İnternet Yasaklarını Aşalım!!

Bir varmış bir yokmuş… Evvel zaman içinde bir ülkede bazılarının güldüğü, bazılarının sinirden küfürler savurduğu bazılarının da bir türlü anlam veremediği bir sürü yasaklar varmış diye bir hikaye yazmaya kara verdim. Aslında elimde kendi vatanım gibi bir malzeme var, iyide bir orta dünya hikayesi  üzerine yerleştirerek bir kısa masal yazabilirim. Kim okur kim ciddiye alır ki beni. Burada nette sesim kelebek etkisi misali işe yarasa yeter bana. Hoş 13 yaşındaki bir çocuğun 1-2 dakikalık filmiyle koca bir eğlence merkezini yasaklamışız.13 yaşındaki çocuğu kaideye alıyoruz. En düzeyli web sitelerini bile yasaklıyoruz. İnternete ünlü bir bilim adamının sırf  evrim teorisini savunuyor diye sakalı hocaların bir dilekçesiyle onun sitesine rest çekiyoruz. Adamın biri çölde kum sayılacak bir blog sayfasına sözde ermeni soykırımını savunuyor diye direk tüm siteyi bloke ediyoruz. Nasıl bir zihniyet bu? Adamın biri bir açık kaynak kodlu programa Kürtçe destek verdi diye yuhlamalara kesilmiyor hem de  olayın ne olduğu hakkında en küçük bir bilgileri olmazken Ne zaman öğrenecek bu bizimkiler fikirlerin yasaklarla engellenemdiğni? Ne zaman öğrenecek bizimkiler internet dünyadaki tek demokratik ortam olduğunu? Bugün espiri bile yapamaz durumdayız. Koşulsuz ve yorumsuz itaat etmekten gelen büyüklerimize eleştiri gibi bir kavramı nasıl benimseteceğiz. Bu aşırı uçlar ne zaman kavrayacak yaşadığımız zamanı? Hoş Batman ilinde bilmem hangi belediye başkanı bile batman isminin haklarının istedikten sonra bu zamanda daha ne deyim ben… Artık ihtişamlı Gotham City Batman City derler yakında.. Böyle giderse facebook’un bile kapanacağına bahse varım. Ne garip dimi, 14 yaşında ki kıza “itinayla” tecavüz eden insanlar gazetelerin köşesinde yazı yazarken ve pis işlerini kendi inançlarıyla bağdaştırmaya çalışırken bir sayfa okumak bile internette zorlaşıyor. Acaba yetkililer biliyor mu ki yurtdışındaki birçok yayın organında Türkiye’ye kıçıyla gülündüğünü. Kaç yıl oldu hala 2 satır bir yasa çıkaramadılar. Yahu şu siteler bizi toptan yasaklasa da bir yamulsak ne süper olur. Ama ne anlar ki bizimkiler…
Neyse konumuz bu yasak işlerden yasal olarak nasıl kurtuluruz? Bu yazımın amacı herhangi bir bloke edilmiş siteye kolayca ulaşmak.Örnek olarak bugün youtube’u nasıl proxy veya 3. bir parti program olmadan herkesin  rahat kullanabilmesini anlatacağım.

-Öncelikle şuradan an itibariyle tüm youtube alt domain’lerini listesini indirin.
-Bilgisayarımızda hosts dosyasının bulunduğu klasöre girin. Hosts dosyası bir kullanıcı internette bir siteye girerken dns serverlardan önce bilgisayarın ilk baktığı yerdir.Bu klasör
Windows nt/2000/xp/Vista kullanıcılarından biriyseniz öncelikle WINDOWS\system32\drivers\etc\
Windows 95/98 windows
Linux /etc
-Bu klasörde hosts isimli bir dosya göreceksiniz. Bu dosyayı notepad veya başka bir yazı düzenleme aracı ile açın.
-Daha önce indirdiğiniz youtube alt domainleri listesi dosyasını açın ve içindeki tüm yazıları kopyalayın. Daha sonra bunu hosts dosyasının en alt satırına yapıştırın.Şöyle bir görünüm elde edeceksiniz.

Dosyayı kaydedin. Eğer dosya kayıt olmuyorsa çok büyük ihtimalle dosyanız salt okunurdur yada buraya erişim hakkınız yoktur. Gerekli düzenlemeleri yapın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Hepsi bu kadar…

Herhangi bir yasaklanmış siteyi bu şekilde erişebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey o sitenin ip’sini bulmak. Örneğin http://sourtimes.org sitesinin yasaklandığını düşünelim. Herhangi bir sitenin ip numarasını  öğrenmek için basit bir domain query sitesi işinize yarıyabilir. Örneğin http://www.dnsqueries.com/en/dns_queries.php gibi. çıkan sayfada ip numarasını öğrenmek istediğiniz sitenin adresin yazın ve runtool’u tıklayın. Hepsi bu..
Neyse herkese yasaksız ve anlayışlı bir dünya diliyorum.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“İnternet Yasaklarını Aşalım!!” için 3 cevap

  1. ozan kalaycıoğlu avatarı
    ozan kalaycıoğlu

    Sayın Kıyakoğlu,bu çalışmanızdan dolayı sizi kutluyor başarınızın katlanarak artacağına inanıyorum.

  2. Engin Gurkan avatarı
    Engin Gurkan

    Selam,
    Site çok iyi, eline sağlık. Bir maruzatım olacak.
    WD Live player da youtube giriş için ayarları yapıyorum ama (69.175.11.50 yani http://go.navige.com) sanırım çakışma oluyor. laptopda wireless bağlandığım için mi sorun olmuyor da wd de oluyor. Çözüm var mı? Makbule geçer sağol.

  3. Emre KIYAKOĞLU avatarı

    Engin bey merhaba

    kusura bakmayın askerden yeni geldiğimden cevap biraz geç olacak. Açıkcası benimyaptığım router’ıma sadce google dns ve open dns ayarlarını girmek. Birde bildiğim kadarıyla wd tv live youtube’a değil başka bir yere bağlanıyor.çok emin olmamakla birlikte m.youtube.com tarzı bir siteye bağlanıyor. navige tarzı proxy server ayarlarını wd tv player’da hiç ayarlamadım bilemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.