Blizzcon 2014

Blizzcon2014

Bu yazıyı ayrı bir başlık altında yazmak istedim. Aslında tüm Amerika tatilimi tetikleyen etken buydu. Takipçisi olduğum Blizzard’ın neredeyse her sene düzenlediği fantezi fuarı Blizzcon’u anlatacağım. Anaheim’da yapılan bu fuardaki deneyimlerimi bu yazımda anlatmaya çalışacağım.

BlizzconnHotel

Öncelikle Blizzcon fuarına katılmak kolay bir iş değil. Çünkü bilet sayısı sınırlı ve yanlış hatırlamıyorsam 10000 adet bilet satışa çıkıyor. Bu biletleri eventbrite üzerinden satışa çıkarıyor. İlk önce bir kısmını daha sonra kalanını satışa çıkarıyor. Şöyle söyleyeyim biletleri almak için maksimum 5 saniye süreniz var. Çünkü o kadar çok yoğun ilgi görüyor ki biz 4 arkadaş ilk seferde alamadık, kalmadı. İlk seferde sadece bir kişi almaya çalıştı. İkinci seferde dördümüz birden seferber olduk. İki kişi sıraya girebildi ve bir kişi aldı. Bilet alacağınız zaman buna göre hazırlıklı olun. Bilet fiyatı da 200 dolar civarında idi. Fuar 2 gün sürüyor. Eğer yardım için ve Blizzard çalışanlarıyla beraber bir akşam yemeği de yemek istiyorsanız 750 dolar vermeniz gerekmekte. Yanlış hatırlamıyorsam yemek fuardan önceki gün oluyor.

BlizzconnStreet

Fuar Anaheim’da oluyor. Aneheim’dan kısaca bahsedersem (Kasım ayında biz oradayken) hava ideal nem ve sıcaklık oranında. Emin olun şortla bile gelebilirsiniz. Caddeler geniş ve temiz. Eğer amacınız sadece Blizzcon’a gitmekse Anaheim Convention Center’ın etrafında birçok otel bulunmakta. Conevention Ceneter’ın tam yanında 4 yıldızlı Hilton otel var. Fakat emin olun bu fuar zamanında yer bulmak çok zor. Genellikle 2-3 yıldızlı oteller Convention Center’a yakın. Ayrıca DisneyWorld’de Anaheim da bulunduğundan ve Convention Center’a yakın olduğundan oteller biraz pahalı ve yer bulmak zor. Eğer zamanınız varsa Disneyworld’de de gidebilirisiniz.

BlizzConTicket

Anaheim Convention Center’da yapılan bu fuar iki gün sürüyor (normal bilet).  Biletlerinizi almak için 2-3 gün önceden kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıta gittiğiniz zaman Anaheim Convention Center’ın altında bir futbol sahasından daha büyük bir yerde Convention Center’ın içinde her şeyin mükemmel olduğu bir organizasyonu örüyorsunuz. Eventbrite’dan bastırdığımız biletler göstererek hiç zorlanmadan kaydımızı yaptık. Kayıt yaptıktan soran size isminizi yazan boyunluğu ve içinde hediyeler olan bir torba veriyorlar. Torba içinde bulunanlar aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

IMG_1458

Fuarın ilk günü tabi içeri girdik. Her tarafta cosplay kızları, erkekleri. Blizzard dünyasından bir çok heykel ve modeller bulunuyor.. Diablo severler, warcraft severler, starcraft severler ve diğer oyun tutkunları yerlerini almış oynuyorlar. İlk günkü açılış seremonisine kesinlikle gidin. Çünkü fuarın en güzel yeri olayı bence o. Açılış seremonisi görsel şölenler, tanıtımlar, söyleşiler yapıldı. İki saat kadar sürdü yanlış hatırlamıyorsam. Söyleşiler de 2016’da çıkacak Warcaft filminden oyuncularla sohbet, yeni planlarından bahsediyorlar. Soru cevap bölümü yapıldı. Bütün salaon “For the Horde” ve “For The Alliance” şeklinde bağırtıldı. Bunlar kaydedilip filmde kullanılacakmış  🙂

BlizzCon2014Games

BlizzConEntry

Bir de benim siz önereceğim cosplay yarışması var. Gerçekten çok güzel kostümler bulunmakta. Tam bir görsel şölen diyebilirim.

Blizzardın sanırsam 2016’da çıkaracağı Overwatch’ı oynadık. Bomba gibi bir oyun geliyor. Team Fortress 2 ‘ye ciddi rakip olacak deyim herkese. Heartstone goblin ve gnome yokken oynadık. Hearthstone turnuvasını izledim.

BlizzConOverWatch

Fuarın en güzel olaylardan biri de 2016 yılında çıkacak Warcaft filminin trailer’ını gördük.  Şu ana kadar sinemada film izlediğimizi sanıyordum.  Öncelikle film çok gizli tutuluyor. Trailer’ı bildiğim kadarıyla hiçbir yerde yok hala. Bu trailer’ı gören 10000-15000 kişiden biriyim. İzlemek istenenler önce bir salona alınıyor. Orada bekletildikten sonra film için Dolby Atmos Theater’a giriyoruz. Burada yaşadığımız ses deneyimin anlatamam size. Zaten trailer sonunda Blizzard Ses Mühendisleri çıkıp anlatıyor vs. Görsel şölen ayrı bir güzel ama ses tarif edilemez. Yere basarken çıkan ayak sesi sanki siz orada eziliyormuşsunuz hissi veriyor. Bass’ın ne demek olduğunu orada anladım. Müzüiğin her tınısını hissediyorsunuz. Türkiye’de hiç böyle bir sinema olduğunu sanmıyorum. Ayrıca burada Blizzard fanlarının bağlılığına saygı duyalım. Evet birçok kontrol var. Herkesi kamerayla kontrol ediyorlar ama istense oradaki film kayıt edip internete verilebilecek birçok bilgisayar canavarı var. Kimse böyle bir şey yapmadı bildiğim kadarıyla. Game of Thrones’un bile bölümleri çıkmadan piyasaya düştüğü yerde warcraft trailer’ının olmaması oyuncu ve fan kitlesinin kalitesini gösteriyor. Bu olay güzelim yurdumda olsaydı bırakın trailer’ı filmi bile şu an izler olurduk.

WarcraftMovie

Yemek olayına gelirsek, dışarıda hemen yemek arabaları kurulmuş. İsterseniz orada yiyebilirsiniz. Ya da hemen Hilton’un yanında küçük bir çarşı var. Orada da yemek yerleri var. Convention Centerda içecekler bulunmakta. Dondurma su, bira, kola vs. ama yemek yok. Hediyelik dükkanı ana baba günü. Herşey pahalı ve her şey kapış kapış gidiyor.

BlizzConn2014Shopping

BlizzconFood

İkinci günün sonunda Metalica konseri verildi. Konser hakkında diyecek pek bir şey yok. Konserden önce Blizzard çalışanlarıda bir konser verdi. Şaşırdım ve takdir ettim, imrendim, sonra kendime üzüldüm, sonra bir gülümsedim ve geçti. Vokalde Samwise Didier (Art Director) ve gitarda Michael Morhaime (Ceo) konser veriyor. Umarım güzel ülkemde de böyle şeyler görürüz.

BlizzConMetalica

Kısaca mükemmel 2 gün geçirdik. Tabi bu eğlenceyi kafadar Tayfun, Yalın ve kardeşim Koray’la beraber yaşadık.   Benim için unutulmaz ve eşiz bir deneyim oldu. Heartstone tutkunu olarak bir küçük anıda topladım masalardan. Toplamam kolay olmadı. Umarım Blizzard tutukunları herkes bu görsel şöleni yaşar.

BlizzConnFriends

IMG_1456

Ve son olarak birkaç resimde paylaşıp bu yazımı da bitiriyorum.BlizzConShow1 BlizzConShow2 BlizzConShow3 BlizzConShow4 BlizzConShow5 BlizzConShow6 BlizzConShow7 BlizzConShow8

 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.