The Light is no match for the Lich King’s might!

World Of Warcraft’ı duymayan kaldı mı merak ediyorum. Pc oyunculuğunun durakladığı şu zamanlarda 12 milyon kişiyi online oynatabilen, kitleleri bağlayan, 7’den 70 her yaşta kullanıcısı olan, üstad Sir J.R.R. Tolkien’in yarattığı muazzam orta dünyadan esinlenilmiş her türlü mekan senaryo çok kaliteli yazılmış işin ehli kişiler tarafından yapılmış…vs. bir oyun. Neler sayılmaz ki bu oyuna. Hala warcraft 3 oynayan biri olarak zaten benim gönlümde çok özel bir yeri olan oyun. Oyunun ne olduğu neler var neler yok yazmaya kalksam cilt cilt kitaplar çıkar.(abartmıyorum).Zaten neyin varıp olmadığını internetteki birçok siteden bakabilirisiniz. Oyunu oynanış amacı kişiye göre değişiyor. Kimi çok popüler olduğundan, kimi zevkli bir oyun olduğundan, kimi de, benim gibi, oyun bu güzel dünyanın hikayesine kaptırıp gidiyor. Ama kesin olan bir şey var ki bu oyuna başlayanın bırakması çok zor. Oyun içindeki sosyal dünya ve eğlence internette bilmiyorum başka nerden bulunabilir. Orta dünya olayı kısaca özetlemek gerekirse iyilik ve kötülüklerin her zaman var olacağı ve kötülüğü alt etmek için iyilerin güç birliği kurmaktan başka şansı olmayışıdır. Bundan dolayı şu an zamanımızda değerleri azalan onur, gurur, şeref, özveri, ahlak, sadakat gibi birçok değerli ve soylu duyguyu size hissettiren bir dünya. Her neyse.. Amacım bu yazıda world of warcaft’ın ikinci ek paketi olan Wrath Of The Lich King (Kral Lich’in Gazabı) paketinden hoşuma giden ince ve güzel detayları, kendi yaşadıklarımı hem de 1-2 resimle oyundan güzel sahneler koyup hoşuma gidenleri yazacağım.

Oyun çıktığı gün şansıma o gün öğleyin 12’ye doğru kalkmama rağmen d&r’da saat 14 gibi aldım. enteresandır, bundan önceki paketi İngiltere’den sipariş vermiştim. Bulamam diye ama şans işte. Nasıl bir bağımlılık nasıl bir manyaklık di mi sanki 1 hafta geç tanışsam ne olur oyunla. Ama anladığım kadarıyla 2milyon 800 bin kişide benim gibi düşünmüş dünyada. Oyunun hırs tetikleyici bu özelliğine bayılıyorum. Şu alttaki videoyu izler misiniz? Tarih 31/12/2006 amaç 10 kişini bile bitiremediği Scholomance’yi kardeşimle iki kişi bitirmek, ve başardık. Çok acı birşey öğrenedik ki oyunu oynayan çok büyük bir kesim beceriksiz :S. Kendi tanıdığımız kaliteli insanlarla çok daha zor işlerin yapılabileceğini gördük. O zamanlar sunucuda havamızda vardı yani 🙂 Unutamayacağım bir anıdır. Herhalde 5 saat sürmüştür bitirmek. Yılbaşı gecesi malzeme bulma zorluğuna rağmen yarım saatlik bir video.

Burning Crusade çıkmadan önce WOW dünyası bana çok hoş geliyordu.. Güzel doğa manzaralarını izlemek, ilk kez bir mmorpg oynamak faklı bir haz veriyordu. Bir eşya için uykusuz geceler sabah saat 8’e kadar uyumayıp ubrs son boss’undan magister robe’u düştüğünde birden uykumun kaçması, çok komik ve güzel anılardı. Güzel eğlenceli bir guild’im vardı. Daha sonra TBC gelince tek hoşuma giden o dark portal’ın ihtişamıydı mekan olarak bir türlü zevk alamadım oyundan. Zevk almaktan çok bazı şeylerin artık yapılmamsı gerektiğini bünyeye kabul ettirmekti. Daha öncede dediğim gibi oyunu çok kötü hırs tetikleyici bir özelliği var ve siz ne kadar oynarsanız karakteriniz o kadar güçleniyor. Çünkü amaç çok, amaç bitmiyor. Artık sadece senaryo takibi yapmaya karar verdim. Ve bir warlock açtım. Onla insan öldürdükten hakikatten bu karakterin çok güçlü olduğunu tekrar anladım ve pvp sistemine takıldım. İşte sizi kedimle tanıştırayım ve dark portalın ihtişamlı resmi

WOTLK’da gördüğüm en göze çarpıcı olay mekanlar. Artık o senaryo gereği kırık dökük parçalanmış Outland’den sonra doğa harikası özenle yaratılmış arazileri görünce başka bir hoş oldu içim. Düşmanların tiplerinide çok özenle yapmışlar. Örneğin beyinsiz adamların yürümesi, ghoul’ların yerden çıkısı, death knight sınıfının sesi, Arthas’ın konuşması, arka kapılı hanlar (bundan önce hiçbir han çizimde bu yoktu), Arthas’ın sizi izlemesi gibi birçok şey sayılabilir. Getirdikleri achivement olayında artık farklı bir amaç verdiler. Yetenek ağaçlarını 71 seçime çıkması iki ağacın artık iki yetenek ağacından kaliteli büyülerinin seçilebileceği böylece herkese daha bir esneklik katacağı anlamına geliyor. Şu an oyunun her yerini görmüş değilim ama senaryo hakkında az çok bir bilgim var. Şu an lvl74 Mage’imle Northrend’in kralı olmaya çalışıyoruz. Amacım belli Loremaster olmak. Bu oyundaki tüm görevlerin %99’unu bitirmek demek. Bu da aşağı yukarı 3000 görev demek(ne kadar manyağım dimi:)) PVE canavarı mage’im ve tamamen kalifiye elemanlardan oluşmuş grubumuz northrend’in altını üstüne getirecektir. Bu kadar güzel bir oyunu tatması gerektiğine inanıyorum.

Show No MERCY


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.