Heartstone Beta İncelemesi

Heartstone1

Bu kurban bayramına hasta yatağımda girdim. Yataktan kalkamadığımdan sıkılıyordum. Daha once kardeşim Koray  heartstone beta  testine başvurmuştu. Şansına beta testi çıktı. Ortaokul ve lise yıllarımı kahvelerde kağıt oynayarak çürüttüğümden,  warcraft dünyasına çok ilgili olduğumdan ,daha once hiç bu tarz kağıt oyunları oynamadığımdan bir bakıyım dedim. Daha sonra ne olduysa oyun bağımlılık yaptı. Oyun turn base tarzında şans ve akıl isteyen bir masaüstü kağıt oyunun bilgisayar uyarlanamış hali. Oyun için yazıp çizecek çok şey var.

Heartstone4

Oyun bildiğim kadarıyla 15 kişi tarafından yapılıyor. Bu 15 kişi oyunun tasarımını çok iyi yapmışlar diyebilirim.(bir Blizzard klasiği)  Basit bir ekranda canlı renkler ve dört köşedeki  mekanlar üzerine tıklanarak karşımıza çıkan animasyonlar, atılan kartların özelliklerine göre ses ve görüntü efektleri, bir masaüstü kağıt oyununa bu kadar güzel canlılık ve çekicilik katılabilir.

Heartstone11

Oyunun oynanışını basit şekilde anlatacak olursam iki kişi herbirinde toplam 30 kart olacak şekilde oyuna başlıyor Bu 30 kartın neler olabileceğini daha önceden hazırladıkları sınıfların desteleriyle    (class deck) oyuna başlıyor. Her sınıfın (rogue, mage, shaman, hunter, warlock, druid, priest,warrior,paladin) kendine ait kartları dışında  ortak kartlarda olabiliorç Oyuna başladığınızda kahramanızın 30hp si bulunuyor.  Daha sonra elinizdeki kağıtları atarak karşı tarafı öldürmeye çalışıyorsunuzç Kahramanlar warcraft dünyasını bilinen kahramanları Jainna, Hellscream, Rexar, Malfurion vs..

Heartstone9

Oyun bllizzardın söyledğine gore bedava olacak. Oyun içinde para kazanmak (gold) var. Fakat para kazanarak kartların hepsini satın almak gerçekten uzun bir süreç. Bunun yerine isteyen 45 euro gibi para vererek yaklaşık olarak 240 adet kağıt alabilir. Fakat bu kağıtlarında aynı olam ihtimali var. Tüm kağıtları alamak ne kadar mala olur bilemeyeceğim. Ayrıca bildiğim kadarıyla beta sürecinde elde ettiğniz kağıtlar bile  oyun çıktığı zaman silinecek. Sadece satın aldığınız kağıt hakları sizde kalacak.

Heartstone5

Oyun beta olduğundan şu an için her özellik koyulmamış. Chat olayının sadece basit yazılar şeklinde olması güzel. Yoksa deneyimlerimden biliyorum ki Türkün olduğu yerde küfür geçilmez. Sanırsam battle.net bağlantıları tam hazırlanamadı. Açıkcası pek de denemedim.

Heartstone10

Oyun yapay zekayla oynayarak öğrendikten sonra gerçek oyuncularala oynamak için arenaya girmek istedim. Fakat gördüm ki arenaya her isteğinde giremiyorsunuz. Ya 1.79 euro vereceksiniz yada 150 gold. 150 gold nasıl kazanılır derseniz her 3 oyun kazandığınızda 10 gıold kazanıyorsunuzç yani 45 oyun kazanırsanız 150 gold kazanırsınızç Ayrıca günlük questler var. Bu questleride yaparsanız genelde 40 gold olmak kaydıyla 100-200 gold kazandığım başarılarda var. Ama genel olarak arenaya girmek çok uzun bir süreç ve arenada 3 kere yenildğinizde arenadan atılıyorsunuz.Size arenadaki başarınızdan dolayı en sonunda hediyeler veriyorç. Bu hediyeler şu ana gördüğüm kadarıyla altın, para ve kart yapımı için toz.

Heartstone2

Oyun şu an pc ve mac’de olacak. Daha sonra ipad’e gelecek.Bu yılın sonunda çıkacak diye biliyorum. Bu oyun tam olarak tablet oyunu. Ben açıkcası ipadde oynayacağım. Fakat şundan eminim ki bu oyun benim çok zamanımı alacak. Blizzard şu para işini nasıl çözecek bilemiyorum ama bedava olmasına rağmen tüm özelliklere hemen sahip olmak için milyonların bu oyuna para bayılacağına eminim. Bu kısa yazımın özeti bu oyunu herkese tavsiye ederim ne de olsa Blizzard yapmış. Blizzard yaptıysa gözüm kapalı altına imzamı atarım. Benim imzam onların niye umrunda olsun o da ayrı bir dava tabi 😛

Heartstone6


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.