Bir Göçmen Hayali: KANADA

Ülkemizde 30 yaş altı 30 milyon genç insan olduğu söyleniyor. İş imkanı da ülkemizde az olduğu herkesin malumu artı buna bağlı olarak yurtdışı hayali ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, siyasi, kültürel, etnik, dini, coğrafi sorunlarda hesaba katılınca insan ah ulan şimdi yurt dışında olsaydım altımda Porsche, havuzlu bahçeli 2 katlı bir evim,  güzel bir karım, yüksek maaşlı güzel bir işim olurdu hayali kurulmuyor değil. Dürüst olmak gerekirse şahsen ben zamanında böyle hayaller kurdum. Zaten benim gibi hayalperest bir insanın böyle hayaller kurması pek de garip gelmiyor. Bu aralar Kanada 265.000 tane göçmen alacakmış diye gündemde bir haber var. Sanki Kanada bir cennetmiş, yoksulluktan, sefaletten ve bahtsız hayattan kurrtulacakmışız gibi bir hava var bazı kişilerde acaba Kanada bu kadar güzel bir ülke mi?

Önemli olan ilk şey, kimse kıçını yırtmasın Kanada’da iş yok. Olan işler daha çok ara eleman. Nice doktorlar, mühendisler Kanada’da pizza taşıyan kurye, mutfakta işçi şanslı olan bir taksi şoförü oluyor.Aha da size bir film. Tam da bana uygun bir film. En azından McDonalds’da çalışabilme ihtimalim var. :). Ama önce yüksek lisansımı bitirmem lazım.

 

Coğrafi açıdan bakıldığı zaman Kanada bekli de dünyadaki en soğuk ülkelerden biri.  Fırtına, kar, kasırga ve iç karatıcı bir havaya sahip olan bir ülke. Zaten Trabzon’da havası insanın içini karartmakta birde orda gidip devam ettirmek istemem. Eğer güneşli bir yerde yaşıyorsanız oraya gitmenizi hiç tavsiye etmem. Havanın iç karartıcı olamsı sizi zorla bir sıkıntıya sokar.

 

Biri bana Kanada’nın bir kültürü olduğunu söyleyebilir mi? Kanada deyince aklınıza gelen şey ne? Kanada’ya özel halk dansı mı, yöresel giysileri mi, Kanada aşçılarından bir yemek mi, tarihi mi yoksa kutup ayıları, buz ve geyikler mi? Kanada has no culture 🙂 “Emo mod on”

 

Kanada’ya başvuracak bir adam için ortalama olarak 10000$ gibi bir para vermek gerekiyor. 265.00kişi 10.000 yeşil Benjamin’den 2.65 milyar Benjamin eder ki bir ülkeyi kalkındıracak kadar iyi bir para. Ha birde bu kişinin orda iş bulup tutunması lazım. Tutunamazsa 10000$ üzerine bir bardak soğuk su iyi gider. Vergilerinde çok düşük olduğunu düşünmeyin.

 

Dünyayı gezmek güzel bir şey fakat sıfırdan başka bir ülkede başka bir temelde sıfırdan hayat kurmak gerçekten bana göre çok zor. İnşallah birgün dünyayı gezerim. Ama körü körünede bir ülkede hayat kurmak istemem.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.