmeye başlarken 2007 yılında türk lakaplı satranç makinesi dışında bir şey yok piyasada. 🙂

-John Connor diye yakışıklı bir arkadaş koymuşlar ama 90’ların ünlü hacker’ı JohnConnor dizinin 3. bölümünde internet explorer’dan clear history tuşunun nerde olduğunu bilemiyor. Acaba 10 seneki bilgi eksikliğinden mi böyle bilemiyorum. Umarım çabuk öğrenir.

-Robotumuzun modeli bilinmiyor şimdilik. Terminator 3’deki T1000’di. En önemli özelliği seksi olması. 😀 Şu ana kadar ondan iki kat kalıplı bir robotun korkmasından başka bir artısını göremedik. John Connorda herhalde hormonlarının etkisiyle robota asılıyor gibime geldi.

John:Sen hangi modelsin? yeni misin? farklı görünüyorsun.

Terminator: Öyle mi?

-T2’de Sarah artık yaşını göstermeye başlamış, Müzeyyen Senar gibi olmaya başlarken birden karşımıza süper bir esmer Leana Headey çıkıyor. Yahu hiç mi kardeşim filmleri izlemediniz. Anti-aging mi yaptın. Hangi kremleri kullandın. Her neyse şu an için kendisinden memnunuz.

Genel olarak toplarsak sarah connor chronicles izlenebilir bir dizi havasında. Ben izliyorum, izlemeye devam edeceğim. Herkese tavsiye ederim.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.